Vaihtoehtoisen tekstin lisääminen teeman kuviin

Kun lisäät kuvia verkkokauppaan, on tärkeää, että ne ovat myös sokeiden tai heikkonäköisten asiakkaiden käytettävissä. Voit tehdä tämän lisäämällä vaihtoehtoisen tekstin, joka kuvaa tarkasti kutakin kuvaa. Vaihtoehtoisen tekstin avulla näytönlukijaa käyttävät asiakkaat saavat tiedon verkkokaupassasi olevien kuvien sisällöstä.

Tästä artikkelista voit lukea vaihtoehtoisen tekstin lisäämisestä kuviin teemaeditorin avulla. Voit lisätä vaihtoehtoisen tekstin tuotekuviin myös Shopify administa.

Lisätietoja vaihtoehtoisesta tekstistä ja teemojen saavutettavuudesta saat kohdasta Teemojen saavutettavuus.

Vaihtoehtoisen tekstin lisääminen teeman kuviin

Toimintovaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa Mukauta.

2. Klikkaa teemaeditorin työkalupalkista osiota, jossa olevaan kuvaan haluat lisätä vaihtoehtoisen tekstin.

3. klikkaa kuvan alapuolella Muokkaa:

Diaesityskuvan asetukset teemaeditorin työkalupalkissa. Käytettävissä on kolme asetusvaihtoehtoa: Muuta, Muokkaa ja Poista.

4. Kirjoita vaihtoehtoinen teksti valintaikkunaan ja valitse sitten Tallenna.

5. klikkaa teemaeditorin oikeasta yläkulmasta Tallenna.