Klantervaring

Nadat je account door Facebook is geverifieerd, verschijnt er een sectie Winkelen op je Facebook-pagina. Dit is waar je producten en collecties worden weergegeven wanneer ze beschikbaar zijn voor het Facebook-kanaal. Je kunt je producten, bestellingen en klanten beheren in de Shopify-beheerder.

Facebook plaatst ook een knop Nu winkelen op uw Facebook-hoofdpagina, die linkt naar de sectie Winkelen op uw Facebook-pagina. U kunt wijzigingen aanbrengen in de knop op Facebook, waaronder door deze te koppelen aan een online Shopify-winkel.

Klantvragen

Klanten kunnen je via je Facebook-pagina berichten sturen met behulp van Messenger, en je kunt antwoorden als je bedrijf. Als je het Messenger-kanaal toevoegt, kunnen klanten je producten rechtstreeks in de chat kopen met behulp van een geautomatiseerd systeem.

Je klanten kunnen ook per e-mail contact met u opnemen via de knop Contact opnemen met verkoper in hun ontvangstbewijs en in hun aankoopgeschiedenis op Facebook. Met deze knop worden klantvragen doorgestuurd naar het e-mailadres voor klantenondersteuning dat u bij Shopify hebt geregistreerd.

Aangepaste informatie

Facebook vereist dat u de klantgegevens die u via uw Facebook-verkoopkanaal verzamelt, verwerkt in overeenstemming met hun commerce-merchantovereenkomst.

Afrekenen

Wanneer een klant een product selecteert om te kopen bij uw Facebook-winkel, wordt hij naar de Shopify-betaalpagina geleid om zijn betaalgegevens in te voeren. Klanten op Facebook kunnen slechts één product per keer kopen, omdat ze automatisch van Facebook naar Shopify worden geleid om te betalen voor een product. Ze ontvangen automatisch bevestigingsmails over hun bestellingen vanuit uw winkel, en hun bestellingen worden weergegeven op de pagina Bestellingen van de Shopify-beheerder.