Vanliga frågor om migrering från grossistkanal till B2B

Gå igenom dessa vanliga frågor för mer information om att migrera från Plus-grosshandelskanalen till B2B on Shopify.

De allmänna

Varför tar Shopify bort Plus-grossistkanalen och inför B2B on Shopify?

Plus-grosshandelskanalen kommer inte längre vara tillgänglig den 30 april 2024 på grund av en ändring i Google Chromes stöd för tredjepartscookies. Alla handlare som använder grosshandelskanalen måste migrera till B2B on Shopify innan detta datum.

Har B2B on Shopify samma funktioner som Plus-grosshandelskanalen?

B2B on Shopify erbjuder nya funktioner och fördelar vid försäljning till B2B-kunder. Det innehåller även många av grosshandelskanalens populära funktioner, som bland annat kassa till utkast och kundspecifik produktpublicering via kataloger.

För närvarande finns det vissa skillnader mellan Plus-grossistkanal och B2B på Shopify:

Tabell över skillnaderna mellan Plus grossistkanal och B2B på Shopify-funktioner
Plus-grossistkanalfunktion Nuvarande B2B på Shopify-erbjudande
Ytterligare prislistetyper I B2B på Shopify motsvarar kataloger prislistor. Läs mer om B2B-kataloger och de aktuella skillnaderna mellan kataloger och Plus grossistkanals prislistor.
Lägsta totala beställningsbelopp I Plus-grosshandelskanalen kan du ställa in ett lägsta dollarvärde som en kund måste handla för. Även om den här funktionen för närvarande inte är tillgänglig på B2B on Shopify kan du implementera minsta ordersummor med hjälp av metafält och funktioner för kassavalidering, eller en tredjepartsapp. Kontakta Shopify-supporten för mer information.
Kvantitetsregler på produktnivå och volympriser I Plus-grossistkanalen kan du skapa kvantitetsregler på produktnivå och prisavbrott för produktköp som gör det möjligt för kunder att blanda och matcha olika varianter för att uppfylla det minimala inköpsbeloppet. Även om den här funktionen inte är tillgänglig på B2B on Shopify så kan kvantitetsregler och volymprissättning ställas in på variantnivån.

En skillnad mellan Plus-grosshandelskanalen och B2B on Shopify är att B2B on Shopify möjliggör åtkomst till de anpassningsbara funktionerna i webbshoppen, till exempel Funktioner (som ersätter Skript), rabatter, teman, API-åtkomst och Marknader. B2B on Shopify innehåller även ett mer visuellt gränssnitt för både handlare och B2B-kunder. Det effektiviserar många vanliga arbetsuppgifter, till exempel att importera och exportera prislistor eller skapa upprepade ordrar.

Appen Plus-grosshandelskanal ansluter inte till andra appar för ytterligare anpassning och funktioner, har ingen direkt integration med ditt affärssystem (ERP) och gör inga varumärkes- eller designanpassningar.

Kostar det mer att använda B2B on Shopify?

Nej. B2B på Shopify-funktioner ingår som en del av din Plus-prenumeration.

Vem kan jag prata med om jag har frågor om att migrera till B2B från Plus-grossistkanalen?

Kontakta Shopify-support om du har frågor om migrering till B2B på Shopify.

Hur lång tid tar migreringen? Innebär det något avbrott?

För DTC-kunder förekommer det inte några avbrott under migreringsprocessen. B2B-kunder bör inte drabbas av avbrott, även om vissa avbrott kan skapas av befintliga integrationer och anpassningar som du har lagt till i din butik.

Hur du migrerar dina befintliga kunder under migreringen är upp till dig. Du kan migrera dina kunder i små batcher eller alla på en gång. När kunder har migrerats kan de omedelbart logga in på B2B on Shopify och fortsätta handla.

Vi rekommenderar att du lägger in ett kort serviceavbrott för att förhindra att B2B-kunder gör beställningar i Plus-grosshandelskanalen efter det att de har migrerats, men det är inte nödvändigt. En strategi för att uppnå detta är att ta bort åtkomsten till Plus-grosshandelskanalen några dagar innan du lanserar B2B on Shopify.

Vilka är fördelarna och skillnaderna mellan att ha en blandad eller en dedikerad butikskonfiguration?

Om du har separata lager, separata juridiska enheter för DTC och B2B, eller olika team som hanterar varje företag, kan en dedikerad butik vara ett bättre alternativ för dina behov. En dedikerad butik möjliggör en helt separat upplevelse av webbshoppen, vilket säkerställer en tydlig skillnad mellan dina DTC- OCH B2B-verksamheter.

I en blandad butik har du dock möjlighet att anpassa webbshopupplevelsen för dina B2B-kunder. Du kan dessutom ha produkter som endast är synliga för B2B-kunder.

Läs mer om skillnaderna mellan en blandad och dedikerad butik för att avgöra vilket alternativ som bäst passar dina behov.

Ordrar

Kan kunder beställa från en Plus-grossistkanal och B2B på Shopify samtidigt?

Ja, du kan ha både grosshandelskanalen och B2B på Shopify aktiva på samma gång. Plus-grosshandelskanalen tas dock bort den 30 april 2024, vartefter kunder endast kan beställa via B2B på Shopify.

Tänk på att när du har använt företagskonfigureringsverktyget för att skapa ett B2B-företag och en plats, så kopplas ordrar som en kund gör via grosshandelskanalen Plus inte till deras B2B-företagsprofil.

Kan jag lägga till avgifter efter det att en order har skickats in, till exempel frakt- eller hanteringsavgifter?

Ja. Många handlare har fraktkostnader eller andra extra avgifter som varierar beroende på produkt, så du kan fortfarande kräva att dina B2B-kunder skickar in sina ordrar som orderutkast. När utkastet har skickats in kan du lägga till eventuella extra kostnader.

Kunder

Kan jag välja vilka produkter som visas för en B2B-kund?

Ja. När du skapar eller uppdaterar en katalog väljer du de produkter som använder katalogens priser. För att visa dessa produkter för en kund vid inloggning på B2B på Shopify, tilldela katalogen till motsvarande företag eller företagsplats som kunden är associerad med.

Ta bort produkten från webbshopförsäljningskanalen om du säljer en produkt som du vill dölja från dina DTC-kunder (direkt till konsument), men vill ha tillgänglig för dina B2B-kunder. Om du har flera produkter du vill dölja kan du göra det genom att använda en massåtgärd.

Är rabatter tillgängliga för B2B-kunder?

Som standard är B2B-rabatter inte aktiverade. Kontakta Shopify Plus support om du vill använda rabatter för dina B2B-kunder. När rabatter aktiveras gäller både rabattkoder och automatiska rabatter för både B2B- och DTC-kunder.

Om du aktiverar rabatter i din butik kan du skapa rabattkoder som är differentierade mellan B2B- och DTC-kunder genom att använda kundsegment.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Kunder > Segment.
  2. Gör följande:

• Skapa ett segment för dina B2B-kunder med hjälp av filtret companies IS NOT NULL.
    • Skapa ett segment för dina DTC-kunder genom att använda filtret companies IS NULL.
  3. I din Shopify-admin går du till Rabatter och väljer sedan en rabattkod.

4. I avsnittet Kundbehörighet väljer du det segment som du vill att rabattkoden ska gälla för. Upprepa det här steget för varje rabattkod som du vill begränsa till antingen B2B- eller DTC-kunder.

5. Klicka på Spara.

Om du aktiverar rabatter i din butik gäller alla automatiska rabatter som du skapar i din Shopify-admin för både B2B- och DTC-kunder. Om du vill skapa separata automatiska rabatter för B2B- och DTC-kunder kan du använda en tredjepartsapp från Shopify App Store. Alternativt kan du använda Shopify Functions för att skapa en rabattfunktion som segmenterar B2B-kunder, baserat på huruvida en purchasingCompany finns i BuyerIdentity.

Hur gör jag min butik tillgänglig för enbart B2B-kunder?

Det finns flera alternativ för att göra din butik tillgänglig endast för B2B-kunder:

• Om du har en blandad butik blir upplevelsen för en B2B-kund densamma som för en DTC-kund om B2B-kunden inte är inloggad. När B2B-kunden loggar in visas deras tilldelade kataloger och prissättning.
  • Om du har en dedikerad butik kan du begränsa åtkomsten till webbplatsen för B2B-kunder. Om du vill aktivera detta i din Shopify-admin går du till Webbshop > Inställningar i Shopify-admin och väljer sedan Begränsa åtkomst endast till B2B-kunder. När detta har aktiverats dirigeras dina butiksbesökare till inloggningssidan och endast de med B2B-konton kan logga in till din butik.
  • Du kan använda en tredjepartsapp för att begränsa åtkomsten till specifika sidor i din butik.
  • Du kan använda Liquid för att skapa anpassad kod som döljer eller visar specifika delar av din butik för DTC- eller B2B-kunder.

Jag har en dedikerad B2B-butik, men jag vill kombinera den med min DTC-butik. Hur kan jag migrera mina B2B-kunder från B2B-butiken till DTC-butiken?

Du kan använda en tredjepartsapp för att migrera dina B2B-kunder från B2B-butiken till DTC-butiken. När migreringen är klar kan du konvertera dessa kunder till företag inom DTC-butiken.

Mer information om skillnaderna mellan blandade och dedikerade butiker.

Skyltfönster och anpassning

Hur kan jag visa olika meddelanden i mina e-postaviseringar för DTC- och B2B-kunder?

Om du vill ändra innehåll i e-postmeddelanden till dina DTC- och B2B-kunder kan du lägga till Liquid-kod i dina aviseringar genom att använda customer.b2b?-villkoret för att särskilja mellan B2B- och DTC-kunder. Varje avisering måste redigeras individuellt.

Är skyltfönsterkontextualisering kompatibel med alla teman?

Nej. Storefront-kontextualisering är endast kompatibel med ett Online Store 2.0-tema eller ett tema som är byggt med JSON-mallar.

Kan jag anpassa min B2B-webbshopsupplevelse om jag inte använder ett Online Store 2.0-tema eller ett tema som är byggt med JSON-mallar?

Ja, och du behöver lägga till anpassad kod till ditt tema. Du kan använda customer.b2b Liquid-variabeln för att redigera din temakod.

Hur ställer jag in landningssidan på en dedikerad B2B-butik som en informationshubb och säkerställer att prissättning och betalningsalternativ bara syns för inloggade kunder?

Om du använder ett Online Store 2.0-tema eller ett tema som är byggt med JSON-mallar kan du göra det genom att använda webbshopredigeraren. Gå till produktsidan i redigeraren och dölj sedan Buy buttons från Default Context. Välj sedan B2B-sammanhang och gör Buy buttons synlig.

Om du inte använder ett Online Store 2.0-tema eller ett tema som är byggt med JSON-mallar, kan du göra det med hjälp av anpassad kod. Gå till produktsidan i webbshopredigeraren och hitta avsnittet Price . Lägg sedan till ett IF med hjälp av den anpassade customer.b2b. Detta döljer avsnittet om kunden inte är inloggad. Du kan även använda den här metoden för att dölja Buy buttons-avsnitt. Du kan även lägga till URL för nya kundkonto på produktsidan för att uppmana kunder att logga in.

Om du säljer en produkt som du vill dölja för dina DTC-kunder men visa för dina B2B-kunder så kan du ta bort produkten från webbshoppens försäljningskanal. Om du har flera produkter att dölja så kan du göra det genom att använda en massåtgärd.

Kan jag skapa line sheets med B2B on Shopify?

Radark är för närvarande inte tillgängliga. Det finns dock snabbeställningslistor tillgängliga som låter dina kunder lägga till flera varianter i sin varukorg genom att använda en lista över alla variantalternativ på produktbeskrivningssidan.

Hur visar jag olika fraktkostnader för DTC- och B2B-kunder i en blandad butik?

Du kan skapa en Leveransanpassningsfunktion för att visa specifika fraktkostnader. För att dölja fraktalternativ från B2B-kunder använder du PurchasingCompany i BuyerIdentity för att avgöra om kunden interagerar med kassan är en B2B- eller DTC-kund. Använd sedan hide för att dölja de fraktalternativ som inte är tillämpliga för kunden.

Du kan även erbjuda olika fraktkostnader genom att använda en tredjepartsapp.

Hur döljer jag betalningsalternativ såsom Afterpay och Klarna för B2B-kunder i en blandad butik?

Du kan skapa en Betalningsanpassningsfunktion för att dölja betalningsalternativ. Använd PurchasingCompany i ditt BuyerIdentity för att avgöra om kunden interagerar med kassan är en B2B- eller DTC-kund. Använd sedan hide för att dölja de betalningsalternativ som inte är tillämpliga för kunden.

Du kan även erbjuda olika betalningsmetoder genom att använda en tredjepartsapp.

Jag vill inte att mina B2B-kunder ska logga in genom DTC-landningssidan. Hur skapar jag en separat B2B-landningssida?

Skapa en ny sida i webbshopredigeraren för att skapa en B2B-landningssida. Ställ sedan in en underdomän för dina B2B-kunder som ska dirigeras till, till exempel b2b.merchants.com.

Kan specifika tredjepartsappar begränsas för B2B-kunder i en blandad butik?

Huruvida appar kan begränsas till B2B-kunder i en blandad butik beror på appen. Om du inte är säker på om din app erbjuder den här funktionen kan du kontakta apputvecklaren.

Plus-grosshandelskanalen har sin egen inloggningssida (example.shopifyapps.com/accounts/sign_in). Är det samma inloggningssida för B2B on Shopify?

B2B on Shopify använder inte samma inloggningssida som Plus-grossisthandelskanalen. Istället loggar grossisthandelskunder in via URL:en för nya kundkonton . Du kan dela denna URL med dina grossisthandelskunder på flera olika sätt, beroende på om du har en blandad butik eller en dedikerad butik.

Jag har en anpassad domän för Plus-grosshandelskanalen (examplemerchant.com). Kan jag använda min anpassade domän för min nya dedikerade B2B-butik?

Ja, du kan använda samma anpassade domän för din nya dedikerade B2B-butik. Se till att din nya B2B-butik är redo att publiceras innan du gör den här ändringen, och slutför sedan följande steg:

1. Ta bort domänen från Plus-grossisthandelskanalen i den ursprungliga butiken.
  2. Lägg till domänen i den nya butiken.

Du kan även ansluta en anpassad subdomän, till exempel wholesale.merchant.com.

Den nya kundkonto-URL:en som används för att logga in på B2B on Shopify har "shopify" i URL:en. Kan jag ändra denna URL till en anpassad subdomän?

Ja, du kan ansluta en subdomän till sidan för det nya kundkontot.