Tvåstegsautentisering med hjälp av Shopifys mobila uppmaningar som en säkerhetskopieringsmetod

Shopifys mobil-promptar använder en mobil enhet för att få ett meddelande vid inloggning som ber dig bekräfta att du vill logga in på ditt konto.

Shopifys mobil-promptar kan endast användas som alternativ tvåstegsautentiseringsmetod. Du måste ställa in en av följande autentiseringsmetoder som din primära metod:

Shopify-appen måste installeras på den mobila enhet som du använder för Shopifys mobil-promptar.

Fördelar med Shopifys mobila uppmaningar

Vi rekommenderar att du använder Shopifys mobilmeddelanden istället för sms-verifieringskoder för att hjälpa dig att säkra ditt konto av följande skäl:

• Angripare kan försöka att stjäla autentiseringskoder som skickas via SMS. Shopifys mobila uppmaningar hjälper till att skydda dig mot angripare genom att skicka dem säkrare till endast dina inloggade enheter.
  • Shopifys mobila uppmaningar ger mer information om eventuella inloggningsförsök till ditt konto. Den här informationen inkluderar enhet, plats och tid.
  • Du kan snabbt blockera misstänkt aktivitet med hjälp av Shopifys mobila anvisningar.Om du inte försökte logga in på ditt konto trycker du på Nej i aviseringen för att säkra ditt konto.

Innan du börjar

Se till att du slutför följande innan du ställer in Shopifys mobil-promptar:

• Ställ in en primär autentiseringsmetod.

• Installera Shopify-appen på den mobila enhet som du använder för Shopifys mobil-promptar. Om du redan har Shopify-appen installerad på din mobila enhet, se till att du har den senaste versionen.

• Logga in på Shopify-appen på den enheten.

Ställ in Shopifys mobil-promptar

1. Logga in på Shopify-appen på den mobila enheten som du vill använda för att få push-meddelanden.

2. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.

3. Klicka på Hantera konto > Säkerhet.

4. I avsnittet Tvåstegsautentisering klickar du på Lägg till en ytterligare metod.

5. Ange ditt lösenord och klicka på Nästa.

6. I listan över autenticeringsmetoder välj Shopify Mobile-markören.

7. Välj den mobila enhet som du vill använda för att få meddelanden. Verifiera följande om din enhet inte finns med på listan över tillgängliga enheter:

• Du har den senaste versionen av Shopify-appen installerad på din mobila enhet.
    • Du är inloggad på Shopify-appen på den enheten.
  8. Om din enhet inte finns med på den tillgängliga listan måste du upprepa följande steg efter det att du har loggat in i Shopify-appen på den enheten:

1. I avsnittet Tvåstegsautentisering klickar du på Lägg till en ytterligare metod.
    2. Ange ditt lösenord och klicka på Nästa.
    3. I listan över autenticeringsmetoder välj Shopify Mobile-markören.
    4. Välj den mobila enhet som du vill använda för att få meddelanden.
  9. Klicka på Skicka mobil-prompt. Ett testmeddelande visas på den enhet du valt.

10. Tryck på Godkänn på din mobila enhet. Du får ett e-postmeddelande som talar om att du har aktiverat Shopify Mobile-prompt som en säkerhetskopieringsmetod.

11. Från din Shopify-administratör klickar du på Slutför.

12. Spara dina återställningskoder i händelse av att du förlorar åtkomsten till din mobila enhet. Se till att du lagrar dem på en säker plats offline som du kan komma åt på flera olika sätt, t.ex. från din mobila enhet, din stationära dator och från ett utskrivet dokument.

När du nu försöker logga in kan du använda din mobila enhet för tvåstegsautentisering.

Aktivera aviseringar om tvåstegsautentisering

Om du inte får meddelande efter det att du har ställt in Shopifys mobil-promptar kan du behöva verifiera att du har aktiverat säkerhetsuppdateringar och multifaktorautentisering för Shopify-appen på din mobila enhet.