Aktivera din butik för att sälja i flera valutor

Redigera dina inställningar för Shopify Payments för att aktivera försäljningen i flera olika valutor, och Lägg sedan till en valutaväljare i din webbutiks tema.

Testa din kunds upplevelseinnan du påbörjar försäljning i flera olika valutor. Shopify stöder två valutavärden (butik och kund) istället för ett för att kunna sälja i flera valutor.

Steg för att aktivera försäljningen i flera valutor

Steg 1: Ställ in Shopify Payments för att använda flera valutor

Du kan aktivera flera valutor genom att lägga till länder och regioner för varje valuta som du vill acceptera i din butik.

1. Klicka på Hantera i Shopify Payments-avsnittet. 3. Klicka på Lägg till land/region i avsnittet Länder/regioner. 4. Välj det land eller den region som du vill stödja från listan över länder och regioner som stöds. 4. Klicka på Lägg till land/region.

Steg 2: Aktivera en valutaväljare

En valutaväljare gör det möjligt för dina kunder att välja sin lokala valuta. De flesta teman inkluderar inte en valutaväljare för försäljning i flera valutor. Du kan använda Geolocation-appen för att lägga till en valutaväljare eller så kan du arbeta med en Shopify-partner för att lägga till en valutaväljare i ditt tema. Som standard installeras Geolocation-appen åt dig när du lägger till ditt första land eller din första region.

Om du vill veta mer, se Aktivera en valutaväljare.

Steg 3: Ställ in avrundningsregler och internationell prissättning

Vilka funktioner du kan använda för att anpassa din internationella prissättningsmodell beror på butikens Shopify-plan.

Sammanfoga rader
Basic Shopify Shopify Advanced Shopify Shopify Plus
Visa sidor för land och region
Ange regler för prisavrundning
Ange anpassade avrundningsregler
Ange prisjusteringar
Ange produktpriser för länder och regioner

För varje valuta som du aktiverar kan du ställa in avrundningsregler för att göra dina omvandlade priser mer konsekventa. Du kan även skapa anpassade avrundningsregler för att kontrollera hur dina priser visas i en ny valuta. Om du till exempel vill att alla dina priser ska sluta på 0,95 USD kan du skapa 0,95 USD som en anpassad avrundningsregel.

Du kan kontrollera din internationella prissättningsmodell genom att ställa in separata produktpriser och prisjusteringar för länder och regioner. Om du Ställer in produktpris och jämförelsepris kan du ange priset för en produkt i ett land eller en region med hjälp av produktens CSV-fil. Prisjusteringar är procentuella ökningar eller minskningar på grundpriset för en produkt. Prisjusteringen gäller för alla produkter som säljs till kunder i ett land eller en region.

Steg 4: testa din kunds upplevelse

Besök din webbutik som om du vore kund, Välj en annan valuta och prova din kunds upplevelse. Se till att priserna visas som du förväntar dig i de olika valutorna och att dina appar och dina anpassningar fortsätter att fungera som förväntat.

Anslutningar till andra tjänster

Om din butik använder ett API för att skicka penninguppgifter till ett annat system eller en annan tjänst, till exempel ett ERP, så måste du testa att värdena som skickas till dessa system är i rätt valuta.

Övriga överväganden

Var medveten om följande aspekter av när du bedriver försäljning i flera olika valutor:

• Granska hur presentkort och rabatter fungerar i flera olika valutor.

• Försäljning i flera valutor stöds endast i din webbutik. Orderutkast är alltid i din butiks valuta. På samma sätt använder Shopify POS endast din butiks valuta. Du kan inte sälja i flera valutor i några kanaler, inklusive Grossistkanalen.

• Om du har privata appar ska du granska API-ändringarna för att se till att dina appar fungerar som de ska. Om du har offentliga appar ska du testa dem för att se till att dina kunders upplevelser inte har förändrats.

Mer information