Ställa in kvantitetsregler och volymprissättning

Du kan använda kvantitetsregler och volymprissättning för att ställa in vissa kvantitetskrav eller prisbrytpunkter för din B2B på Shopify-ordrar.

Om du till exempel vill sälja en produkt i vissa ökningssteg till dina B2B-kunder, eller behöver begränsa den mängd produkter som en kund kan köpa samtidigt, kan du ställa in kvantitetsregler.

Om du vill erbjuda priskontroll till dina kunder som köper en viss mängd av en produkt kan du ställa in volymprissättning för dina produkter. Volymprissättning och kvantitetsregler hanteras tillsammans, men kan användas självständigt.

Ange kvantitetsregler för dina produkter

Kvantitetsregler låter dig ställa in begränsningar för antalet artiklar som en B2B-kund kan köpa i en order. Du kan använda kvantitetsregler för att kräva att dina kunder köper i vissa ökningssteg, ställa in en minsta orderkvantitet för en produkt eller ställa in en maximal orderkvantitet för att begränsa antalet produkter som en kund kan köpa.

När du skapar kvantitetsregler krävs ökningssteg och minsta antal, medan det maximala antalet är frivilligt. Som standard är ökningssteg och minimivärdet inställda på 1 och kan ändras. Du kan ställa in en kvantitetsregel på egen hand för en variant, eller kombinerat med volymprissättning.

Granska följande tabell för mer information för en beskrivning och krav för varje värde:

Värde Beskrivning Krav
Ökning Antalet artiklar som kan köpas av en viss produktvariant, om varianten endast säljs i multipler av en inställd kvantitet. Standardinställningen för detta fält är 1. En ökning måste vara ett positivt heltal på 1 eller högre.
Minimum (eller minsta orderkvantitet) Det minsta antalet artiklar i en produktvariant som en kund kan köpa samtidigt. Standardinställningen för detta fält är 1. En minsta orderkvantitet måste vara ett positivt heltal som är lika med eller större än ökningssteget och måste vara en multipel av ökningssteget.
Maximum (eller maximal orderkvantitet) Det maximala antalet artiklar i en produktvariant som en kund kan köpa samtidigt. Standardinställningen för fältet är null eller ett tomt fält. En maximal orderkvantitet kan vara tom eller ett positivt heltal som är lika med eller större än minimum och är i multiplar av ökningssteget.

Du kan ställa in kvantitetsregler i avsnittet Kataloger i din Shopify-admin eller genom att importera en CSV.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Produkter > Kataloger.
  2. Klicka på den katalog som du vill redigera.
  3. I avsnittet Produkter och prissättning klickar du på Hantera > Hantera produkter och prissättning.
  4. Gör något av följande:

• Håll muspekaren över produkten som du vill redigera för att ställa in kvantitetsregler för alla varianter av en produkt.
    • Om du vill ställa in kvantitetsregler för en specifik produktvariant klickar du på länken till varianterna under produktnamnet och sedan dra musen över produktvarianten som du vill redigera.
  5. Klicka på + Lägg till i kolumnen Kvantitetsregler. Gör följande när dialogrutan Redigera kvantitetsregler och volymprissättning visas:

6. Klicka på Klar.

Ställ in volympriser för dina produkter

Volympriser gör att du kan erbjuda prisrabatter till kunder när de köper en viss kvantitet av en produkt i samma beställning. Volympriser ställs in på en variantnivå för varje produkt. När du har ställt in volympriser konverteras priset för den varianten automatiskt till ett fast pris och övergripande justeringar tillämpas inte på den variantens pris. Du kan lägga till upp till 10 prisrabatter per variant.

Du kan ställa in volympriser i avsnittet Kataloger i din Shopify-administratör eller genom att importera en CSV-fil.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Produkter > Kataloger.
  2. Klicka på den katalog som du vill redigera.
  3. I avsnittet Produkter och prissättning klickar du på Hantera > Hantera produkter och prissättning.
  4. Gör något av följande:

• Håll muspekaren över produkten som du vill redigera för att ställa in volymprissättning för alla varianter av en produkt.
    • Du kan ställa in volymprissättning för en specifik produktvariant genom att klicka på länken till varianterna under produktnamnet och sedan föra musen över produktvarianten som du vill redigera.
  5. I kolumnen Volymprissättning kan du klicka på + Lägg till och när dialogrutan Redigera kvantitetsregler och volymprissättning visas fylla i fälten Kvantitet och Pris för Avbrott 1. Prisavbrottskvantiteter måste vara lika med eller större än den minsta orderkvantiteten, samt en multipel av ökningssteget som du anger i dina kvantitetsregler.

6. Valfritt: Om du vill lägga till flera prisavbrott för samma produkt klickar du på Lägg till brytning och fyller sedan i fältet Pris och Kvantitet för varje brytning.

7. Klicka på Klar.

Begränsningar i volympriser, kvantitetsregler och skript

Granska följande för att förstå när skript tillämpas tillsammans med kvantitetsregler och volympriser, så att du kan undvika att förhindra kunder från att gå till kassan eller lägga till ytterligare rabatter på ordrar.

Kvantitetsregler och skript

Kvantitetsregler gäller för radartiklar innan skript och valideras på annat sätt i kassan. Det innebär att kunder endast kan lägga till och köpa kvantiteter som ligger över det lägsta antalet, under det maximala och i multiplar av de ökningar som definieras i kvantitetsregler.

Om ett skript används för att justera radartikelkvantiteter, till exempel genom att dela och sedan radera rader, är det möjligt att generera varukorgar som har ogiltiga kvantiteter och därför förhindra att kunder går genom kassan.

Volympriser och skript

Volympriser tillämpas innan skriptrabatter, vilket kan ytterligare sänka priserna. Ett skript som tillämpar en fast rabatt skulle till exempel läggas till efter en volymbaserad prissättningsrabatt.

Om en skriptrabatt använder ett radartikelpris för att bestämma rabattbeloppet baseras rabatten på det prisavbrott som den var berättigad till innan några skriptåtgärder tillämpades.

Om ett skript ändrar radartikelkvantiteten kommer skriptet inte att köras på nytt för att beräkna volympriset på nytt baserat på den nya kvantiteten.