Vanliga frågor om uppdateringar i vårt Partnerprogramavtal och våra API-villkor

Den 6:e december 2021 skickade Shopify en sammanfattning av kommande uppdateringar till API-licens och användarvillkor ("API-villkor") och vårt partnerprogramavtal ("PPA"). Ändringarna kommer att gälla från och med den 5:e januari 2022 och innehåller villkor relaterade till skatt på digitala tjänster (som gäller i vissa jurisdiktioner).

Följande är några vanliga frågor relaterade till dessa ändringar och hur de påverkar partners och utvecklare.

Varför inför Shopify nya PPA- och API-villkor?

Vi uppdaterar API-villkoren och PPA för att stödja tillväxten av Shopifys partner och utvecklare samtidigt som vi bibehåller säkerheten och integriteten för de produkter och tjänster som erbjuds på Shopify-plattformen.

Vad är skatten på digitala tjänster?

I vissa jurisdiktioner tillämpas en skatt på digitala tjänster ("DST") på produkter och tjänster som säljs digitalt. DST beräknas som en procentandel av bruttointäkten från försäljning av en digital tjänst och kommer att variera beroende på jurisdiktionen där en handlares företagsadress är belägen. Till exempel betalar en handlare med en företagsadress i Italien 100 USD för en app. Eftersom DST-kursen är 3 % i Italien är partnern skyldig 3 USD i DST för den transaktionen.

För att täcka denna tilläggsavgift i tillämpliga jurisdiktioner kommer en regulatoriska verksamhetsavgift tillämpas på offentlig app och temaförsäljning för partner med start den 5:e januari 2022. Den regulatoriska verksamhetsavgiften gäller om handlarens företagsadress är belägen i en av de listade jurisdiktionerna. Procentsatsen kan variera beroende på jurisdiktion.

DST-priser efter land eller region

DST-priser efter land eller region
Land eller region DST-priser
Storbritannien 2 %
Italien 3 %
Turkiet 5 %
Indien 2 %
Spanien 3 %

Kommer denna regulatoriska verksamhetsavgift debiteras retroaktivt?

Nej, vi kommer inte tillämpa denna regulatoriska verksamhetsavgifter retroaktivt. Avgiften gäller endast från och med den 5:e januari 2022.

Hur kan jag se vilken regulatorisk funktionsavgift som gäller för mitt konto?

Från Partner-kontrollpanelen kan partner se tillämpliga regulatoriska verksamhetsavgifter (om tillämpligt) från utbetalningssidan i Partner-kontrollpanelen, i utbetalningar-CSV eller med hjälp av Partner-API.

Var kan jag läsa mer om regulatoriska verksamhetsavgifter?

För ytterligare information relaterad till regulatoriska verksamhetsavgifter, se Shopify partnerintäkter.

Vilka marknadsföringsaktiviteter regleras under PPA?

För att fortsätta med nya och kommande tekniker har vi utvidgat omfattningen av de marknadsföringsaktiviteter som vi förhåller oss till att inkludera, men inte begränsas till, sociala plattformar, SMS och e-postmarknadsföring. Som alltid kräver vi att våra partner följer en ansvarig marknadsföringspraxis, i överensstämmelse med tillämpliga lagar, regler, förordningar och riktlinjer. Marknadsföring bör alltid göras med avseende på de handlare som marknadsförs för att se till att allt obligatoriskt samtycke har erhållits och för att undvika aktiviteter som kan betraktas som inkräktande eller skräppost.

Vad har ändrats för uppgifter om marknadsföringssamtycke?

Vi har uppdaterat API-resursen för Kund-REST-administratören för att särskilja mellan samtycke till SMS respektive e-postmarknadsföring för att uppfylla gällande myndighetskrav. Partner som samlar in och lagrar samtycke till marknadsföring måste synkronisera korrekta uppgifter om samtycke till SMS- och e-postmarknadsföring till Shopify (bakåt i tiden och i realtid).

API ska integreras i en partners kanaler så att datasynkronisering sker i realtid när en partner får samtyckesdata.

Kommer Shopify att skriva ner accepts_marketing tillgången?

Ja, vi kommer att skriva ner accepts_marketing i API för Kund-REST-administratören i slutet av 2022. Vi förväntar oss att partner omedelbart börjar använda de nya fälten för samtycke till marknadsföring. Under tiden kommer vi fortsätta stödja accepts_marketing API-slutpunkten.

Kan handlare inhämta sms-samtycke i kassan?

Shopify har gjort det enkelt för handlare att börja inhämta SMS-samtycke i kassan. Handlare kan aktivera den nya funktionen genom att följa stegen i Shopifys hjälpcenter.

Vad händer om samtycket inte uppdateras?

Vi använder samtyckesposten med den senaste consent_updated_at time, så partner måste se till att den senaste samtyckesposten har den mest aktuella tiden. I annat fall ska du se till att telefonnumret inte redan är kopplat till en annan kund. Samtycket kommer endast uppdateras om det är ett unikt telefonnummer.

Hur fungerar en bekräftad "opt-in"?

Läget markeras som väntande tills dess att vi får ett uppdaterat samtycke.

Jag uppdaterade kundens samtyckesstatus med UNSUBSCRIBED och "opt-in"-nivån är NULL. Varför ställs "opt-in"-nivån in som SINGLE_OPT_IN?

Detta beteende är förväntat. Vi tillåter NULL värden för UNSUBSCRIBED status, men vi lagrar dem som SINGLE OPT IN i vår databas.

Vad händer om jag redan samlar in samtycke i kassan genom att redigera checkout.liquid?

Handlare kan nu inhämta SMS-samtycke i kassan utan att behöva redigera checkout.liquid. Vi råder alla partners att arbeta med sina handlare för att implementera detta nya arbetsflöde för samtycke direkt i Shopify och ta bort alla redigeringar av "checkout.liquid" som rör samtycke till marknadsföring via SMS eller e-post. Handlare kan aktivera den här nya funktionen genom att följa stegen i Shopifys hjälpcenter. Allt samtycke som samlats in via checkout.liquid redigeringar måste skickas tillbaka till Shopify.