Översätta och lokalisera din butik

När översättningar inte finns visar din webbshop innehåll på ditt primära språk. Du kan översätta innehållet i din webbutik genom att använda appen Translate & Adapt, lägga till din egen översättning med CSV-filer eller genom att använda en kompatibel tredjepartsapp. När du har översatt butiken kan kunder söka i din butik, gå till kassan och få meddelanden på sitt lokala språk.

Lägga till språköversättningar med CSV-filer

Du kan importera översatt innehåll i CSV-filer. Om du importerar dina egna översättningar med CSV-filer kan du hantera dina språköversättningar utan att använda en tredjeparts översättningsapp.

Begränsningar

• Du kan inte översätta resurstaggar.
  • Om du använder en tredjepartsapp kanske din app inte stöder försäljning på flera språk som standard. Kontakta apputvecklaren om du är osäker på din app.
  • Om du ändrar en produkts namn kommer URL-omdirigeringarna för den produkten inte att stödjas för språkspecifika URL:er.
  • Du kan inte översätta produkt-URL:er. Produkt-URL:er kvarstår på det språk som de skapades i, även när en kund visar din webbplats på ett annat publicerat språk.

Följande högnivåsteg beskriver processen för att exportera, ändra och importera språköversättningar med hjälp av CSV-filer.

Steg 1: Exportera din CSV-fil

Du kan exportera en CSV-fil från din Shopify-administratör som innehåller den aktuella listan över översättningar för de språk du väljer. CSV-filen skickas via e-post till dig.

CSV-filen innehåller följande kolumner:

• TypResurstyp, till exempel produkter, artiklar, produktserier, sidor eller bloggar.
  • Identifiering – Resurs-ID.
  • FältFältet, till exempel titel, body_html eller meta_title.
  • Plats – Det språk som innehållet översätts till.
  • Marknad - Marknaden som innehållet skapades för.
  • Status - Identifierar om översättningen är inaktuell.
  • Standardinnehåll - Det ursprungliga innehållet som ska översättas.
  • Översatt innehåll - Det översatta innehållet. Du kan lägga till ditt översatta innehåll på den här raden.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Inställningar.
  2. Klicka på Språk.
  3. Klicka på Exportera.
  4. Välj det språk du vill exportera. Du kan välja Alla språk för att exportera översättningarna för alla språk som du stöder.
  5. Välj ett av följande alternativ:

• Välj Allt innehåll för att exportera alla översättningar.
    • Välj Metafält om du använder metafält för att lägga till innehåll i din butik.
    • Välj Inaktuellt om du redan har lagt till översättningar i din butik och vill exportera översättningar som är inaktuella med ditt standardspråk.
    • Välj Ej översatt innehåll för att endast exportera innehåll som för närvarande inte är översatt.
  6. Klicka på Exportera. Den exporterade CSV-filen skickas via e-post till dig.

Steg 2: Lägg till dina översättningar

Lägg till dina språköversättningar direkt i kolumnen Översatt innehåll i den exporterade CSV-filen och spara sedan dina ändringar. Du behöver inte ändra värdena i någon av de andra kolumnerna i CSV-filen.

Om du använder ett kalkylprogram för att redigera din CSV-fil ska du se till att din standardavdelare är inställd på kommatecken istället för semikolon. I vissa fall ingår HTML-koder med semikolon i din exportfil för CSV, vilket kan leda till att kolumnerna återges felaktigt i ditt kalkylarksprogram.

Steg 3: Importera din CSV-fil

När du har exporterat och redigerat din CSV-fil med språköversättningar kan du importera den till din Shopify-administratör för att uppdatera det översatta innehållet i din webbutik.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Inställningar.
  2. Klicka på Språk.
  3. Klicka på Importera.
  4. Klicka på Lägg till fil och navigera sedan till din CSV-fil med översättningar.
  5. Markera Skriv över alla befintliga översättningar om du vill att det översatta språkinnehållet i din CSV-fil ska ersätta alla befintliga översättningar. Avmarkera Skriv över alla befintliga översättningar om du endast vill importera det nya översatta innehållet och inte ersätta befintliga översättningar.
  6. Klicka på Ladda upp och fortsätt.
  7. Granska informationen för Importera språk med en CSV och klicka sedan på Importera. Om din CSV-fil innehåller fel stoppas importen och felen listas på sidan Importera språk med en CSV.
  8. En bekräftelse skickas via e-post till dig, vilken innehåller en lista över översatt innehåll som misslyckades eller missades.

Översatta resurstyper och fält

Se referensdokumentationen TranslatableResourceType för information om typer av resurser som kan översättas.

Taggar som produkttaggar, artikeltaggar och bloggtaggar kan inte översättas.

Kassa och e-postmeddelanden

När du har lagt till och publicerat ett språk visas det översatta innehållet i kassan och i alla e-postmeddelanden som skickas till din kund. Kassan visas på samma språk som en kund använder för att bläddra i din webbutik. Kassan har standardöversättningar för vissa språk, men du kan anpassa översatt innehåll med hjälp av en kompatibel tredjeparts översättningsapp eller importera dina egna översättningar med CSV-filer.

Om översättningar finns tillgängliga för en e-postavisering skickas automatiskt e-postmeddelanden till en kund på det språk som de lade sin order på. Du kan redigera en kundprofil för att ändra språket för de aviseringar som en kund får.

Du kan lägga till eller redigera översättningar av e-postmeddelanden för de språk som du har lagt till i din butik med hjälp av Translate & Adapt-appen från Shopify.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar.
  3. Klicka på den e-postavisering som du vill testa.
  4. Klicka på Lokalisera.
  5. Lägg till eller redigera översättningarna för din e-postavisering i de redigerbara fälten i appen Translate & Adapt.
  6. Klicka på Spara.

Förhandsgranska e-postmeddelanden

Du kan förhandsgranska e-postmeddelanden som du har översatt. Du måste spara dina aviseringsöversättningar innan du kan förhandsgranska dem.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar.
  3. Klicka på det e-postmeddelande som du vill förhandsgranska.
  4. Klicka på Förhandsgranska.
  5. På sidan Förhandsgranskning klickar du på rullgardinsmenyn över språk och väljer sedan det språk du vill förhandsgranska.

Översättningar som är tillgängliga för teman och kassa

Följande språk är tillgängliga för översättning av teman, kassan och systemöversättningar:

• Arabiska
  • Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Kroatiska
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Grekiska
  • Hebreiska
  • Hindi
  • Ungerska
  • Indonesiska
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Litauiska
  • Malay
  • Norska
  • Polska
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Rumänska (Rumänien)
  • Ryska
  • Slovakiska (Slovakien)
  • Slovenska (Slovenien)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska
  • Vietnamesiska

Översättningsstatus

Följande status kan gälla för översatt innehåll:

• Översatt: Det finns tillgängliga översättningar för innehållet.
  • Föråldrad: Innehållet i standardspråket har uppdaterats men inga uppdateringar reflekteras i översättningarna.
  • Ej översatt: Det finns inga översättningar för den här innehållstypen.