Välj en butik att använda med B2B

Till skillnad från Plus-grossistkanalen är B2B på Shopify inbyggt i din Shopify-administratör, vilket innebär att du inte behöver ha en separat butik för din grossistverksamhet.

Det första steget för att migrera från en Plus-grossistkanal till B2B på Shopify är att bestämma om du vill ställa in B2B i samma butik som du för närvarande har integrerat med Plus-grosshandelskanalen eller om du vill konfigurera B2B i en ny, separat butik.

En bedömning som kan hjälpa dig att avgöra är om du vill driva en blandad butik, som accepterar ordrar från business-to-business (B2B) och direkt till konsumenten (DTC) eller en dedikerad butik som endast används av B2B-kunder. Mer informationer om skillnaderna mellan blandade och dedikerade butiker.

Om du bestämmer dig för att konfigurera B2B på Shopify i en ny, separat butik måste du flytta dina Plus-grosshandelskanaldata, till exempel kunder, ordrar, teman och prislistor, till den butiken innan du kan börja konfigurera B2B.

Flytta kunder, ordrar och temadata från en befintlig butik till en ny, separat butik

Om du vill flytta kunder, ordrar och temadata från din nuvarande butik till en ny, separat butik kan du överväga följande alternativ:

Flytta prislistor från en befintlig butik till en ny, separat butik

Om du vill flytta prislistor från din nuvarande grossistbutik till en separat butik kan du överväga följande alternativ:

Steg

1. Kopiera dina befintliga prislistor till B2B-kataloger från grossistkanalen. Välj inte alternativet för att tilldela kataloger till företag.
  2. Från din Shopify-administratör exporterar du de kataloger som du vill lägga till i din nya B2B-butik.
  3. Navigera till Shopify-administratören för den butik där du planerar att konfigurera B2B och importera de kataloger som du vill lägga till.
  4. Valfritt: Tilldela kataloger till flera företag på en gång med hjälp av Hantera platser i en katalog eller genom att använda verktyget för att konfigurera flera företag på en gång.