Noudon määrittäminen verkkotilauksille

Voit lisätä vaihtoehdon, joka antaa asiakkaille mahdollisuuden noutaa verkkotilauksensa vähittäiskaupastasi, kadunvarresta tai muusta valitsemastasi sijainnista.

Tätä varten sinun on otettava paikallisen noudon valinta käyttöön jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Paikallisen noudon toimituskuluksi on asetettu Ilmainen, eikä sitä voi muuttaa.

Kutakin noutotilausta varten henkilöstösi tulee varmistaa, että kaikkia tilauksen tuotteita on varastossa. Kun olet varmistanut jokaisen tuotteen, voit lähettää asiakkaalle ilmoituksen, että tilaus on valmis. Voit myös tulostaa noutoluettelon tilaukseen liitettäväksi.

Kun asiakas tulee noutamaan tilaustaan, sinun täytyy muuttaa tila jakelemattomasta huolituksi Shopifyssa. Tämä osoittaa sinulle ja henkilökunnallesi, että tilaus on noudettu eikä lisätoimia tarvita.

Voit lisätä haun toimitusohjeet hallitsemalla myymälän hakupaikkojen asetuksia. Voit käyttää verkkotilausten noutoa myymälästä esimerkiksi silloin, kun haluat tarjota noudon kadunvarresta. Kun asiakas tekee tilauksen verkossa ja saapuu kaupallesi, voit pyytää häntä soittamaan sinulle ja luovuttaa sitten tilauksen hänelle kaupan ulkopuolella.

Kelpoisuus

Jotta voit käyttää paikallisen toimituksen vaihtoehtoa, kauppasi on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Jos sinulla on kysyttävää kelpoisuusvaatimuksista, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Kassakokemus

Kun olet ottanut paikallisen noudon käyttöön, asiakkaasi voivat valita kassalla Toimitustapa-kohdassa lähetyksen tai noudon. Kun asiakas valitsee noudon, hän voi valita, mistä hän haluaa noutaa tilauksen.

Asiakkaat näkevät Nouto-vaihtoehdon vain, jos he täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Kaikki ostoskorin tuotteet voidaan hakea myymälästä.
  • Kaikki tuotteet ovat saatavilla noutopaikan varastossa.
  • Asiakas ei valitse nopeutettua maksua kassalla, jota ei tueta. Jos asiakas valitsee jonkin seuraavista kassalla maksun ensimmäisessä vaiheessa, noutovalinta ei ole saatavilla.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • PayPal

Shop Pay on tuettu nopeutetun kassalla maksun tapa noutovalintaa varten. Jos asiakas käyttää Shop Pay -toimintoa, noutovalinta on saatavilla.

Asiakas ei voi päättää, että osa saman tilauksen tuotteista lähetetään ja osa noudetaan. Asiakkaan tulisi sen sijaan tehdä kaksi erillistä tilausta. Jos käytät teemaa, joka tukee noudon saatavuutta, asiakas näkee, onko tuote saatavilla noutoa varten, ennen kuin hän lisää sen ostoskoriin.

Ennen paikallisen noudon määrittämistä

Sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin voit tarjota paikallista noutoa:

Paikallisen noutovaihtoehdon määrittäminen

Sinun täytyy määrittää paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Määritykseen sisältyy paikallisen noudon käyttöön ottaminen, asiakkaiden maksamisen yhteydessä näkemien arvioitujen noutoaikojen valitseminen ja nouto-ohjeiden eritteleminen Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoitukseen.

Paikallisen noutopisteen asetusten hallinta

Paikallisen noudon sijainnin asetuksiin sisältyy seuraavat kohdat:

• Paikallisen noudon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen.
  • Mahdollisten noutoon liittyvien nouto-ohjeiden tai -tietojen eritteleminen. Näitä voivat olla esimerkiksi myymälän aukioloajat tai muistutus siitä, että asiakkaan täytyy ottaa tilausvahvistus mukaansa. Nämä tiedot lisätään ilmoitukseen, jonka lähetät, kun valmistelet tilauksen noutoa varten.
  • Asiakkaalle maksun yhteydessä näytettävän arvioidun noutoajan valitseminen. Voit valita esimerkiksi Tavallisesti valmis 2 tunnissa.

Noudon saatavuuden näyttäminen asiakkaille

Joissakin teemoissa voit näyttää asiakkaille, onko tuote saatavilla paikallista noutoa varten. Noudon saatavuus -osiossa jokaisella tuotesivulla näkyy noudon saatavuus ja noudon arvioitu aikaväli.

Kun noutopiste on otettu käyttöön, tuotesivulla näkyy, onko tuote noudettavissa yhdestä tai useammasta paikallista hakua tarjoavasta sijainnistasi. Tiedot näytetään vain niiden tuotteiden kohdalla, joita on vähintään yhden noutopisteen varastossa.

Jos olet ottanut paikallisen haun käyttöön vain yhdelle sijainnille, silloin sijainti ja noudon saatavuus näytetään kyseisen sijainnin osalta. Asiakkaat voivat klikata Näytä kaupan tiedot ‑kohtaa saadakseen lisätietoja noutopisteestä.

Jos paikallinen nouto on käytössä useammassa kuin yhdessä sijainnissa, noudon saatavuus -osiossa näkyy jonkin kauppasi sijainti ja noudon saatavuus. Asiakkaat voivat napauttaa Tarkista saatavuus muista kaupoista, jos he haluavat tarkistaa tuotteen saatavuuden kaikissa sijainneissa, joissa nouto on käytössä.

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Debut-teemassa. Jos käytät vanhempaa Debut-versiota, voit päivittää teemasi näyttääksesi noudon saatavuuden automaattisesti kaupassasi.

Paikallisen noudon ilmoitussähköpostien mukauttaminen

Osana paikallista noutoa asiakkaille lähetetään automaattisesti tilauksen tilaa koskevia sähköpostiviestejä.

Voit mukauttaa kunkin ilmoituksen oletustekstiä.

Asiakkaille, jotka valitsevat tilaukselleen noudon, lähetetään seuraavat sähköposti-ilmoitukset:

• Tilausvahvistus
  • Tilaus valmis noudettavaksi
  • Tilaus noudettu

Tilausvahvistuksen mukauttaminen

Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen mukauttaminen

Voit muokata Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoituksen sisältöä jokaista sijaintia varten erikseen.

Tilaus noudettu -ilmoituksen mukauttaminen