Eksport af rabatkoder

Du kan eksportere dine rabatkoder til en CSV-fil på siden Rabatter i din Shopify-administrator for at få et bredt overblik over din rabatkodehistorik.

Bemærk! Rabatkoder kan kun eksporteres til en CSV-fil. Du kan ikke importere rabatkoder til din butik ved hjælp af CSV-filer.

CSV-filer

CSV står for Comma Separated Values (kommaseparerede værdier), og det er et filformat (.csv) til regneark. Shopify accepterer import og eksport af CSV-filer til produkter, kunder, ordrer (kun eksport) og rabatter (kun eksport) i din butik.

CSV-filer kan måske virke skræmmende i starten, men når du forstår, hvad teksten og tegnene repræsenterer i et regneark, kan du bruge det til at udføre nogle større opgaver (som f.eks. masseredigering af produkter og rabatter).

Bemærk! En CSV-fil med UTF-8-kodning er det eneste filformat, der kan importeres til eller eksporteres fra Shopify.

I en CSV-fil repræsenterer hver post en celle i et regneark, hver linje repræsenterer en ny række, og hvert komma angiver, hvor en post slutter, og en anden begynder.

Posterne i denne kunde-CSV-fil:

ser f.eks. sådan ud i et regnearksprogram:

Shopify anbefaler at bruge Google Sheets til at se en formateret version af dine CSV-filer. Hvis du vil bruge Google Sheets, skal du importere CSV-filen i programmet. CSV'er er nyttige til butikker, der:

• skifter til Shopify fra en anden e-handelsplatform
  • har en liste over kundekonti
  • foretrækker at uploade produkter ved hjælp af et regneark
  • har midlertidigt begrænset internetforbindelse.

Eksport af dine rabatkoder

Trin:

1. Gå til Rabatter fra din Shopify-administrator.

2. Klik på Eksportér på siden Rabatter:

3. Klik på en af følgende eksportindstillinger:

- Aktuel side for at eksportere rabatterne, der vises i din administrator - Alle rabatter for at eksportere alle dine butiks rabatter - Valgte rabatter for at eksportere rabatter, du har valgt - Aktuel søgning for at eksportere en filtreret liste over rabatter.

1. Vælg hvilket filformat du vil have:

- Vælg CSV til Excel, Numbers eller andre regnearksprogrammer, hvis du planlægger at bruge et regnearksprogram med din rabat-CSV. - Vælg Almindelig CSV-fil, hvis du planlægger at bruge et almindeligt tekstredigeringsprogram med din rabat-CSV.

1. Klik på Eksportér rabatter for at downloade din CSV med rabatter:

Når du har eksporteret dine rabatkoder til en CSV-fil, kan du importere den i Google Sheets for at få vist en formateret version af din CSV med rabatter.

Importér din CSV med rabatter i Google Sheets

Trin:

1. Log ind på din Google-konto.

2. På siden Google Sheets skal du klikke på Tomt i afsnittet Start et nyt regneark:

3. Gå til Filer > Importér... fra siden Regneark uden titel:

4. Find og vælg den CSV-fil, du vil redigere.

5. I dialogboksen Importer fil skal du vælge dine foretrukne indstillinger under afsnittene Importhandling, Separatortegn og Konverter tekst til tal og datoer.

6. Klik på Importer:

Din CSV-fil vil se således ud, når du har uploadet den:

Herfra kan du redigere din CSV-fil. Når du er færdig, kan du eksportere den fra Google Sheets som en CSV-fil.

Brug et tekstredigeringsprogram til at redigere din discounts-CSV-fil

Hvis du ikke har et regnearksprogram, kan du redigere CSV-filer ved hjælp af en teksteditor.

Forsigtig: Du bør kun bruge en teksteditor som en sidste udvej. Brug for eksempel en teksteditor, hvis der er formateringsfejl i din CSV-fil, og du kan ikke åbne den i et regnearksprogram.

De fleste computere har teksteditorer, der kan åbne CSV-filer. Du kan også bruge et program som Atom eller Sublime Text til at redigere og rette fejl i din CSV-fil.

Bemærk! En CSV-fil med UTF-8-kodning er det eneste filformat, der kan importeres til eller eksporteres fra Shopify.

Sådan formaterer du din CSV-fil i en teksteditor:

• Kolonneoverskrifter skal separeres med kommaer (for eksempel First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Listen med tags skal omgives af anførselstegn (for eksempel "tag1,tag2,tag3").
  • Forskellige poster skal adskilles af linjeskift.