Följesedlar

När du distribuerar en order kan det vara bra att inkludera en följesedel i paketet som du skickar till din kund. Följesedlar hjälper till att kommunicera vad som har skickats till kunden.

Skriv ut följesedlar

Du kan skriva ut följesedlar efter att du har påbörjat distributionsprocessen. Du kan inte skriva ut följesedlar från sidan Order. Följesedlar inkluderar alla artiklar som skickas i en specifik försändelse. Om du har flera försändelser för en order kan du skriva ut en separat följesedel för varje försändelse.

Skriv ut följesedlar innan du köper en fraktetikett

1. Från din Shopify-admin går du till Order.

2. Klicka på ordernumret för den order du vill skriva ut en fraktsedel för.

3. Klicka på Skapa fraktsedel i avsnittet Ej distribuerad om du använder Shopify Shipping (för butiker baserade i USA eller Kanada).

4. Klicka på Markera som distribuerad om du inte använder Shopify Shipping.

5. Klicka på Skriv ut följesedel.

6. Klicka på Skriv ut.

Skriv ut följesedlar medan du köper en fraktetikett

1. Från din Shopify-admin går du till Order.

2. Klicka på ordernumret för den order du vill skriva ut en fraktsedel för.

3. Klicka på Skapa fraktsedel i avsnittet Ej distribuerad om du använder Shopify Shipping (för butiker baserade i USA eller Kanada).

4. Klicka på Köp fraktetikett.

5. Klicka på Skriv ut följesedel.

6. Klicka på Skriv ut.

Redigera följesedlar

Dina följesedlar framställs med hjälp av Liquid, ett mallspråk skapat av Shopify. Du kan använda följesedelsvariablerna för att redigera mallen till din följesedel om du är bekväm med HTML, CSS och Liquid.

Du kan göra ändringar i mallen till dina följesedlar genom att klicka på Redigera i avsnittet Följesedlar i dina leveransinställningar.

Du kan återställa följesedeln till standardmallen genom att klicka på Återställ till standard medan du redigerar mallen.

Observera! Du kan redigera mallkoden om du vill göra anpassningar såsom att lägga till din logotyp till eller ta bort produktbilder från dina följesedlar.