Hänvisa kunder till rätt land eller region

När du har ställt in dina marknader med olika språk och valutor, måste du dirigera kunder till deras lokala shoppingupplevelser. Du kan använda följande metoder för att hjälpa dina kunder att hitta den version av din butik som matchar deras språk- och platsinställningar:

• Automatisk omdirigering för domän – När du aktiverar den här inställningen i din Shopify-administratör omdirigeras kunder i din webbutik automatiskt till den URL som matchar deras språk och geografiska plats.
  • Geolocation-app – Denna kostnadsfria app gör att språk- och landsrekommendationer till kunderna baseras på var de befinner sig och webbläsar- eller enhetsspråk. Den har också möjlighet att visa ett land och en språkväljare i webbshoppens sidfot så att dina kunder kan välja sitt språk och land eller region. Förutom Geolocation-appen finns det andra kompatibla tredjepartsappar som du också kan använda.
  • Djuplänkar – när många länder finns på samma marknad, eller en marknad inte har en egen URL, kan du skicka kunder direkt till rätt upplevelse för kundens land eller region med en djuplänk.