Sådan føjer du rabatter til ordrekladder

Du kan anvende rabatter på en ordrekladde på følgende måder:

Overvejelser i forbindelse med tilføjelse af rabatter på ordrekladder

Overvej følgende adfærd, når du anvender en rabatkode eller føjer en tilpasset rabat til en ordrekladde:

• Der anvendes både tilpassede ordrerabatter og rabatter på varelinjer på ordrens samlede pris. Du skal dog passe på med at duplikere rabatten.
  • Kvalificerede rabatkombinationer kan føjes til din ordrekladde sammen med tilpassede ordre- og varelinjerabatter.
  • Du kan vælge at give kunderne tilladelse til at anvende rabatkoder ved betaling, når du sender fakturaen eller deler linket til betaling. Vær opmærksom på, at ordrekladder risikerer at få en større rabat, end du forventer, når både du og kunden anvender rabatkoder på ordren.
  • Hvis en ordre er i en anden valuta end din butiksvaluta, og du vil give rabat på det fulde beløb for en varelinje eller en ordre, skal du angive rabatten som en procentdel i stedet for et bestemt beløb. Du kan f.eks. give rabat på det fulde beløb for en ordre, hvor det samlede beløb er 50 USD. Angiv en rabat på 100 % i stedet for en rabat på 50 USD. Når du bruger procentrabatten, undgår du at opkræve et gebyr i udenlandsk valuta fra din kunde, da afrundingsregler anvendes på produktpriser, men ikke på rabatter.

Begrænsninger

Rabatkoder og automatiske rabatter på ordrekladder har følgende begrænsninger:

• Rabatkoder og automatisk rabatter er ikke tilgængelige i Shopify POS og kan kun tilføjes i din Shopify-administrator via en computer- eller mobilbrowser.
  • Der kan i alt anvendes 5 rabatkoder til en enkelt ordre.
  • Rabatkoder kan som standard ikke anvendes ved betaling for ordrer, der er oprettet som fakturaer for ordrekladder eller links. Du kan dog vælge at aktivere muligheden for, at kunderne selv kan anvende rabatter ved betaling. Denne mulighed gælder kun for individuelle ordrekladder, så du skal aktivere denne indstilling, hver gang du vil give din kunde mulighed for at tilføje rabatkoder ved betaling.
  • Rabatkoder til levering understøttes ikke. Du kan tilføje en tilpasset leveringspris for at give dine kunder billigere leveringspriser i stedet for en fast pris.
  • Rabatkoder af typen “Køb X, og få Y” understøttes ikke.

Anvend en rabatkode

Du kan anvende op til 5 rabatkoder pr. ordre. Du kan også vælge, om du selv vil give din kunde mulighed for at anvende eventuelle kvalificerede rabatkoder, når du sender linket til betaling.

Trin:

1. Gå til Ordrer > Kladder i Shopify-administrator.
  2. Klik på en eksisterende ordrekladde eller klik på Opret ordre for at oprette en ny ordrekladde.
  3. Klik på Anvend rabat i afsnittet Betaling.
  4. Skriv rabatkoden i Rabatkoder.
  5. Klik på Anvend.

Anvend alle kvalificerede automatiske rabatter

Automatiske rabatter gælder ikke automatisk for ordrer, der er oprettet som kladder i din administrator. Hvis du vil tilbyde din kunde den laveste standardpris, kan du vælge at anvende alle kvalificerede automatiske rabatter på en ordrekladde.

Trin:

1. Gå til Ordrer > Kladder i Shopify-administrator.
  2. Klik på en eksisterende ordrekladde eller klik på Opret ordre for at oprette en ny ordrekladde.
  3. Klik på Anvend rabat i afsnittet Betaling.
  4. Markér Anvend alle kvalificerede automatiske rabatter.
  5. Klik på Anvend.

Anvend en tilpasset ordrerabat

Du kan anvende en tilpasset ordrerabat, der gælder for hele ordren.

Trin:

Anvend en tilpasset varelinjerabat

Du kan anvende en tilpasset rabat på en individuel vare i ordrekladden.

Trin:

Fjern deaktiverede, ikke-kvalificerede eller slettede rabatter

Hvis en rabatkode eller en automatisk rabat, der er føjet til en åben ordrekladde, bliver ugyldig eller ikke-kvalificeret, inden ordren er fuldført, forhindrer den deaktiverede rabat dig og kunden i at fuldføre ordren. Du skal fjerne den ikke-kvalificerede rabatkode fra den åbne ordrekladde, inden du eller kunden kan fuldføre ordren.

Trin:

1. Gå til Ordrer > Kladder i Shopify-administrator.
  2. Klik på en eksisterende ordrekladde, som du vil fjerne en rabat fra.
  3. Klik på Rediger rabat i afsnittet Betaling.
  4. Fjern ikke-kvalificerede rabatter på én af følgende måder:

• Hvis du vil fjerne rabatkoder, skal du klikke på papirkurvsikonet ud for den rabatkode, du vil fjerne.
    • Fjern markeringen af Anvend alle kvalificerede automatiske rabatter for at fjerne automatiske rabatter.
  5. Klik på Gem ændringer.