Facebook Shop instellen

Wanneer je Facebook Shop instelt, maakt Facebook een Winkel-gedeelte op je Facebook-pagina dat je Shopify-producten weergeeft.

Facebook Shop instellen in het Facebook-kanaal

Stappen:

1. Als je het Facebook-kanaal nog niet hebt geïnstalleerd, installeer je het.
  2. Selecteer Facebook Shop als de eerste functie die je wilt instellen. - Als je het Facebook-kanaal hebt geïnstalleerd en je een ander onderdeel hebt geactiveerd tijdens het instellen, is de functie Facebook-winkel beschikbaar op de pagina met het Facebook-kanaal overzicht.

• Als je eerder Instagram Shopping hebt ingesteld, kun je de Facebook Shop-functie activeren zonder aanvullende informatie toe te voegen. Klik op Activeren in het gedeelte Facebook-Shop van de overzichtspagina van het Facebook-kanaal.
    • Als je eerder Facebook Marketing hebt ingesteld, verbind dan een Facebook Commerce Manager-account met het Facebook-kanaal om Facebook Shop te activeren door te klikken op Start instelling in het gedeelte Facebook-Shop van de Overzichtspaginavan het Facebook-kanaal.
  3. Verbind de gewenste Facebook-assets.

4. Je instellingen voor gegevensuitwisseling selecteren of overslaan.

5. Accepteer de voorwaarden van Facebook.

Het kan tot 48 uur duren voordat Facebook je producten heeft beoordeeld en je winkel heeft goedgekeurd. Wanneer het beoordelingsproces is voorbij, word je per e-mail en in je Shopify-beheercentrum op de hoogte gesteld.

Als je winkel niet wordt goedgekeurd, kun je contact opnemen met Facebook voor meer informatie. Alle Facebook-accounts, pagina's en producten die zijn gekoppeld aan Facebook Shop, zijn onderhevig aan goedkeuring door Facebook. Je producten in Facebook Shop worden pas aan je klanten getoond als het Facebook-beoordelingsproces is voltooid.

Als Facebook Shop niet op je Facebook-pagina wordt weergegeven, zorg er dan voor dat er geen fouten zijn gemaakt in het Facebook-kanaal in je Shopify-beheercentrum. Je Facebook-pagina moet worden gepubliceerd, moet het Shopping-sjabloon gebruiken en mogelijk moet je de sectie Winkel inschakelen op Facebook.