Bestellingsverwerking

Zorg ervoor dat je je producten klaarmaakt voor verzending zodat het Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) je bestellingen accuraat kan verwerken. Als je je productinstellingen, zoals de SKU, moet veranderen, neem dan contact op met het Fulfillment Success-team voordat je de verandering doorvoert.

Als je wilt dat SFN je pakket sneller aan klanten levert, kun je het verzendlabel bijwerken voor je bestelling.

Controleer het volgende proces om te zien hoe het Shopify Fulfillment Netwerk bestellingen verwerkt en wat je kunt doen om eventuele verwerkingsfouten te voorkomen.

Fulfillmentsvereisten

Het Shopify Fulfillment Netwerk (SFN) handelt bestellingen alleen af als ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

• de productvarianten hebben de volgende instellingen: - SKU bestaat in je Shopify-beheercentrum

• SKU is uniek
    • variant-ID is uniek
    • barcode mag niet leeg zijn
    • het veld streepjescode komt overeen met de streepjescode van het fysieke product
    • variantvoorraad wordt ingesteld voor beheer door SFN
  • alle voorraad voor de bestelling is beschikbaar

• het bezorgadres is geldig

• de bestelling is gemarkeerd als betaald

Afhandelingsproces

1. Een klant plaatst een bestelling in je winkel.

2. Nadat de bestelling als betaald is gemarkeerd, ontvangt het Shopify Fulfillment Netwerk een melding dat er een bestelling is geplaatst.

3. Het Shopify Fulfillment Netwerk controleert of de bestelling kan worden verwerkt op basis van de orderverwerkingsvoorwaarden.

4. Het Shopify Fulfillment Netwerk bepaalt de datum waarop de verzending moet worden bezorgd, welke verzendservice moet worden gebruikt en welk Fulfillment Center de bestelling kan afhandelen.

5. Er wordt een open afhandeling gemaakt in je Shopify-beheercentrum.

6. Het fulfillmentcentrum haalt, verpakt en voegt het verzendlabel en de pakbon toe aan de verzending.

7. Met het fulfillmentcentrum wordt een afhaalmoment gepland bij de vervoerder.

8. De vervoerder komt in het Fulfillment Center aan, haalt de zending op en stuurt een melding naar het Shopify Fulfillment Netwerk.

9. Het Shopify Fulfillment Netwerk werkt de afhandeling in het Shopify-beheercentrum bij met het trackingnummer dat het Fulfillment Center heeft verstrekt. Als alle orderregels zijn afgehandeld, wordt de bestelling gemarkeerd als afgehandeld.

10. De vervoerder transporteert het pakket via hun netwerk en bezorgt het naar het adres van je klant.

Je actieve fulfillments weergeven

Op het tabblad Overzicht in de app Shopify Fulfillment Netwerk kun je je actieve bestellingen bekijken.

Actieve bestellingen kunnen de volgende statussen hebben:

• Geaccepteerd - Bestellingen die zijn geaccepteerd door het Shopify Fulfillment Netwerk, maar nog niet aan een fulfillmentcentrum zijn toegewezen.
  • Wordt uitgevoerd - Bestellingen die zijn toegewezen aan een fulfillmentcentrum.
  • In de wacht - Bestellingen waarvoor meer informatie nodig is of die niet kunnen worden afgehandeld. Zie Fulfillments in de wacht voor meer informatie.
  • Geretourneerd - Bestellingen die worden teruggestuurd naar een SFN-fulfillmentcentrum omdat het pakket is gelabeld als retourneren naar afzender.

Klik op Bestellingen weergeven om alle actieve bestellingen te bekijken. Klik op Weergave in de kolom van het label om bestellingen met slechts een van deze labels te bekijken.

Fulfillments in de wacht

Als er een probleem is met het bezorgadres van een bestelling, als bijvoorbeeld het adres niet geldig is of het land niet wordt ondersteund, wordt de afhandeling van de bestelling in de wacht gezet en wordt er een meldingsbanner weergegeven in je Shopify Fulfillment Netwerk-app. Er worden ook een Order hold (SFN)-tag en een fout-specifieke tag toegepast op de bestelling in je Shopify-beheercentrum.

In de Shopify Fulfillment Netwerk-App kun je de bestellingen bekijken met fulfillments in de wacht, de fulfillments in de wachtstand staan annuleren of de wachtstand van een fulfillment ophaffen.

Als je geen melding hebt van het aantal fulfillments dat in de wacht staat in je Shopify Fulfillment Netwerk-app, heb je geen fulfillments in de wacht.

De fulfillments in de wacht weergeven

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Overzicht op Weergave in de kolom IN DE WACHT.
    1. Optioneel: klik op de bestelling voor meer informatie over de reden voor de wachtstand.

Fulfillments vrijgeven die in de wacht

Zorg ervoor dat je de reden voor de bestelling bevestigt voordat je de fulfillment opnieuw aanvraagt.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Overzicht op Weergave in de kolom In de wacht.
  3. Bij elke fulfillment die je wilt vrijgeven, werk je het adres op de bestelling bij:

1. Klik op het bestelnummer.
    2. Klik in het gedeelte Bezorgadres op Bewerken.
    3. Werk het adres bij en klik vervolgens op Opslaan.
  4. Selecteer de fulfillments die je wilt vrijgeven.

5. Klik op Acties en klik vervolgens op Fulfillment aanvragen.

Orderverwerkingsverzoek

Je kunt op elk moment vragen om een bestelling af te handelen, ook voordat de Vertraging betaalde bestellingen is voltooid. Je kunt de vertraging voor betaalde bestellingen bewerken op de Instellingen-pagina van de SFN-app.

Stappen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Fulfillment Netwerk.
  2. Klik op het tabblad Overzicht op Weergave in de kolom IN DE WACHT.
    1. Selecteer de bestelling, of meerdere bestellingen, die je wilt afhandelen. 4. Klik op Meer acties en daarna op Fulfillment aanvragen.

Een herverzending bestellen

Wanneer ej een bestelling opnieuw verzendt, moet je de oorspronkelijke bestelling dupliceren, zodat de klant e-mails met verzendingsmeldingen voor de nieuwe zending kan ontvangen. Je kunt de bestelling gratis aanmaken door een korting van 100% en gratis verzending aan te bieden. Je kunt de bestelling als herverzending labelteren via een tag- of bestelnotitie, zodat het duidelijk is waarom de bestelling is gemaakt.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.
  2. Klik op de bestelling die je opnieuw wilt verzenden.
  3. Klik op Meer acties en daarna op Dupliceren.
  4. Voeg aanvullende gegevens toe aan de bestelling: - Klik op Verzending toevoegen en kies verzendtarieven. Om geen verzendkosten in rekening te brengen, selecteer je Gratis verzending.

• Optioneel: klik op Korting toevoegen en pas een korting van 100% toe.
    • Optioneel: voeg in Tags een tag toe over de bestelling als herverzending.Bijvoorbeeld: Reshipment of Reorder.
    • Optioneel: voeg in Notities een notitie toe over de bestelling als herverzending.
    • Optioneel: klik op Belastingen om eventuele belastinginstellingen voor de bestelling aan te passen.
  5. Voltooi de bestelling: - Als je niets in rekening brengt voor de bestelling, klik je op Markeren als betaald en vervolgens op Bestelling maken.

• Als je de klant voor de bestelling in rekening brengt en de klant de betaling moet voltooien, klik je op Factuur verzenden en rond je de e-mail af.
    • Als je de klant voor de bestelling in rekening brengt en zijn betalingsgegevens hebt, klik je op Betalen met creditcard en voer je de betalingsgegevens in.
    • Als je klaar bent met het ontvangen van betaling buiten Shopify om, klik je op Markeren als in behandeling, kies je het type betaling en klik je vervolgens op Bestelling aanmaken.

Veelvoorkomende fouten bij het verwerken van bestellingen

Controleer de veelvoorkomende redenen waarom een bestelling niet is verwerkt en hoe je deze kunt oplossen.

Locatie geen fulfillmentcentrum

Elke variant moet Shopify Fulfillment Netwerk hebben als een locatie met beschikbare voorraad. Zorg ervoor dat er slechts één locatie voor Shopify fulfillment Netwerk wordt vermeld als een locatie in het Shopify-beheercentrum en dat elke variant die locatie van het Shopify Fulfillment Netwerk in de variantinstellingenvermeldt.

Ongeldig bezorgadres

Als een verzendadres niet kan worden geverifieerd, wordt er een melding weergegeven in de app Shopify Fulfillment Netwerk waarin je wordt gevraagd het adres bij te werken. De bestelling wordt vastgehouden door het Shopify Fulfillment Netwerk totdat je het adres bijwerkt en het adres kan worden geverifieerd. Nadat het adres is geverifieerd, kun je de afhandeling van de bestelling aanvragen en deze naar het nieuwe adres laten verzenden.

Het product wordt niet beheerd door Shopify

Het Shopify Fulfillment Netwerk kan een bestelling pas verwerken wanneer voor elke variant van het regelitem de instelling Voorraad wordt beheerd door is op Shopify.