Aktivera din butik för att sälja i flera valutor

Redigera dina inställningar för Shopify Payments för att aktivera försäljningen i flera olika valutor, och Lägg sedan till en valutaväljare i din webbutiks tema.

Testa din kunds upplevelseinnan du påbörjar försäljning i flera olika valutor. Shopify stöder två valutavärden (butik och kund) istället för ett för att kunna sälja i flera valutor.

Steg för att aktivera försäljningen i flera valutor

Steg 1: Ställ in Shopify Payments för att använda flera valutor

Redigera dina Shopify betalningsinställningar för att lägga till de valutor som du vill att din butik ska acceptera.

1. Klicka på Hantera i avsnittet Shopify Payments. 3. I avsnittet Valutor aktiverar du de valutor som du vill stödja från listan över godkända valutor. 4. Klicka på Spara. 5. Valfritt: Aktivera avrundningsregler för att göra dina konverterade priser mer konsekventa. 6. Valfritt: Anpassa avrundningsreglerna för att kontrollera hur dina priser ser ut i den nya valutan. Om du till exempel vill att alla dina priser ska sluta med 0,95 USD väljer du 0,95 USD.

Obs! Anpassade avrundningsregler är endast tillgängliga för planerna Shopify, Advanced Shopify och Shopify Plus.

Steg 2: Aktivera en valutaväljare

En valutaväljare gör det möjligt för din kund att välja sin lokala valuta. De flesta teman inkluderar inte en valutaväljare för att köpa i flera valutor. Du kan använda Geolocation-appen för att lägga till en valutaväljare, eller så kan du arbeta med en Shopify-partner för att lägga till en valutaväljare i ditt tema.

Om du vill veta mer, se Aktivera en valutaväljare.

Steg 3: Testa din kunds upplevelse

Besök din webbutik som om du vore kund, Välj en annan valuta och prova din kunds upplevelse. Se till att priserna visas som du förväntar dig i de olika valutorna och att dina appar och dina anpassningar fortsätter att fungera som förväntat.

Anslutningar till andra tjänster

Om din butik använder ett API för att skicka monetära data till ett annat system eller tjänst, till exempel ett affärssystem, bör du prova att värdena som skickas till dessa system är i rätt valuta.

Övriga överväganden

Var medveten om följande aspekter av när du bedriver försäljning i flera olika valutor:

• Granska hur presentkort och rabatter fungerar i flera olika valutor.

• Försäljning i flera valutor stöds endast i din webbutik. Orderutkast är alltid i din butiks valuta. På samma sätt använder Shopify POS endast din butiks valuta. Du kan inte sälja i flera valutor i några kanaler, inklusive Grossistkanalen.

• Om du har privata appar bör du granska ändringarna av API för att se till att dina appar fungerar som de ska. Om du har offentliga appar bör du prova dem för att se till att dina kunders upplevelser inte ändras.

Lära sig mer