Aktivera din butik för att sälja i flera valutor

Observera: Endast butiker som använder Shopify Payments kan använda den här funktionen. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se krav för Shopify Payments.

Redigera dina inställningar för Shopify Payments för att aktivera försäljningen i flera olika valutor, och Lägg sedan till en valutaväljare i din webbutiks tema.

Testa din kunds upplevelseinnan du påbörjar försäljning i flera olika valutor. Shopify stöder två valutavärden (butik och kund) istället för ett för att kunna sälja i flera valutor.

Steg för att aktivera försäljningen i flera valutor

Steg 1: Ställ in Shopify Payments för att använda flera valutor

Redigera dina Shopify betalningsinställningar för att lägga till de valutor som du vill att din butik ska acceptera.

1. Klicka på Hantera i avsnittet Shopify Payments. 3. I avsnittet Valutor aktiverar du de valutor som du vill stödja från listan över godkända valutor. 4. Klicka på Spara. 5. Valfritt: Aktivera avrundningsregler för att göra dina konverterade priser mer konsekventa. 6. Valfritt: Anpassa avrundningsreglerna för att kontrollera hur dina priser ser ut i den nya valutan. Om du till exempel vill att alla dina priser ska sluta med 0,95 USD väljer du 0,95 USD.

Obs! Anpassade avrundningsregler är tillgängliga endast för planer inom Shopify, Shopify Advanced och Shopify Plus.

Steg 2: Aktivera en valutaväljare

De flesta teman inkluderar inte en valutaväljare för att du ska kunna köpa i flera valutor med Shopify Payments, så du måste skapa en.

Du kan aktivera en valutaväljare i din webbutik. Om du vill veta mer, se Aktivera en valutaväljare.

Steg 3: Visa dina konverterade priser

1. Från din Shopify admin, klicka på Inställningar.

2. Klicka på betalningsleverantör.

3. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.

4. I avsnittet aktiverade valutor klickar du på den valuta du vill förhandsgranska.

5. Klicka på Visa i webbutik.

Steg 4: testa din kunds upplevelse

Besök din webbutik som om du vore kund, Välj en annan valuta och prova din kunds upplevelse. Se till att priserna visas som du förväntar dig i de olika valutorna och att dina appar och dina anpassningar fortsätter att fungera som förväntat.

Anslutningar till andra tjänster

Om din butik använder ett API för att skicka monetära data till ett annat system eller tjänst, till exempel ett affärssystem, bör du prova att värdena som skickas till dessa system är i rätt valuta.

Övriga överväganden

Var medveten om följande aspekter av när du bedriver försäljning i flera olika valutor:

• Granska hur presentkort och rabatter fungerar i flera olika valutor.

• Överväg att lägga till en valutaväljare i din butik.

• Försäljning i flera valutor stöds endast i din webbutik. Orderutkast är alltid i din butiks valuta. På samma sätt använder Shopify POS endast din butiks valuta. Du kan inte sälja i flera valutor i några kanaler, inklusive Grossistkanalen.

• Om du har privata appar bör du granska ändringarna av API för att se till att dina appar fungerar som de ska. Om du har offentliga appar bör du prova dem för att se till att dina kunders upplevelser inte ändras.

• Du kan göra språkliga och valutarekommendationer till dina kunder genom att använda appen Geolocation. Rekommendationerna baseras på kundens plats och webbläsarinställningar.

Lära sig mer