Lägga till en domän i Shopify

När du köper en domän via Shopify konfigureras din domän automatiskt för att fungera med din huvuddomän. Som standard har din huvuddomän formatet examplestore.myshopify.com när du registrerar dig för Shopify. Om du vill ändra domänen som visas för kunderna medan de bläddrar i din webbutik, kan du lägga till en anpassad URL, till exempel www.example.com. Du kan lägga till en anpassad domän till Shopify på två sätt:

• Om du inte redan äger en anpassad domän kan du köpa en domän via Shopify. När du köper en anpassad domän via Shopify konfigureras domänen automatiskt till att bli din butiks huvuddomän.
  • Om du redan äger en anpassad domän från en tredjepartsleverantör kan du använda en domän som du redan äger. Du kan antingen ansluta din anpassade domän till din webbutik eller överföra hanteringen av domänen till Shopify.

Du kan lägga till upp till 10 domäner eller subdomäner till din Shopify-butik, utöver din .myshopify.com-URL. Om din butik har Shopify Plus-planen kan du lägga till upp till 1 000 domäner eller subdomäner. När du lägger till din anpassade domän till Shopify skapas ett nytt SSL-certifikat automatiskt.