Helt nya Shopify POS för Android

Under maj månad 2021 kommer den helt nya Shopify POS-appen att ersätta POS Classic-appen som du för närvarande använder. Det helt nya POS är en uppgradering från Classic-appen, med nya funktioner, genvägar till befintliga arbetsflöden och en intuitiv design.

När du loggar in i Shopify POS-appen kommer du uppmanas att uppdatera till det helt nya Shopify POS. Om du har aktiverat automatiska uppdateringar kommer det helt nya POS att uppdateras och vara klart att användas utan att någon åtgärd krävs från din sida.

Vanliga frågor

Varför ändras Shopify POS-appen?

Det helt nya Shopify POS är en uppgradering av Shopify POS Classic-appen som har en uppdaterad design och nya funktioner. Det ger dig en bättre användarupplevelse genom att stödja genvägar till vanliga arbetsflöden för detaljhandel och gör det möjligt för Shopify att fortsätta introducera nya funktioner i snabbare takt för ditt företag. Den helt nya Shopify POS-appen ingår i alla Shopify-prenumerationsplaner.

Hur ser den helt nya POS-appen ut?

Den här videon ger en förhandsgranskning av den helt nya POS-appen.

Kostar det något att uppdatera till den helt nya POS-appupplevelsen?

Nej. Alla handlare som använder Shopify POS Classic kommer få den helt nya POS-appen gratis. Standardprenumerationen för POS-appen är POS Lite som ingår i din Shopify-plan.

När kommer den helt nya POS-appen att ersätta POS Classic-appen?

Under maj månad 2021 behöver du uppdatera till den helt nya POS-appen när du loggar in på dina enheter. Om du har aktiverat automatiska uppdateringar kommer detta att ske utan att någon åtgärd krävs från din sida.

Kan jag byta tillbaka till POS Classic?

Nej. När POS Classic-appen är inaktuell kommer den inte längre att vara tillgänglig.

Om en av mina enheter uppdaterar till det helt nya Shopify POS, kommer även mina andra enheter då byta app?

Det beror på dina enheters inställningar. Om du har aktiverat automatiska uppdateringar för Shopify POS-appen på en enhet, är den helt nya POS-appen redo att användas när du loggar in. Om du har enheter som inte har automatiska uppdateringar aktiverat, kommer du uppmanas att uppdatera när du försöker logga in i appen för att kunna fortsätta använda Shopify POS.

Synkroniseras alla mina nuvarande inställningar i Shopify POS med det helt nya Shopify POS?

De flesta av dina inställningar kommer synkroniseras med det helt nya POS. När du uppgraderar synkroniseras all din personal-, produkt-, order- och skatteinformation. Senaste sökningar och information om kontantspårning kommer inte synkroniseras. Du måste återansluta eventuell maskinvara.

Vilka Android-enheter fungerar med Shopify POS?

Shopify POS-appen fungerar med Android-enheter i alla modeller som kör version 5.0 (Lollipop) eller högre.

Vad är en personal-PIN?

Shopify POS introducerar personal-PIN som är ett unikt fyrsiffrigt personligt identifieringsnummer (PIN) för att få åtkomst till Shopify POS-appen.

När en inloggad medarbetare hanterar en betalning i kassan via Shopify POS, kopplas namnet till den ordern. Du kan kontrollera vilken medarbetare som hanterade en order i den detaljerade vyn i Shopify POS och i orderns tidslinje i Shopify-administratören.

Om du är osäker på vilken PIN-kod som tilldelas vilken medarbetare kan du ställa in en ny personal-PIN för dem i Shopify-administratören.

Steg:

1. I Shopify-administratören navigerar du till inställningar.
  2. Klicka på Användare och behörigheter.
  3. Klicka på det personalkontonamn som du vill redigera.
  4. Aktivera behörigheten Ge Point of sale-åtkomst till den här personalen i avsnittet Point of sale-åtkomst.
  5. I PIN-avsnittet anger du en fyrsiffrig PIN-kod eller klickar på Generera ny PIN så att personalen kan använda den PIN-koden för att logga in på Shopify POS.
  6. Klicka på Spara.

Vad är Shopify POS Pro?

Shopify POS Pro är ett tillägg till det helt nya POS som låser upp ytterligare funktioner för fysiska företag. Du kan välja POS-prenumeration per plats, så att du kan tillgodose din butiks behov. Om du är en Shopify Plus-handlare ingår POS Pro i din plan.

Om några månader kommer POS Pro-prenumerationen vara tillgänglig för Android-enheter. Då kan du uppgradera din POS-prenumeration för att få avancerade funktioner som personalbehörigheter, lokal upphämtning och distribution, byten, daglig butiksanalys på POS, anpassade kvitton och mer.