Tvåstegsautentisering använder en autentiseringsapp

För att aktivera tvåstegsautentisering med en autentiseringsapp måste du installera en autentiseringsapp på din mobila enhet. Rekommenderade mobila enheter inkluderar följande:

• Smartphones
  • andra mobila enheter som använder operativsystemen iOS , Android eller Windows

Innan du börjar

Installera en autentiseringsapp på din mobila enhet. Appen kan skanna QR-koder och hämta autentiseringsdata åt dig. Rekommenderade autentiseringsappar inkluderar följande:

Se till att du följer anvisningarna noggrant när du installerar en autentiseringsapp. Shopify Support kan inte hjälpa dig att installera dessa tredjepartsappar på dina mobila enheter. När din app har laddats ner och konfigurerats kan du aktivera funktionen i Shopify.

Aktivera en autentiseringsapp i Shopify

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.
  2. Klicka på Hantera konto > Säkerhet.

3. I avsnittet Tvåstegsautentisering klickar du på Aktivera tvåstegsautentisering.

4. Välj Autentiseringsappoch klicka sedan på Nästa.

5. Konfigurera din autentiseringsapp genom att göra något av följande:

6. Ange ditt lösenord.

7. Ange den sexsiffriga koden som genereras av din autentiseringsapp och klicka sedan på Aktivera.

8. Spara dina återställningskoder i händelse av att du förlorar åtkomsten till din mobila enhet. Se till att du lagrar dem på en säker plats offline som du kan komma åt på flera olika sätt, t.ex. från din mobila enhet, din stationära dator och från ett utskrivet dokument.

Nu när du försöker logga in behöver du din mobila enhet för tvåstegsautentisering.