Määräsääntöjen ja volyymihinnoittelun määrittäminen

Voit käyttää määräsääntöjä ja volyymihinnoittelua asettaaksesi tiettyjä määrävaatimuksia tai hintaportaita Shopifyssä B2B-tilauksille.

Voit määrittää määräsääntöjä, jos esimerkiksi haluat valita tuotteelle tietyt määrälisäysportaat B2B-asiakkaillesi tai haluat rajoittaa sitä, paljonko tiettyä tuotetta asiakas voi ostaa kerralla.

Jos haluat tarjota hintaportaita asiakkaille, jotka ostavat tietyn määrän tuotetta, voit määrittää tuotteillesi volyymihinnoittelun. Volyymihinnoittelua ja määräsääntöjä hallinnoidaan yhdessä, mutta niitä voidaan käyttää toisistaan riippumatta.

Määräsääntöjen määrittäminen tuotteille

Määräsääntöjen avulla voit rajoittaa sitä, montako tuotetta B2B-asiakas voi ostaa yhdellä tilauksella. Voit käyttää määräsääntöjä esimerkiksi silloin, kun haluat hallita lisäysmäärää, asettaa tuotteelle vähimmäistilausmäärän tai asettaa enimmäistilausmäärän rajoittamaan sitä, paljonko asiakas voi ostaa kyseistä tuotetta.

Kun luot määräsääntöjä, lisäys- ja vähimmäisvaatimus ovat pakollisia, mutta enimmäismäärä on valinnainen. Oletusarvoisesti lisäys- ja vähimmäisarvoksi on asetettu 1, ja niitä voidaan muuttaa. Voit määrittää versiolle oman määräsäännön tai yhdistää sen volyymihinnoitteluun.

Seuraavassa taulukossa on lisätietoja kuvauksesta ja kunkin arvon vaatimuksista:

Arvo Oikeuksien kuvaus Vaatimukset
Lisäys Tuotteiden määrä, jolla versio voidaan ostaa, jos versiosta myydään vain määritettyä kerrannaismäärää. Tämän kentän oletus on 1. Lisäyksen on oltava positiivinen kokonaisluku, 1 tai suurempi.
Vähintään (tai vähimmäistilausmäärä) Tuoteversion pienin lukumäärä, jonka asiakas voi ostaa samanaikaisesti. Tämän kentän oletus on 1. Vähimmäistilauksen on oltava positiivinen kokonaisluku, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin valittu lisäys, ja sen on oltava lisäyksen kerrannainen.
Maksimi (tai tilauksen enimmäismäärä) Tuoteversiotuotteen enimmäismäärä, jonka asiakas voi ostaa samanaikaisesti. Tämän kentän oletus on 0tai tyhjä kenttä. Enimmäistilausmäärä voi olla tyhjä tai positiivinen kokonaisluku, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin vähimmäismäärä ja joka on lisäyksen kerrannainen.

Voit määrittää määräsääntöjä Shopify Adminin Luettelot-osiossa tai tuomalla CSV-tiedoston.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Luettelot.
  2. Klikkaa luetteloa, jota haluat muokata.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu ‑osiossa Hallinnoi > Hallinnoi tuotteita ja hinnoittelua.
  4. Tee jompikumpi:

• Jos haluat asettaa määräsääntöjä tuotteen kaikille versioille, osoita muokattavaa tuotetta hiirellä.
    • Jos haluat määrittää tietylle tuoteversiolle määräsääntöjä, klikkaa tuotenimen alla olevaa tuoteversioiden linkkiä ja vie hiiri sen tuoteversion päälle, jota haluat muokata.
  5. Klikkaa Määräsäännöt-sarakkeesta + Lisää.Kun Muokkaa määräsääntöjä ja volyymihinnoittelua ‑valintaikkuna tulee näkyviin, tee seuraavasti:

6. Klikkaa Valmis.

Volyymihinnoittelun määrittäminen tuotteille

Volyymihinnoittelun avulla voit tarjota asiakkaille hintaporrastuksia, kun he ostavat tietyn määrän tuotteita kerralla. Volyymihinnoittelu määritetään tuotteen kullekin versiolle. Kun olet määrittänyt volyymihinnoittelun, kyseisen version hinta muunnetaan automaattisesti kiinteäksi hinnaksi, eikä kokonaisoikaisuja sovelleta kyseisen version hintaan. Voit lisätä enintään 10 hintaporrastusta versiota kohti.

Voit määrittää volyymihinnoittelun Shopify Adminin Luettelot-osiossa tai tuomalla CSV-tiedoston.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet > Luettelot.
  2. Klikkaa luetteloa, jota haluat muokata.
  3. Klikkaa Tuotteet ja hinnoittelu ‑osiossa Hallinnoi > Hallinnoi tuotteita ja hinnoittelua.
  4. Tee jompikumpi:

• Jos haluat määrittää tuotteen kaikille versioille volyymihinnoittelun, osoita muokattavaa tuotetta hiirellä.
    • Jos haluat asettaa tietyn tuoteversion hinnoittelun, klikkaa tuotteen versioiden linkkiä tuotteen nimen alla ja osoita sitten muokattavaa tuoteversiota.
  5. Klikkaa Volyymihinnoittelu-sarakkeesta + Lisää. Kun Muokkaa määräsääntöjä ja volyymihinnoittelua ‑valintaikkuna tulee näkyviin, täytä Määrä- ja Hinta-kentät hintaportaalle 1. Hintaportaan on oltava suurempi kuin tilauksen vähimmäismäärä. Lisäksi sen on oltava määräsäännöissä asettamasi lisäyksen kerrannainen.

6. Valinnainen: Jos haluat lisätä useita hintaportaita samalle tuotteelle, klikkaa Lisää katkaisu ja täytä sitten kunkin hintaportaan Hinta- ja Määrä-kentät.

7. Klikkaa Valmis.

Volyymihinnoitteluun, määräsääntöihin ja komentosarjoihin liittyvät

Tarkista seuraavat seikat, jotta ymmärrät, milloin komentosarjoja sovelletaan yhdessä määräsääntöjen ja volyymihinnoittelun kanssa, jotta voit välttyä siltä, että asiakkaat eivät pääse maksamaan tai lisäämään tilauksiin muita alennuksia.

Määräsäännöt ja komentosarjat

Määräsääntöjä sovelletaan rivikohtiin ennen komentosarjoja ja ne vahvistetaan uudelleen kassavaiheessa. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat lisätä ja ostaa vain määriä, jotka ovat vähimmäismäärän yläpuolella, enimmäismäärän alapuolella ja määrän määräsäännöissä määritettyjen lisäysten kerrannaisia.

Jos komentosarjaa käytetään rivikohtamäärien muuttamiseen esimerkiksi jakamalla rivejä ja poistamalla sitten niitä, on mahdollista luoda ostoskoreja, joissa on virheellisiä määriä, ja näin ollen estää asiakkaita maksamasta kassalla.

Volyymihinnoittelu ja komentosarjat

Volyymihinnoittelua sovelletaan ennen komentosarja-alennuksia, mikä voi edelleen laskea hintoja. Esimerkiksi komentosarja, jossa käytetään kiinteäsummaista alennusta, lisätään volyymipohjaisen hinnoittelualennuksen jälkeen.

Jos komentosarjan alennuksessa käytetään rivikohdan hintaa alennuksen määrän määrittämiseen, alennus perustuu hintaporrastukseen, johon se oli oikeutettu ennen kuin komentosarjatoimintoja sovellettiin.

Jos komentosarja muuttaa rivikohdan määrää, komentosarjaa ei suoritetaan uudelleen laskemaan volyymihinnoittelua uuden määrän perusteella.