Luo mukautettuja raportteja

Voit luoda mukautetun raportin seuraavilla tavoilla:

• Luomalla mukautettu raportti käyttämällä mallia.
  • muokkaamalla olemassa olevaa oletusraporttia
  • kopioimalla olemassa olevan raportin ja muokkaamalla sitä.

Uuden mukautetun raportin luominen mallin avulla

Voit luoda uuden raportin käyttämällä mallipohjaa raportissa näkyvien oletussuodattimien ja tietosarakkeiden pohjana. Voit käyttää seuraavia malleja, kun luot uuden mukautetun raportin:

Taulukko, jossa luetellaan käytettävissä olevat raporttimallit ja niihin liittyvät raportointiluokat.
Malli Luokka
Myynti ajan myötä Myynti
Maksut maksutavan mukaan Raha-asiat
Ajan kuluessa kerätyt verot Raha-asiat
Istunnot tietyllä ajanjaksolla Hankinta
Asiakkaat tilauksen arvon mukaan Asiakkaat

Valitse aluksi malli, joka sopii parhaiten mukautetun raporttisi luokkaa ja tarkoitusta varten. Kun olet valinnut mallin, voit muokata ja mukauttaa mukautettua raporttia.

Vaiheet:

Luo mukautettu raportti muokkaamalla olemassa olevaa oletusraporttia

Jos muokkaat Shopifyn tekemää oletusraporttia, raportti tulkitaan mukautetuksi.

Vaiheet:

Luo mukautettu raportti kopioimalla ja muokkaamalla olemassa olevaa raporttia

Voit luoda olemassa olevasta raportista kaksoiskappaleen, jota käytetään mukautetun raportin lähtökohtana, jota voit sitten muokata tarpeidesi mukaan.

Vaiheet:

Esimerkki mukautetusta raportista

Olet kirjailija ja kerrot asiakkaillesi uuden e-kirjasi julkaisusta esittämällä useita sosiaalisen median markkinointikampanjoita (kaikki nimellä UTM e-kirjan julkaisu). Tällaisessa tilanteessa saatat haluta luoda uuden mukautetun raportin mallista, jotta voit luetteloida eri sosiaalisen median alustoista tulevan liikenteen laatua, ja voit selvittää, mitkä sosiaalisen median kampanjat kaipaavat muutoksia tai lisähuomiota.

Vaiheet:

1. Klikkaa Luo mukautettu raportti.
  2. Anna raportin nimelle kuvaava nimi ja valitse Istunnot tietyllä ajanjaksolla -malli.
  3. Klikkaa Luo mukautettu raportti.
  4. Klikkaa suodatinkuvaketta ja käytä seuraavaa suodatinta: UTM campaign name > is > e-kirjan julkaisu. Tämä rajoittaa raporttisi näyttämään vain niiden kampanjoiden aikaansaamat istunnot, joiden nimi on e-kirjan julkaisu.
  5. Klikkaa sarakkeiden kuvaketta ja valitse seuraavat sarakkeet näkyviksi:

• Poistumisprosentti
    • Keskimääräinen istunnon kesto
    • Suosittelijan nimi
    • Kohdesivun polku
  6. Klikkaa Tallenna raportti.

Näet esimerkkiraportissa nyt, kuinka kauan vierailijat ovat eri sivuilla ja miltä sosiaalisen median alustalta he ovat tulleet (esimerkiksi Facebook, Instagram tai Google). Kun tiedät, mille sivulle asiakkaasi jäävät (tai eivät jää), saat lisätietoa markkinointipäätöstesi tueksi.