Håndtere økt salg

Selv om for mange salg ofte omtales som «det beste problemet man kan ha», er det fortsatt noe en bedrift må håndtere for at kundene skal forbli fornøyde.

Det er mange løsninger på dette problemet, men bare noen av dem vil være aktuelle for din situasjon. Gå gjennom strategiene nedenfor for å undersøke om noen av dem gir mening for bedriften din.

Begrens bestillinger

Ved å begrense mengden salg du tillater per dag, kan du holde bestillingene dine på et håndterlig nivå. Dette kan også føre til at produktene dine føles mer eksklusive, noe som kan hjelpe med markedsføring og merkevarebygging.

En annen løsning er å begrense antall produkter en kunde kan bestille i en og samme handlekurv.

Begrensning av bestillinger kan imidlertid også forårsake frustrasjon hos kundene. Hvis du begrenser bestillinger på noen måte, må du sørge for at begrensningen er tydelig for kundene, at de forstår hvorfor de ikke kan legge inn en bestilling, og at du gir dem steg til hvordan de kan legge inn en bestilling i fremtiden. Du kan fortelle kundene om grensen gjennom et banner på hjemmesiden, et avsnitt på produktsidene eller en side på nettstedet ditt som du kan legge til i menyene i nettbutikken.

Velg fra en av følgende løsninger for å begrense bestillinger.

Fjern Legg i handlekurv-knappen manuelt

Når du har mottatt det foretrukne antallet bestillinger på en dag, kan du fjerne handlekurvknappen i butikken. Trinnene for å fjerne knappene Legg i handlekurv avhenger av hvilket tema du bruker:

Pass på at du legger til knappen igjen ved starten av neste dag, eller når du er klar til å ta imot flere bestillinger.

Juster fraktsonene manuelt

Når du har fått din foretrukne mengde bestillinger på en dag, kan du forhindre kunder fra å legge inn bestillinger på fysiske produkter ved å fjerne muligheten for å velge fraktpriser. Hvis en kunde ikke kan velge en fraktpris, kan de ikke legge inn en bestilling.

En annen måte å fortelle kunder om denne begrensningen på, er å endre feilmeldingen i temaet ditt når det ikke er noen tilgjengelige fraktpriser i kassen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. For hver fraktprofil, inkludert generelle fraktpriser, må du fjerne prisene i hver fraktsone:

1. Klikk Administrer ved siden av fraktprofilen.
    2. Ved siden av hver fraktpris i hver sone klikker du -knappen, og klikker deretter Slett. Ikke slett sonene.
    3. Klikk på Lagre.
  3. Valgfritt: Juster feilmeldingen i temaet ditt når det ikke er noen tilgjengelige fraktpriser:

1. Gå til Nettbutikk > Temaer.
    2. Klikk på knappen > Rediger innhold i standardtema.
    3. Klikk på Kasse og system-fanen.
    4. Søk etter og rediger feltene Varsel om manglende landpriser og Leveringsmetode ikke tilgjengelig.
    5. Klikk på Lagre.

Pass på at du legger inn fraktprisene igjen ved starten av neste dag, eller når du er klar til å ta imot flere bestillinger.

Når du fjerner fraktsonene dine, må du fortelle kundene at du ikke lenger tar imot bestillinger denne dagen. Du kan vurdere å legge til et banner på nettstedet slik at kundene vet at de ikke kan bestille før neste dag.

Sett lagernivåene til et daglig maksimum

Hvis du vet hvor mye av lagerbeholdningen til hvert produkt som du er i stand til å håndtere hver dag, kan du sette lagerbeholdningen til det antallet hver morgen. Hvis du også setter produktene dine til å ikke tillate oversalg, kan ikke kundene legge inn bestillinger når lagerbeholdningen er utsolgt.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Produkter > Lagerbeholdning.
  2. Angi at produktene ikke skal selges når de er utsolgt:

1. Klikk på den øverste avkrysningsboksen for å velge alle produktene på siden.
    2. Hvis du har mer enn 50 produkter i butikken, klikker du på Velg all lagerbeholdning i denne butikken.
    3. Klikk på Masseredigering > Kolonner > Fortsett salget ved utsolgt for å legge til kolonnen i masseredigeringsprogrammet.
    4. Kontroller at produktene i kolonnen Fortsett salget ved utsolgt ikke er merket av.
    5. Klikk på Lagre.
  3. Angi lagernivåer:

• Hvis du bare har noen få sider med produkter, må du angi lagernivåer for hvert enkelt produkt i administrator:
      1. Fra Shopify-administrator går du til Produkter > Lagerbeholdning.
      2. Rediger det tilgjengelige antallet til det antallet du kan selge på en dag.
      3. Klikk på Lagre.

- Hvis du har mange sider med produkter, setter du lagernivåene ved hjelp av en CSV-fil: 1. Klikk på Eksporter. Hvis du eksporterer opptil én side med produkter (opptil 50 produkter), vil CSV-filen bli lastet ned av nettleseren. Hvis du eksporterer mer enn en side med produkter (51 eller flere produkter) vil CSV-filen bli sendt til deg på e-post. Hvis du ikke er butikkeieren, vil filen også bli sendt til butikkeierens e-postadresse. 2. Åpne CSV-filen i et regnearkprogram, for eksempel Google Regneark. 3. Lag en kopi av filen. Du trenger originalfilen for å laste opp til Shopify når du vil gjenopprette de opprinnelige lagernivåene. 4. I den kopierte filen angir du lagernivået for hvert produkt og hver variant, og lagrer filen. 5. Fra Shopify-administrator går du til Produkter > Lagerbeholdning. 6. Klikk på Import. 7. Legg til den oppdaterte CSV-filen og klikk på Last opp fil.

Når lagernivået ditt av et produkt er tomt, kan ikke kundene legge inn flere bestillinger av dette produktet. For at kundene skal vite når produktene blir tilgjengelige igjen, kan du vurdere å installere en app som lar kundene registrere seg for å motta en e-post når lagernivået av disse produktene øker. For å se gjennom tilgjengelige apper, kan du se Shopify App Store.

Sett lagernivåene til null

Når du har mottatt det foretrukne antallet bestillinger på en dag, kan du forhindre kunder fra å legge inn bestillinger ved å fjerne lagerbeholdningen for hvert av produktene.

For at denne metoden skal fungere må du kontrollere at du ikke har noen innstillinger i temaet, betingelser for samlinger eller apper i butikken som skjuler utsolgte produkter. Hvis du skjuler utsolgte produkter og angir lagernivået til null, vil ikke kundene kunne se noen produkter på nettstedet. Du må også kontrollere at produktinnstillingene forhindrer kunder fra å kjøpe utsolgte produkter.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Produkter > Lagerbeholdning.
  2. Angi at produktene ikke skal selges når de er utsolgt:

1. Klikk på den øverste avkrysningsboksen for å velge alle produktene på siden.
    2. Hvis du har mer enn 50 produkter i butikken, klikker du på Velg all lagerbeholdning i denne butikken.
    3. Klikk på Masseredigering > Kolonner > Fortsett salget ved utsolgt for å legge til kolonnen i masseredigeringsprogrammet.
    4. Kontroller at produktene i kolonnen Fortsett salget ved utsolgt ikke er merket av.
    5. Klikk på Lagre.
  3. Sett lagernivåene til null:

• Hvis du bare har noen få sider med produkter, setter du lagernivåene til 0 i administrator:
      1. Klikk på den øverste avkrysningsboksen for å velge alle produktene på siden.
      2. Klikk på Oppdater antall.
      3. Klikk på Angi og angi 0, og klikk deretter på Lagre.
      4. Gjenta disse trinnene for hver side med produkter.

- Hvis du har mange sider med produkter, kan du sette lagernivåene til 0 ved hjelp av en CSV-fil: 1. Klikk på Eksporter. Hvis du eksporterer opptil én side med produkter (opptil 50 produkter), vil CSV-filen bli lastet ned av nettleseren. Hvis du eksporterer mer enn en side med produkter (51 eller flere produkter) vil CSV-filen bli sendt til deg på e-post. Hvis du ikke er butikkeieren, vil filen også bli sendt til butikkeierens e-postadresse. 2. Åpne CSV-filen i et regnearkprogram, for eksempel Google Regneark. 3. Lag en kopi av filen. Du trenger originalfilen for å laste opp til Shopify når du vil gjenopprette de opprinnelige lagernivåene. 4. I den kopierte filen setter du lagerbeholdningen for hvert produkt og variant til 0, og lagrer filen. 5. Fra Shopify-administrator går du til Produkter > Lagerbeholdning. 6. Klikk på Import. 7. Legg til den oppdaterte CSV-filen og klikk på Last opp fil.

Når du vil gjenopprette den opprinnelige lagerbeholdningen, må du laste den opprinnelige CSV-filen du lastet ned.

Hvis du fjerner lagerbeholdningen, bør du vurdere å installere en app som lar kundene registrere seg for å motta en e-post når lagernivået av disse produktene øker. For å se gjennom tilgjengelige apper, kan du se Shopify App Store.

Legg inn en app for maksimalt antall i handlekurv

En app som styrer antall i handlekurven kan bidra til å begrense antall varer en kunde kan legge i handlekurven i én og samme bestilling.

Trinn:

1. Gå til Shopify App Store.
  2. Finn den appen som passer best til din bedrift.
  3. Klikk på Legg til app.
  4. Følg installasjonsinstruksjonene for appen.

Forbered deg på en økning i kundehenvendelser

En økning av bestillinger fører ofte til en økning i antall kundehenvendelser. En kundetjenesteplattform som lar deg bygge malbaserte e-poster, eller makroer, kan hjelpe deg med å håndtere brukerstøtten på en effektiv måte. Ved å være proaktiv og svare på potensielle kundespørsmål i en seksjon for vanlige spørsmål på nettstedet er også en god måte å håndtere kundehenvendelser på. Vanlige spørsmål-lister hjelper kundene med å få raske svar, og gir deg en URL-adresse du kan oppgi under kundeinteraksjoner, der kundene kan finne mer informasjon.

Plattformer for kundeservice

Det er mange tilgjengelige kundeserviceplattformer, og du finner noen av dem i Shopify App Store. Disse integreres direkte med Shopify og kan være en effektiv måte å håndtere støtteforespørsler på.

Opprett maler for vanlige spørsmål, slik som frakt, oppdateringer, refusjonsforespørsler eller produktspørsmål. Sett opp et automatisk svar som inneholder forventede svartider og instruksjoner om hva kunden bør gjøre dersom de ikke får svar innenfor den oppgitte tiden.

Bygg en side med vanlige spørsmål

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Trykk på Legg til side.
  3. Legg til en tittel og fyll ut innholdet på siden.
  1. Klikk på Lagre.

For å legge til siden med vanlige spørsmål i nettstedets meny, kan du se Legge til et menyelement.

Last ned en app for vanlige spørsmål

Apper kan hjelpe deg med å bygge omfattende sider med vanlige spørsmål som har unik funksjonalitet, slik som søkefunksjonalitet og fanebaserte oppsett. Hvis du vil bruke en app til å opprette en side for vanlige spørsmål, kan du besøke Shopify App Store.

Skap realistiske forventninger rundt leveranse

Sørg for at kundene dine vet når de kan forvente å motta bestillingen. Ved å skape realistiske forventninger kan du redusere antall kundehenvendelser, øke tilliten til merkevaren din og hjelpe kundene med å føle seg trygge på å legge inn bestillinger hos bedriften din.

Du kan legge til et banner på nettstedet ditt, opprette en ny side eller legge til retningslinjer for frakt i nettbutikken slik at kundene kan finne fraktinformasjonen din.

Bruk en innfrielsestjeneste

Hvis du oppdager at pakking og forsendelse av bestillingene dine skaper de største forsinkelsene, bør du vurdere å samarbeide med et lokalt lager. Du kan legge dem til som en tilpasset oppfyllelsestjeneste slik at de mottar bestillingene dine på e-post, og kan pakke og sende bestillingene på dine vegne.

Hvis du selger i USA, kan du vurdere å søke om å bli med i Shopifys distribusjonsnettverk.

Bruk Shopify Shipping

Hvis du befinner deg i Canada eller USA, kan du bruke Shopify Shipping til å skrive ut fraktetiketter hjemme, og be om at transportøren kommer og henter forsendelsene dine når de er klare til sending. Dette kan spare deg for tid du ellers ville brukt på å reise til og fra postkontoret, og gir deg rimeligere fraktpriser enn du får på postkontoret. For mer informasjon kan du se Håndtere alt rundt frakt hjemmefra eller fra bedriften din.

Ansett nye medarbeidere

Ved å ansette nye ansatte til å utføre bestemte oppgaver i bedriften kan du spare tid, og kombinert med kunnskapen nye ansatte ofte bringer til bordet kan dette mer enn oppveie for lønnskostnadene. Hvis pakking av produkter for eksempel tar fire timer hver dag, bør du vurdere hvor mange nye bestillinger du kan behandle og godta hvis du får frigitt disse fire timene.

Når du driver en nettbutikk er det mange jobber som kan utføres eksternt. Markedsføring, webdesign, kundestøtte og administrasjon av nettstedet kan gjøres hvor som helst, og det lar deg ansette mennesker over hele verden.

Du kan legge til personalmedlemmer i Shopify-butikken, og bruke personaltillatelser for å gi dem tilgang kun til de områdene av administrator som de trenger.

For å komme i gang kan du vurdere å lete etter frilansere, slik at du kan utforske hvilke fordeler de kan bringe til bedriften din.