Accountfacturering voor India

In India kun je je Shopify-facturen in Indiase roepies (INR) betalen met een betaalpas of creditcard met co‑branding van Visa, Mastercard of het Rupay-netwerk.

Wijzigingen in accountfacturering voor India

De Reserve Bank of India heeft nieuwe richtlijnen voor het verwerken van terugkerende online betalingen. Als gevolg hiervan wordt PayPal niet meer ondersteund als betaalmethode.

Als je wilt voldoen aan de richtlijnen van de Reserve Bank of India, kun je nu je Shopify-facturen in Indiase roepies (INR) betalen.

Facturen betalen in Indiase roepie (INR)

Je kunt je Shopify-facturen betalen in INR met behulp van de Unified Payments Interface (UPI) of een betaalpas of creditcard met co‑branding via Visa, Mastercard of het RuPay-netwerk.

Betaalmethode met kaart toevoegen

Als je terugkerende factuurbetalingen in INR wilt instellen, zorg er dan voor dat het factuuradres van je winkel in India ligt en dat je factureringsvaluta is ingesteld op INR voordat je je creditcard- of co-branded betaalpas toevoegt of opnieuw invoert. Je kaart moet worden uitgegeven via een ondersteund bank- en kaartnetwerk en een factuuradres in India hebben.

Shopify-factuurbetalingen worden verwerkt via Razorpay, een veilige betalingspartner, om te voldoen aan de richtlijnen van de Reserve Bank of India voor het verwerken van terugkerende online betalingen. Door je kaart toe te voegen of opnieuw in te voeren, word je gekoppeld aan Razorpay, waar je Shopify machtigt om elke maand automatisch geld af te schrijven van je kaart. Wanneer deze machtiging wordt gebruikt om je kaart te factureren, stuurt je bank je vóór de afschrijving een sms waarin je erop attent wordt gemaakt dat Shopify binnen 24-48 uur geld van je kaart gaat afschrijven.

Als de afschrijving hoger is dan 15.000 INR, dien je via deze sms-melding een extra verificatiestap te voltooien.

Stappen:

1. Meld je aan bij je Shopify-winkel als winkeleigenaar.
  2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  3. Voer in het gedeelte Betaalmethoden een van de volgende handelingen uit:

• Als je een nieuwe kaart toevoegt, klik je op Creditcard vervangen.
    • Klik voor het opnieuw invoeren van je kaart op de knop ... naast je kaart en klik vervolgens op Vervangen.
  4. Voer je kaartgegevens en factuuradres in.

5. Klik op Creditcard vervangen. Hiermee wordt een omleiding naar Razorpay geactiveerd. Als je een foutmelding ontvangt waarin staat dat je kaart niet wordt ondersteund, ondersteunen de kaart en de uitgevende bank geen terugkerende online betalingen. Probeer het opnieuw met een andere kaart.

6. Keur de machtiging goed via Razorpay.

Problemen met factuurbetalingen in INR oplossen

Als de betaalpoging met je ondersteunde kaart mislukt, neem je contact op met de bank die je kaart heeft uitgegeven om te bevestigen dat terugkerende betalingen voor die kaart zijn geactiveerd.

Betaalmethode Unified Payments Interface (UPI) toevoegen

Als je een UPI-ID-betalingsapp en -pincode hebt, dan kun je UPI toevoegen als primaire betaalmethode voor Shopify-facturen.

Bevestig dat het factuuradres van je winkel in India is en dat je factureringsvaluta is ingesteld op INR om geautomatiseerde factuurbetalingen in te stellen. Gebruik vervolgens je UPI-betalingsapp om een mandaat vast te stellen waarmee Shopify je Shopify-factuur elke maand automatisch van je bankrekening kan afschrijven.

Als je factuur meer dan 5.000 INR bedraagt, dien je je aan te melden bij je Shopify-beheercentrum om elke factuurbetaling goed te keuren. UPI heeft een limiet van 100.000 INR per transactie, hoewel de limiet kan variëren afhankelijk van je bank.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. Klik in het gedeelte Betaalmethoden op UPI instellen.
  3. In het dialoogvenster Verstuur je UPI-ID ter verificatie voer je je UPI-ID in.
  4. Klik op Verzenden.
  5. Gebruik je UPI-betalingsapp op je mobiele apparaat om het mandaat goed te keuren en je UPI-pincode in te voeren.
  6. Bevestig op de pagina met factureringsinstellingen de status van je UPI-installatie:
    • Als de UPI-installatie geslaagd is, dan wordt UPI opgeslagen als Primair in het gedeelte Betaalmethoden.
    • Als de UPI-installatie mislukt is, dan stelt een melding voor dat je het opnieuw probeert of een andere UPI-ID toevoegt.

Openstaande USD-facturen opnieuw uitgegeven in INR

Als de richtlijnen van de Reserve Bank of India je hebben belet je Shopify-factuur in USD te laten betalen, worden eventuele openstaande USD-facturen opnieuw aan je uitgegeven in Indiase roepie (INR).

Betalingsdeadlines voor opnieuw uitgegeven facturen zijn stempels en betalingstermijnen zijn 90 dagen na de vervaldatum van elke opnieuw uitgegeven factuur. Uitstaande USD-facturen van dezelfde maand worden gegroepeerd en krijg je opnieuw als één INR-factuur. Je kunt in je Shopify-beheercentrum een schema bekijken met betalingsdatums voor je openstaande facturen. Je kunt ervoor kiezen om een openstaande factuur te betalen vóór de vervaldatum.

Openstaande facturen bekijken en betalen

1. Meld je aan bij je Shopify-winkel als winkeleigenaar.
  2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  3. Klik in het gedeelte Facturen op Alle factureringsgeschiedenis bekijken.
  4. Klik op de pagina Factuurgeschiedenis op Open om alle openstaande facturen te bekijken.
  5. Klik op de factuur die je wilt betalen.
  6. Klik op Factuur betalen.