Oversættelse og lokalisering af din butik

Når der ikke findes oversættelser, vises indholdet i din webshop på dit primære sprog. Du kan oversætte indholdet af din webshop ved at bruge Translate & Adapt-appen eller ved at tilføje dine egne oversættelser ved hjælp af CSV-filer. Du kan også bruge en kompatibel tredjepartsapp. Når du har oversat butikken, kan dine kunder gennemse din butik, betale og modtage notifikationer på deres lokale sprog.

Tilføjelse af oversatte sprog ved hjælp af CSV-filer

Du kan importere oversat indhold i CSV-filer. Hvis du importere dine egne oversættelser ved hjælp af CSV-filer, kan du administrere dine oversatte sprog uden at bruge en oversættelsesapp fra tredjepart.

Begrænsninger:

• Du kan ikke oversætte ressourcetags.
  • Hvis du bruger en tredjepartsapp, understøtter din app muligvis ikke salg på flere sprog som standard. Hvis du er i tvivl om, om appen understøtter flere sprog, kan du kontakte udvikleren af appen.
  • Hvis du ændrer et produkts handle, understøttes webadresserne til omdirigering for dette produkt ikke for sprogspecifikke webadresser.
  • Du kan ikke oversætte produktwebadresser. Produktwebadresser forbliver på det sprog, de er oprettet på, også selvom en kunde ser dit website på et andet udgivet sprog.

Følgende trin på højt niveau beskriver processen til eksport, redigering og import af oversatte sprog ved hjælp af CSV-filer.

Trin 1: Eksportér din CSV-fil

Du kan eksportere en CSV-fil fra din Shopify-administrator, som indeholder den aktuelle liste med oversættelser for de sprog, du vælger. Du får tilsendt CSV-filen via mail.

CSV-filen indeholder følgende kolonner:

• TypeRessourcetypen, f.eks. Produkter, Artikler, Kollektioner, Sider eller Blogs.
  • Identifikation – Ressource-id'et.
  • FeltFeltet, f.eks. title, body_html eller meta_title.
  • Landestandard – Det sprog, som indholdet oversættes til.
  • Marked – Det marked, som indholdet blev oprettet til.
  • Status – Identificerer, om oversættelsen er forældet.
  • Standardindhold – Det oprindelige indhold, som skal oversættes.
  • Oversat indhold – Det oversatte indhold. Du kan føje dit oversatte indhold til denne række.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Sprog.
  3. Klik på Eksportér.
  4. Vælg det sprog, du vil eksportere. Du kan vælge Alle sprog for at eksportere oversættelserne for alle de sprog, du understøtter.
  5. Vælg en af følgende valgmuligheder:

• Vælg Alt indhold for at eksportere alle oversættelser.
    • Vælg Metafelter, hvis du bruger metafelter til at føje indhold til din butik.
    • Vælg Forældet, hvis du allerede har tilføjet oversættelser i din butik, og du vil eksportere oversættelser, der er forældede, med dit standardsprog.
    • Vælg Ikke-oversat indhold for kun at eksportere indhold, der ikke er oversat endnu.
  6. Klik på Eksportér. Den eksporterede CSV-fil sendes til dig via mail.

Trin 2: Tilføj dine oversættelser

Tilføj dine oversættelser direkte i kolonnen Oversat indhold i den eksporterede CSV-fil, og gem derefter dine ændringer. Du behøver ikke at ændre værdierne i nogen af de andre kolonner i CSV-filen.

Hvis du redigerer din CSV-fil ved hjælp af et regnearksprogram, skal du sikre, at din standardafgrænser er angivet til kommaer i stedet for semikolonner. I nogle tilfælde kan HTML-koder med semikolonner være inkluderet i din CSV-eksportfil, hvilket kan medføre, at kolonnerne ikke gengives korrekt i regnearksprogrammet.

Trin 3: Importér din CSV-fil

Når du eksporterer og redigerer din CSV-fil med oversættelser, kan du importere den til din Shopify-administrator for at opdatere det oversatte indhold til din webshop.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Sprog.
  3. Klik på Importér.
  4. Klik på Tilføj fil, og naviger derefter til din CSV-fil med oversættelser.
  5. Markér Overskriv eksisterende oversættelser, hvis du vil have, at det oversatte indhold i din CSV-fil skal erstatte eksisterende oversættelser. Fjern markeringen af Overskriv eksisterende oversættelser, hvis du kun vil importere det nye oversatte indhold, og du ikke vil erstatte eksisterende oversættelser.
  6. Klik på Upload og fortsæt.
  7. Læs oplysningerne i Importér sprog med en CSV-fil, og klik derefter på Importér. Hvis din CSV-fil indeholder fejl, stoppes importen, og fejlene vises på siden Importér sprog med en CSV-fil.
  8. Du modtager en bekræftelsesmail, der indeholder en liste over oversat indhold, som ikke blev importeret, eller som blev sprunget over.

Oversatte ressourcetyper og-felter

Du kan få mere at vide om, hvilken slags ressourcer der kan oversættes i referencedokumentationen TranslatableResourceType.

Tags, som f.eks. produkttags, artikeltags og blogtags, kan ikke oversættes.

Betalingsprocessen og mailbeskeder

Når du har tilføjet og udgivet et sprog, vises det oversatte indhold i betalingsprocessen og i mailbeskeder, der sendes til kunden. Betalingsprocessen vises på det sprog, som en kunde bruger til at kigge i din webshop. Betalingsprocessen indeholder standardoversættelser for nogle sprog, men du kan tilpasse oversat indhold ved hjælp af en oversættelsesapp fra tredjepart. Du kan også vælge at importere dine egne oversættelser ved hjælp af CSV-filer.

Hvis der er tilgængelige oversættelser for en mailnotifikation, får kunden automatisk tilsendt mailnotifikationer på det sprog, som han eller hun har afgivet ordren på. Du kan redigere en kundeprofil for at ændre sproget for de notifikationer, som kunden modtager.

Du kan tilføje eller redigere oversættelser af mailbeskeder for de sprog, du har føjet til din butik, ved hjælp af appen Translate & Adapt fra Shopify.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Notifikationer.
  3. Klik på den mailnotifikation, du vil oversætte.
  4. Klik på Lokaliser.
  5. Tilføj eller rediger oversættelserne for din mailmeddelelse i de redigerbare felter i appen Translate & Adapt.
  6. Klik på Gem.

Forhåndsvisning af mailnotifikationer

Du kan se en forhåndsvisning af mailmeddelelser, som du har oversat. Du skal gemme dine oversættelser af meddelelser, før du kan se en forhåndsvisning af dem.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Notifikationer.
  3. Klik på den mailnotifikation, du vil se en forhåndsvisning af.
  4. Klik på Forhåndsvisning.
  5. Klik på rullemenuen med sprog på siden Forhåndsvisning, og vælg derefter det sprog, du vil se en forhåndsvisning af.

Tilgængelige oversættelser for temaer og betaling

Følgende sprog er tilgængelige til oversættelse for temaer, betalingsprocessen og systemoversættelser:

• Arabisk
  • Kinesisk (forenklet)
  • Kinesisk (traditionelt)
  • Kroatisk
  • Tjekkisk
  • Dansk
  • Hollandsk
  • Engelsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Græsk
  • Hebraisk
  • Hindi
  • Ungarsk
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Litauisk
  • Malaysisk
  • Norsk
  • Polsk
  • portugisisk
  • Portugisisk (Portugal)
  • Rumænsk (Rumænien)
  • Russisk
  • Slovakisk (Slovakiet)
  • Slovensk (Slovenien)
  • Spansk
  • Svensk
  • Thailandsk
  • Tyrkisk
  • Vietnamesisk

Status for oversættelse

Følgende statusser kan gælde for oversat indhold:

• Oversat: Der er tilgængelige oversættelser af indholdet.
  • Forældet: Indholdet på standardsproget er blevet opdateret, men oversættelserne afspejler ikke nogen opdateringer.
  • Ikke oversat: Der er ingen oversættelser for denne indholdstype.