Automatiserte meldinger

Automatiserte meldinger lar deg svare til kunder selv når du er borte fra nettbutikken. Det finnes tre automatiserte meldinger du kan tilpasse:

• Velkommen: Vises når kunden din starter en chatøkt på nett.
  • Oppfølging: Når oppfølgingsmeldingen er aktiv, sendes oppfølgingsmeldingen: - under planlagte tidsperioder, eller

• etter at kunden sender en melding fra nettchatvinduet.
  • Borte: Når bortemeldingen er aktiv, sendes bortemeldingen: - når oppfølgingsmeldingen ikke er planlagt

• etter at kunden sender en melding fra nettchatvinduet.

Oppfølgingsmeldingen gir kundene beskjed om at meldingen deres er levert. Dette er en flott måte å skape forventninger hos kunden om din svartid. Du kan planlegge at denne meldingen automatisk sendes etter hver kundes første chatmelding, eller bare i bestemte tidsperioder, som du velger.

Borte-meldingen sendes når oppfølgingsmeldingen ikke er planlagt. Denne lar deg forventningsstyre kundene om svartider som er lengre enn vanlig.

Når du oppretter automatiserte meldinger i Shopify-administrator, viser forhåndsvisningsvinduet hvordan de vil se ut for kundene.

Uavhengig av hvilken type automatiserte meldinger du viser til kundene, kan du se alle samtaler i Shopify Inbox eller i Inbox-appen for Android, iOS eller iPad.

Rediger velkomstmeldingen din

Velkomstmeldingen vises i overskriften til nettchatvinduet. Bruk dem til å hilse på kundene og oppfordre dem til å chatte.

Steg:

1. I Shopify-administrator går du til Inbox > Lagrede svar > Automatiserte meldinger.
  2. Klikk på Velkomstmelding.
  3. Du kan bruke standardmeldingen, eller legge til din egen. Du kan når som helst gjenopprette standardmeldingen ved å klikke på koblingen Tilbakestill til standard under meldingsfeltet.
  4. Klikk på Lagre.

Rediger oppfølgingsmeldingen din

Oppfølgingsmeldingen gir kundene beskjed om at du har mottatt meldingen deres. Når den er aktiv, sendes oppfølgingsmeldingen automatisk i de planlagte tidsperiodene, etter at en kunde sender sin første melding i chatvinduet.

Du kan tidsstyre at oppfølgingsmeldingen skal sendes automatisk etter hver kundes første melding, eller bare i bestemte tidsperioder, som du velger. Oppfølgingsmeldingen er satt til aktiv som standard.

Steg:

Angi en tidsplan for oppfølgingsmeldingen

Oppfølgingsmeldingen lar deg forventningsstyre kundene om din svartid. Du kan planlegge at den skal sendes automatisk etter hver kundes første melding, eller bare i bestemte tidsperioder som du velger.

Steg:

Rediger borte-meldingen din

Borte-meldingen sendes automatisk til kunder når oppfølgingsmeldingen ikke er planlagt.