Een extern domein verplaatsen naar Shopify

Als je al een aangepast domein hebt en je al je domeininstellingen vanuit je Shopify-beheercentrum wilt beheren, kun je je domein verplaatsen naar Shopify. Nadat je je domein naar Shopify hebt verplaatst, kun je de externe domeinservice die je oorspronkelijk hebt gekocht, niet meer gebruiken.

Vereisten en aandachtspunten bij het verplaatsen van een domein naar Shopify

Lees de volgende vereisten en aandachtspunten voordat je begint:

• Je moet de eigenaar zijn van het domein dat je wilt verplaatsen. Als je de eigenaar niet bent en het domein beschikbaar is voor registratie, dan kun je deze kopen.
  • Voordat je je domein kunt verplaatsen, moet je 60 dagen wachten na het registreren van je domein, het overzetten van je domein naar een andere domeinprovider of het aanbrengen van wijzigingen in je registrargegevens. Raadpleeg voor meer informatie het Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Je moet de registratiekosten betalen om je domein met nog eens twaalf maanden te verlengen. De twaalf maanden worden toegevoegd aan de huidige vervaldatum van je domein.
  • Mogelijk zijn er extra kosten verbonden aan het verplaatsen van je domein. Neem contact op met je domeinprovider voor informatie over de overdrachtskosten.
  • Je moet toegang hebben tot je oorspronkelijke domeinprovider-account en het e-mailaccount dat je gebruikt om in te loggen.
  • Zorg ervoor dat je e-mailadres niet tot het domein hoort dat je wilt verplaatsen. Tijdens het overdrachtsproces van het domein moet je reageren op e-mails die via dit e-mailadres worden ontvangen. Als je huidige e-mailadres is verbonden met je domein, wordt dit tijdens de overdracht uitgeschakeld. Als je bijvoorbeeld het domein johns-apparel.com wilt verplaatsen, vermijd dan het gebruik van het e-mailadres info@johns-apparel.com.
  • Je moet je bevestigingsmails controleren en beantwoorden om het overdrachtsproces te voltooien.
  • Je moet een externe e-mail-hostingservice gebruiken voor het doorsturen van e-mail van Shopify. Shopify biedt geen e-mail-hostingservices, maar biedt wel onbeperkte accounts voor het doorsturen van e-mail.
  • Het kan tot twintig dagen duren om je domein te verplaatsen. Je domein blijft actief tijdens het overdrachtsproces.

Voordat je begint

Voordat je begint met het verplaatsen van je domein, moet je controleren of je domein in aanmerking komt voor overdracht naar Shopify en het overdrachtsbeleid van je domeinprovider controleren.

Controleer of je domein in aanmerking komt voor een overdracht

Je kunt controleren of je domein in aanmerking komt voor een overdracht vanuit je Shopify-beheercentrum. Sommige domeinen, zoals .ca en .co.uk, komen niet in aanmerking voor een overdracht.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Klik op de pagina Bestaande domein verbinden op overdracht in je domein.
  4. Voer in het dialoogvenster Domeinoverdracht het domein in dat je naar Shopify wilt overzetten. Neem geen www. aan het begin van de domeinnaam op.
  5. Klik op Volgende.

Als het domein niet in aanmerking komt voor een overdracht, wordt in een banner aangegeven dat je domeinextensie momenteel niet wordt ondersteund. In plaats daarvan kun je je externe domein verbinden met Shopify.

Controleer het overdrachtsbeleid van je domeinprovider

Controleer het overdrachtsbeleid van je domeinprovider om te controleren of domeinoverdrachten worden ondersteund voordat je het overdrachtsproces begint. De meeste domeinproviders ondersteunen domeinoverdrachten, maar niet allemaal. Je kunt het overdrachtsbeleid van je domeinprovider vinden door in hun Helpcentrum te zoeken naar transfer domain:

Stap 2: je domein koppelen aan Shopify

Om een onderbreking in de service te voorkomen, moet je je domein verbinden met Shopify. Als je je domein niet koppelt voordat je het overdraagt, kunnen bezoekers van je domein verbindingsproblemen ervaren tijdens het overdrachtsproces.

Stap 2: je domein voorbereiden op de overdracht

Voordat je je domein naar Shopify kunt verplaatsen, moet je je domein ontgrendelen en een autorisatiecode voor de overdracht van je domeinprovider ontvangen.

Wanneer je een domein overdraagt aan Shopify, worden je A-record en CNAME-record ingesteld op de standaard domeinrecords van Shopify. Als er voor de overdracht extra records op je domein aanwezig zijn, dan moet je deze kopiëren om ze toe te voegen aan de sectie Domeinen van je Shopify-beheercentrum na de overdracht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een MX-record moet toevoegen om het domein opnieuw aan te sluiten op een e-mailhostingservice.

Stappen

1. Log in bij je extern domeinprovideraccount.
  2. Controleer of het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld, actueel is en niet tot het domein hoort dat je wilt verplaatsen.
  3. Maak een kopie van alle domeinrecords die je mogelijk na de overdracht moet configureren.
  4. Klik op Ontgrendelen naast het domein dat je wilt verplaatsen. Mogelijk moet je deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.
  5. Klik op Dit domein overdragen, Overdragen of iets dergelijks om een autorisatiecode voor de overdracht van je provider te ontvangen.

Stap 3: je domein overzetten naar Shopify

Nadat je je domein hebt voorbereid op de overdracht, kun je het domeinoverdrachtsproces starten vanuit je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik op Domein overdragen.
  3. Voer het domein in dat je naar Shopify wilt overzetten. Neem geen www. aan het begin van de domeinnaam op.
  4. Klik op Volgende en vervolgens op Domein verifiëren.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van het bericht dat wordt weergegeven: - Als domein ontgrendeld wordt weergegeven, klik je op Volgende om door te gaan.

6. Voer in het dialoogvenster verificatiecode de autorisatiecode of EPP-code in die je hebt ontvangen van jouw domeinprovider.

7. Klik op Volgende.

8. Klik op Kopen en overdragen.

9. Controleer het e-mailaccount dat aan je domein is gekoppeld. Afhankelijk van je domeinprovider, heb je mogelijk een e-mail ontvangen waarin je wordt gevraagd deze wijzigingen te bevestigen. Het e-mailbericht varieert, maar je moet de domeinoverdracht goedkeuren door op een link te klikken, zoals Overdracht bevestigen of Overdracht goedkeuren.

Het kan tot twintig dagen duren voordat je domein is overgedragen. Nadat je deze hebt overgedragen, ontvang je een bevestigingsmail van Shopify en heb je toegang tot je domeininstellingen op de pagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum. Als de overdracht van het domein niet is geslaagd, worden de kosten voor de verlenging van één jaar terugbetaald.

Stap 4: Toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik beheren

Nadat je je domeinoverdracht hebt voltooid, ontvang je een e-mail met de onderwerpregel Controleer hoe je gegevens worden gedeeld. Volg de link in de e-mail naar de toestemmingsinstellingen voor gegevensgebruik van Tucows Inc. Tucows is het moederbedrijf van OpenSRS, de service die Shopify gebruikt om domeinen door te verkopen aan ondernemingen. Het geven van toestemming is optioneel en als je kunt dit op elk gewenst moment weer intrekken.

Volgende stappen

Je kun je de volgende taken uitvoeren na de overdracht van je domein naar Shopify: