Klantervaring op Facebook-winkel

Nadat je account is geverifieerd door Facebook, verschijnt er een sectie Winkel op je Facebook-pagina. Hier worden je producten weergegeven wanneer de Facebook Shop-functie is geactiveerd in het Facebook-kanaal. Je kunt je producten, bestellingen en klanten beheren in je Shopify-beheercentrum.

Facebook voegt een knop Koop nu toe aan je Facebook-pagina, die linkt naar het Winkel-gedeelte op je Facebook-pagina. Je kunt wijzigingen aanbrengen aan de knop op Facebook, bijvoorbeeld door deze te koppelen aan een online Shopify-winkel.

Klantvragen

Klanten kunnen je via je Facebook-pagina berichten sturen met behulp van Messenger, en je kunt antwoorden als je bedrijf.

Je klanten kunnen ook per e-mail contact met je opnemen via de knop Contact opnemen met verkoper op Facebook. Met deze knop worden vragen van klanten doorgestuurd naar het e-mailadres voor klantondersteuning dat je hebt ingesteld in je Shopify-beheercentrum.

Aangepaste informatie

Facebook vereist dat je de klantgegevens die je verzamelt via Facebook Shop verwerkt op basis van hun Merchantovereenkomst voor merchants.

Checkout

Wanneer klanten een product selecteren om te kopen op je Facebook-pagina, worden ze naar de productpagina in je Shopify-winkel gezet, waar ze het product aan hun winkelwagen kunnen toevoegen en vervolgens verder kunnen winkelen. De klant ontvangt bevestigingsmails over hun bestellingen in je winkel en zijn bestellingen worden weergegeven op de pagina Bestellingen in je Shopify-beheercentrum met de rest van de bestellingen van je onlinewinkel. Bestellingen die zijn gedaan met Facebook Shop worden weergegeven als doorverwezen vanaf Facebook.

Als je Afrekenen op Instagram en Facebook selecteert als je betaalmethode in plaats van Afrekenen in je Shopify-winkel, kunnen klanten afrekenen zonder Facebook te verlaten.