Lägga till en valutaväljare

Dina kunder kan välja önskad valuta från en rullgardinsmeny med valutor om du lägger till en valutaväljare i ditt tema. Valutaväljare är inbyggda i vissa teman eller kan läggas till via appen Geolocation. Geolocation-appen gör det också möjligt för dig att uppmana kunder att byta till lokal valuta baserat på deras IP-adress.

Uppdatera ditt tema för att lägga till en valutaväljare

Om du använder den senaste versionen av Debut- eller Brooklyn temat i din butik får du automatiskt en valutaväljare i ditt skyltfönster. Du kan uppdatera ditt tema för att få den senaste versionen.

Apprekommendation

Om du använder Shopify Plus-planen kommer din butik automatiskt ställa in dina kunders valuta baserat på deras IP. Om du har en annan plan kan du ge kunderna möjlighet att byta till sin lokala valuta genom att använda gratisappen Geolocationfrån Shopify. Geolocation-appen rekommenderar språk och valuta till dina kunder baserat på deras geografiska plats samt webbläsar- eller enhetsspråk. Appen Geolocation lägger dessutom till en väljare i din webbutiks sidfot som gör att dina kunder kan välja sitt språk och sin valuta.

Val av valuta via en URL

När du har aktiverat försäljning i flera olika valutor med Shopify Payments kan dina kunder gå till kassan med sin lokala valuta.

Du kan även skicka dina kunder en URL som öppnar din butik i en viss valuta genom att lägga till en valutakod till koden i slutet av adressen Till exempel öppnar följande länk butiken så att valutan som visas är kanadensiska dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

Lägg till en valutaväljare i butikens navigeringsmeny

Du kan uppdatera din butiksfront så att den har en valutaväljare i sidfoten eller huvudmenyn i ditt tema utan att du behöver anpassa din temakod.

Redigera din temakod för att lägga till en valutaväljare

Om du vill redigera din temakod så att kunderna kan välja sin valuta kan du använda Shopify Liquid för att Skapa valutaväljare i din butiksfront. Detta är en avancerad handledning. Redigera endast din temakod om du har programmeringserfarenhet.