Lägga till en valutaväljare

Om du lägger till en valutaväljare i ditt tema kan dina kunder välja önskad valuta från en rullgardinsmeny över valutor. Valutaväljare är inbyggda i vissa teman eller kan läggas till via appen Geolocation. Geolocation-appen gör det också möjligt för dig att uppmana kunder att byta till sin lokala valuta baserat på deras IP-adress.

Apprekommendation

Om du använder Shopify Plus-planen kommer din butik automatiskt ställa in dina kunders valuta baserat på deras IP. Om du använder en annan plan kan du ge kunder alternativet att byta till sin lokala valuta genom att använda den kostnadsfria Geolocation-appen från Shopify. Appen Geolocation gör att språk- och valutarekommendationer baseras på var kunden befinner sig, samt på webbläsar- eller enhetsspråk. Appen Geolocation lägger dessutom till en väljare i din webbutiks sidfot, vilket gör att dina kunder kan välja sitt språk och sin valuta.

Internationella domäner

Du kan ställa in standardvalutan för dina internationella köpare genom att använda internationella domäner. Du kan till exempel använda your-shop-name.com i USA, där din webbutik visas på engelska och priserna visas i USD. I Frankrike kan du använda your-shop-name.fr eller fr.your-shop-name.com, där din webbutik visas på franska och priserna visas i EUR. Detta förbättrar de lokaliserade shoppingupplevelserna och hjälper till med internationell försäljning.

Lägg till en valutaväljare i butikens navigeringsmeny

Du kan uppdatera din butiksfront så att den har en valutaväljare i sidfoten eller huvudmenyn i ditt tema utan att du behöver anpassa din temakod.

Uppdatera ditt tema för att lägga till en valutaväljare

Vissa teman, såsom Debut eller Brooklyn, inkluderar en valutaväljare i de senaste versionerna. Om du använder en äldre version kan du Uppdatera ditt tema för att automatiskt få en valutaväljare i ditt skyltfönster.

Redigera din temakod för att lägga till en valutaväljare

Om du vill redigera din temakod så att kunderna kan välja sin valuta kan du använda Shopify Liquid för att skapa valutaväljare i ditt skyltfönster. Detta är en avancerad handledning. Redigera endast din temakod om du har programmeringserfarenhet. Alternativt kan du anlita en Shopify-expert med hjälp av jobb angående valutaväljare på Shopify Experts Marketplace.