Lägg till rabatter i orderutkast

Du kan tillämpa rabatter på ett orderutkast på följande sätt:

Överväganden för att lägga till rabatter i orderutkast

Överväg följande beteenden när du tillämpar en rabattkod eller lägger till en anpassad rabatt i ett orderutkast:

• Både anpassade orderrabatter och postrabatter tillämpas på det totala priset för ordern. Var uppmärksam så att du inte duplicerar rabatten.
  • Berättigade rabattkombinationer kan läggas till i orderutkastet utöver anpassade order- och postrabatter.
  • Du kan välja att låta kunder tillämpa rabattkoder i kassan när du skickar fakturan eller delar kassalänken. Tänk på att orderutkast riskerar att rabatteras mer än du förutsåg när både du och kunden tillämpar rabattkoder på ordern.
  • Om en order är i en annan valuta än din butiksvaluta och du vill rabattera hela beloppet för en artikel eller en order så anger du rabatten som en procentsats istället för ett specifikt belopp. Anta till exempel att du vill rabattera hela beloppet för en order med totalsumman 50 USD. Ange en rabatt på 100 %, snarare än en rabatt på 50 USD. Om du använder den procentuella rabatten så undviker du att debitera kunden en valutaväxlingsavgift som kan uppstå eftersom avrundningsregler tillämpas på produktpriser, men inte på rabatter.

Begränsningar

Rabattkoder och automatiska rabatter för orderutkast har följande begränsningar:

• Rabattkoder och automatiska rabatter är inte tillgängliga i Shopify kassasystem och kan endast läggas till i din Shopify-administratör på en dator eller en mobil webbläsare.
  • Totalt 5 rabattkoder kan tillämpas på en enda order.
  • Som standard kan rabattkoder inte tillämpas i kassan för ordrar som skapas som utkast till orderfakturor eller länkar. Du kan dock välja att aktivera alternativet att kunder själva kan tillämpa rabatter i kassan. Det här alternativet gäller endast för enskilda orderutkast, så du måste aktivera det alternativet varje gång du vill att din kund ska kunna lägga till rabattkoder i kassan.
  • Rabattkoder för frakt stöds inte. Du kan lägga till en anpassad fraktkostnad för att tillhandahålla en rabatterad fraktkostnad till dina kunder istället för en vanlig fraktkostnad.
  • "Köp X och få Y"-rabattkoder stöds inte.

Använd rabattkod

Du kan tillämpa upp till fem rabattkoder per order. Du kan också välja om du vill låta kunden själv tillämpa eventuella berättigade rabattkoder när du skickar kassalänken.

Steg:

1. Gå till Ordrar > Utkast i din Shopify-admin.
  2. Klicka på ett befintligt orderutkast eller på Skapa order för att skapa ett nytt orderutkast.
  3. I avsnittet Betalning klickar du på Lägg till rabatt.
  4. Skriv in rabattkoden i Rabattkoder.
  5. Klicka på Tillämpa.

Tillämpa alla berättigade, automatiska rabatter

Automatiska rabatter tillämpas inte automatiskt på ordrar som skapats som utkast i din admin. För att erbjuda din kund det lägsta pris som hen skulle få som standard kan du välja att tillämpa alla berättigade automatiska rabatter på ett orderutkast.

Steg:

1. Gå till Ordrar > Utkast i din Shopify-admin.
  2. Klicka på ett befintligt orderutkast eller på Skapa order för att skapa ett nytt orderutkast.
  3. I avsnittet Betalning klickar du på Lägg till rabatt.
  4. Markera Tillämpa alla berättigade automatiska rabatter.
  5. Klicka på Tillämpa.

Tillämpa en anpassad orderrabatt

Du kan tillämpa en anpassad orderrabatt som gäller för hela ordern.

Steg:

Tillämpa en anpassad postrabatt

Du kan tillämpa en anpassad rabatt på en enskild artikel i orderutkastet.

Steg:

Ta bort inaktiverade, obehöriga eller raderade rabatter

Om en rabattkod eller automatisk rabatt som lagts till i ett öppet orderutkast blir ogiltig eller obehörig innan ordern är slutförd, så kommer den inaktiverade rabatten att hindra dig och din kund från att slutföra ordern. Du måste ta bort den obehöriga rabattkoden från det öppna orderutkastet innan du eller din kund kan slutföra ordern.

Steg:

1. Gå till Ordrar > Utkast i din Shopify-admin.
  2. Klicka på ett befintligt orderutkast som du vill ta bort en rabatt från.
  3. I avsnittet Betalning klickar du på Redigera rabatt.
  4. Ta bort icke-behöriga rabatter på ett av följande sätt:

• Om du vill ta bort rabattkoder så klickar du på papperskorgsikonen bredvid den rabattkod du vill ta bort.
    • Avmarkera Tillämpa alla berättigade automatiska rabatter för att ta bort berättigade, automatiska rabatter.
  5. Klicka på Spara ändringar.