Facebook Shop instellen

Wanneer je Facebook Shop instelt, maakt Facebook een Winkel-gedeelte op je Facebook-pagina dat je Shopify-producten weergeeft.

Overzicht van het instellingsproces in het Facebook-verkoopkanaal

Als je het Facebook-verkoopkanaal nog niet hebt geïnstalleerd, installeer het kanaal dan en selecteer Facebook Shop als de eerste functie die je wilt instellen.

Als je het Facebook-verkoopkanaal hebt geïnstalleerd en je een ander onderdeel hebt geactiveerd tijdens het instellen, is de functie Facebook-winkel beschikbaar op de pagina met het Facebook-verkoopkanaal overzicht.

Als je eerder Instagram Shopping hebt ingesteld, kun je de Facebook Shop-functie activeren zonder aanvullende informatie toe te voegen. Klik op activeren in het gedeelte Facebook-Shop van de overzichtspagina van het Facebook-verkoopkanaal.

Als je eerder Facebook Marketing hebt ingesteld, verbind dan een Facebook Commerce Manager-account met het Facebook-verkoopkanaal om Facebook Shop te activeren door te klikken op Start instelling in het gedeelte Facebook-Shop van de overzichtspagina van het Facebook-verkoopkanaal.

Het Facebook Shop-verkoopkanaal instellen

1. Zorg ervoor dat je winkel voldoet aan de vereisten voor verkopen op Facebook, dat je een Facebook-pagina voor je bedrijf hebt en dat je het beleid van Facebook begrijpt.
  2. Voeg Facebook Shop toe in je Shopify-beheercentrum en wacht tot Facebook je winkel heeft gecontroleerd.
  3. Publiceer producten en collecties op Facebook door ze beschikbaar te stellen voor Facebook Shop. Nadat je een collectie met ten minste één product beschikbaar hebt gemaakt voor Facebook Shop in Shopify, verschijnt het Winkel-gedeelte op je Facebook-pagina.

Facebook Shop toevoegen

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je winkel aan de vereisten voldoet, kun je Facebook Shop toevoegen en je Facebook-account koppelen. Je moet wachten tot Facebook je winkel heeft gecontroleerd voordat je kunt beginnen met verkopen via Facebook Shop.

Stappen:

1. Koppel het Facebook-account dat je met je producten wilt associëren:

1. Ga naar Facebook Shop > Account.
    2. Klik op Account koppelen.
    3. Als je al bent aangemeld bij Facebook, bevestig dan dat je het juiste Facebook-account gebruikt. Als je niet bent aangemeld, voer je Facebook-inloggegevens in.
    4. Volg de prompts in het dialoogvenster Aanmelden met Facebook om Shopify toe te staan verbinding te maken met de Facebook-pagina van je bedrijf.
  2. Wacht tot Facebook je winkel heeft gecontroleerd, wat 48 uur kan duren. Wanneer Facebook het controleproces heeft voltooid, word je per e-mail en in Shopify op de hoogte gesteld.

Als je winkel is afgewezen, kun je contact opnemen met Facebook voor meer informatie. Alle accounts, pagina's en producten die aan Facebook Shop zijn gekoppeld, zijn onderhevig aan goedkeuring door Facebook.

Het verkoopbeleid van Facebook bekijken

Voordat je begint met verkopen op Facebook, moet je ervoor zorgen dat je de Merchantovereenkomst van Facebook bekijkt.

Klantbestellingen zijn onderworpen aan het gepubliceerde beleid van je bedrijf, omdat ze worden geplaatst via de Shopify-betaalpagina.

Het Facebook Shop-verkoopkanaal verwijderen