Sette opp antallsregler og volumprissetting

Du kan bruke antallsregler og volumpriser til å angi bestemte antallskrav eller prisbrudd for B2B på Shopify-bestillinger.

Hvis du for eksempel ønsker å selge et produkt i bestemte intervaller til B2B-kunder, eller har behov for å begrense antall produkter en kunde kan kjøpe av gangen, kan du angi antallsregler.

Hvis du vil tilby prisbrudd til kunder som kjøper et bestemt antall av et produkt, kan du angi volumpriser for produkter. Volumpriser og antallsregler administreres sammen, men kan brukes uavhengig av hverandre.

Angi antallsregler for produkter

Med antallsregler kan du angi begrensninger på antall varer en B2B-kunde kan kjøpe i en bestilling. Du kan bruke antallsregler for å kreve at kunder må kjøpe i visse intervaller, angi et minste bestillingsantall for et produkt, eller angi et største bestillingsantall for å begrense antall produkter en kunde kan kjøpe.

Når du oppretter antallsregler, er økning og minimum påkrevd, mens maksimum er valgfritt. Som standard er økning og minimum angitt til 1, og kan endres. Du kan angi en antallsregel for seg selv for en variant, eller kombinere med volumpriser.

Se gjennom tabellen nedenfor for mer informasjon, beskrivelse og krav for hver verdi:

Verdi Beskrivelse Krav
Økning Antall varer produktvarianten kan kjøpes i, hvis varianten bare selges i multipler av et gitt antall. Standarden for dette feltet er 1. En økning må være et positivt heltall på 1 eller mer.
Minimum (eller minste bestillingsantall) Det færreste antall varer av en produktvariant en kunde kan kjøpe samtidig. Standarden for dette feltet er 1. Et minste bestillingsantall må være et positivt heltall som tilsvarer eller overstiger økningen, og må være en multippel av økningen.
Maksimum (eller maks bestillingsantall) Det maksimale antallet varer av en produktvariant som en kunde kan kjøpe samtidig. Standarden for dette feltet er null, eller et blankt felt. Maksimalt bestillingsantall kan være tom, eller et positivt heltall som tilsvarer eller er større enn minimumsantallet, og er i multipler av økningen.

Du kan angi antallsregler i seksjonen Kataloger i Shopify-administrator, eller ved å importere en CSV-fil.

Trinn:

1. Gå til Produkter > Kataloger i Shopify-administrator.
  2. Klikk på katalogen du vil redigere.
  3. Klikk på Administrer > Administrer produkter og prissetting i seksjonen Produkter og prissetting.
  4. Gjør én av følgende:

• Hvis du vil angi antallsregler for alle varianter av et produkt, holder du markøren over produktet du vil redigere.
    • For å angi antallsregler for en bestemt produktvariant, klikker du på koblingen til variantene under produktnavnet, og holder deretter markøren over produktvarianten du vil redigere.
  5. Klikk på + Legg til i kolonnen Antallsregler. Gjør følgende når dialogboksen Rediger antallsregler og volumpriser vises:

6. Klikk på Ferdig.

Angi volumpriser for produkter

Med volumprissetting kan du tilby prisbrudd til kunder når de kjøper et visst antall av et produkt i samme bestilling. Volumprissetting angis på variantnivå for hvert produkt. Når du har angitt volumprissetting, konverteres prisen for varianten automatisk til en fast pris, og overordnede justeringer gjelder ikke for variantens pris. Du kan legge til inntil 10 prisbrudd per variant.

Du kan angi volumprissetting i seksjonen Kataloger i Shopify-administrator, eller ved å importere en CSV-fil.

Trinn:

1. Gå til Produkter > Kataloger i Shopify-administrator.
  2. Klikk på katalogen du vil redigere.
  3. Klikk på Administrer > Administrer produkter og prissetting i seksjonen Produkter og prissetting.
  4. Gjør én av følgende:

• Hvis du vil angi volumpriser for alle varianter av et produkt, holder du markøren over produktet du vil redigere.
    • For å angi volumpriser for en bestemt produktvariant, klikker du på koblingen til variantene under produktnavnet og holder deretter markøren over produktvarianten du ønsker å redigere.
  5. Klikk på + Legg til i kolonnen Volumprissetting, og fyll ut feltene Antall og Pris for Brudd 1 når dialogboksen Rediger antallsregler og volumprissetting vises. Prisbruddsantall må være større enn minste bestillingsantall, samt en multippel av økningen du har angitt i antallsreglene.

6. Valgfritt: Klikk på Legg til brudd og fyll inn feltene Pris og Antall for hvert brudd for å legge til flere prisbrudd for samme produkt.

7. Klikk på Ferdig.

Begrensninger for volumpriser, antallsregler og skript

Gå gjennom følgende for å forstå når skript brukes sammen med antallsregler og volumpriser, slik at du unngår at kundene ikke kan betale eller legge til ytterligere rabatter i bestillinger.

Antallsregler og skript

Antallsregler gjelder for varelinjer før skript, og valideres på nytt i kassen. Det betyr at kunder bare kan legge til og kjøpe antall over minimumsantallet, under maksimumsantallet og multiplier av økningen som er definert i antallsreglene.

Hvis et skript brukes for å justere varelinjeantall, som deling og påfølgende sletting av linjer, er det mulig å generere handlekurver med ugyldige antall, som kan føre til at kunder ikke kan betale.

Volumpriser og skript

Volumpriser legges til før skriptrabatter, som kan redusere prisene ytterligere. Et skript som legger til en rabatt på et fast beløp vil for eksempel legges til etter volumbaserte prisrabatter.

Hvis en skriptrabatt bruker en varelinjepris til å beregne rabattbeløpet, baseres rabatten på prisreduksjonen den var kvalifisert for før skriptoperasjonene ble lagt til.

Hvis et skript endrer varelinjeantallet, kjøres ikke skriptet på nytt for å beregne volumpriser basert på det nye antallet.