Klantervaring

Nadat uw account door Facebook is geverifieerd, verschijnt er een sectie Winkel op uw Facebook-pagina. Dit is waar uw producten en collecties worden weergegeven wanneer ze beschikbaar zijn voor Facebook Shop. U kunt uw producten, bestellingen en klanten beheren in uw Shopify-beheercentrum.

Facebook voegt een knop Nu winkelen toe aan uw Facebook-startpagina, die linkt naar de sectie Winkel op uw Facebook-pagina. U kunt wijzigingen aanbrengen aan de knop op Facebook, bijvoorbeeld door deze te koppelen aan een online Shopify-winkel.

Klantvragen

Klanten kunnen u via uw Facebook-pagina berichten sturen met behulp van Messenger, en u kunt antwoorden als uw bedrijf. Als u het Messenger-kanaal toevoegt, kunnen klanten uw producten rechtstreeks in de chat kopen met behulp van een geautomatiseerd systeem.

Uw klanten kunnen ook per e-mail contact met u opnemen via de knop Contact opnemen met verkoper in hun ontvangstbewijs en in hun aankoopgeschiedenis op Facebook. Met deze knop worden klantvragen doorgestuurd naar het e-mailadres voor klantenservice dat u bij Shopify hebt geregistreerd.

Aangepaste informatie

Facebook vereist dat u de klantgegevens die u verzamelt via Facebook Shop verwerkt op basis van hun Handelaarsovereenkomst voor ondernemers.

Afrekenen

Wanneer een klant een product selecteert om via uw Facebook-pagina te kopen, wordt hij naar de Shopify-checkout geleid om betaalgegevens in te voeren. Klanten op Facebook kunnen slechts één product per keer kopen, omdat ze automatisch worden omgeleid van Facebook om af te rekenen op Shopify. Ze ontvangen automatisch bevestigingsmails over hun bestellingen in uw winkel en hun bestellingen worden weergegeven op de pagina Bestellingen in Shopify.