Tvåstegsautentisering med hjälp av en inbyggd autentisering

Du kan använda en inbyggd autentiseringsfaktor som är kompatibel med WebAuthn-standarden som en andra faktor för att logga in på ditt konto. Inbyggda autentiserare är integrerade i en enhet som du använder som autentiserare. Du kan till exempel ställa in din enhet till att använda data från en annan dator, till exempel ett fingeravtryck eller ansiktsigenkänning. Några exempel på en inbyggd autentiserare är Windows Hello och Apple Touch-ID eller Face-ID. Alternativt kan du ställa in dina enheter så att de använder ett lösenord eller en PIN-kod. Det du använder för att logga in på din enhet är det du använder för denna tvåstegsautentiseringsmetod.

Inbyggda autentiseringsapparater fungerar endast på en enda enhet. Om du inte vill förlita dig på en mobil enhet för tvåstegsautentisering kan du välja den inbyggda autentiseringen på din bärbara eller stationära dator. Om du använder en inbyggd autentiseringsmetod som din primära autentiseringsmetod för att logga in på ditt konto bör du lägga till en backup-autentiseringsmetod som inte är beroende av det inbyggda autentiseringsverktyget. Om du lägger till en annan backup-autentiseringsmetod än det inbyggda autentiseringsverktyget kan du logga in på ditt konto på andra enheter.

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.
  2. Klicka på Hantera konto > Säkerhet.

3. I avsnittet Tvåstegsautentisering klickar du på Aktivera tvåstegsautentisering.

4. Ange ditt lösenord och klicka på Nästa.

5. Välj Inbyggd autentiserare från listan över autentiseringsmetoder.

6. Ange ett namn för din autentiserare. Om du använder flera autentingsenheter, se till att du anger ett namn som är meningsfullt så att du enkelt kan identifiera vilken autentingsenhet som krävs. Till exempel iPhone PIN eller Laptop fingerprint.

7. Klicka på Slå på.

8. Följ anvisningarna på skärmen för att aktivera autentiseringen.

9. Spara dina återställningskoder i händelse av att du förlorar åtkomsten till din mobila enhet. Se till att du lagrar dem på en säker plats offline som du kan komma åt på flera olika sätt, t.ex. från din mobila enhet, din stationära dator och från ett utskrivet dokument.

När du loggar in behöver du nu den inbyggda autentiseraren för tvåstegsautentisering för den enheten.

På den här sidan

Vad göra härnäst

Överväg att ställa in minst en alternativ autentiseringsmetod som inte är beroende av den inbyggda autentiseraren så att du kan logga in på ditt konto från en annan enhet.