URL-omdirigeringer

URL-omdirigeringer kan brukes til å omdirigere trafikk fra et nettsted til et annet. Når du endrer URL i Shopify-butikken, kan du opprette en URL-omdirigering for å sikre at kundene fortsatt kan finne hva de leter etter.

Hvis du sletter et produkt for eksempel, kan du sette opp en URL-omdirigering. Når kundene da angir nettadressen for produktet, blir de omdirigert til et lignende produkt i butikken.

Opprett en URL-omdirigering

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Navigasjon.

2. Klikk på URL-omdirigeringer.

3. Klikk på Legg til URL-omdirigeringer.

4. I Omdiriger fra angir du den gamle nettadressen du vil omdirigere besøkende fra. Bare brutte nettadresser skal omdirigeres. Hvis den gamle nettadressen fortsatt laster et nettsted, vil URL-omdirigeringen ikke fungere.

1. I Omdiriger til angir du den nye URL-en som du vil omdirigere besøkende til. Hvis du vil omdirigere til butikkens hjemmeside, angir du /.
  1. Klikk på Legg til.

Administrer URL-omdirigeringer

Du kan administrere URL-omdirigingslisten på følgende måter:

• Filtrer URL-omdirigeringer etter dato
  • Rediger URL-omdirigeringer
  • Eksporter URL-omdirigeringer
  • Importer URL-omdirigeringer
  • Slett URL-omdirigeringer individuelt
  • Slett mange URL-omdirigeringer samtidig

Filtrer URL-omdirigeringer etter dato

Steg:

1. Klikk på Filter.
  2. Fra rullegardinmenyen klikker du på Velg et filter. Deretter klikker du på Dato lagt til.
  3. Klikk på Velg en verdi og velg om du vil søke før eller etter en dato.
  4. Angi datoen.
  5. Klikk på Legg til filter.

Rediger URL-omdirigeringer

Steg:

1. Klikk på URL-omdirigeringen som du vil redigere.
  2. Angi endringene.
  3. Klikk på Lagre omdirigering.

Eksporter URL-omdirigeringer

Steg:

1. Klikk på Eksporter.
  2. Velg hvilke omdirigeringer du vil eksportere.
  3. Velg hvilke type CSV-fil du vil eksportere.
  4. Klikk på Eksporter elementer.

Importer URL-omdirigeringer

Slik importerer du eksisterende URL-omdirigeringer:

1. Klikk på Import.
  2. Klikk på Velg fil og velg en CSV-fil.
  3. Klikk på Oppdater fil.
  4. Gå gjennom importen.
  5. Klikk på Importer omdirigeringer.

Slett URL-omdirigeringer individuelt

Steg:

1. Velg URL-omdirigeringen som du vil slette.
  2. Klikk på Handlinger.
  3. Klikk på Slett valgte omdirigereinger.
  4. Klikk på Slett for å bekrefte valget.

Slett mange URL-omdirigeringer samtidig

Du kan slette flere URL-omdirigeringer samtidig ved å bruke Handlinger-knappen. Finn ut mer om bruk av massehandlinger.