Oppgradere til Managed Markets

Hvis du oppfyller kravene, kan du oppgradere til Managed Markets direkte fra Shopify-administratoren. Managed Markets gjør flere endringer i butikken din, så du bør gå gjennom endringene før du oppgraderer til Managed Markets.

Når butikken er vurdert for Managed Markets, mottar du en e-postmelding og et varsel på Markets-siden i Shopify-administrator.

Før du oppgraderer til Managed Markets

Før du oppgraderer til Managed Markets, må du sørge for at du forstår de følgende endringene som Managed Markets gjør i nettbutikken når butikken vurderes:

Managed Markets gjør endringer i butikken din
Innstillinger Endringer
Butikk
  • Betalingsgatewayen endres til Managed Markets-betalingsgatewayen for internasjonale bestillinger.
  • Produktkatalogen din klassifiseres automatisk med harmoniserte systemkoder (HS-koder), og justert etter begrensninger etter land.
  • Produktprisene økes med en bestemt prosentandel for å inkludere valutavekslingsgebyret.
  • Butikkens kasse
  • Lokale betalingsmåter legges til i kassen.
  • Tollplikter beregnes og samles inn i kassen.
  • Kundens telefonnummer innhentes i kassen for Managed Markets-bestillinger.
  • Frakt med DHL og UPS med forhåndsbetalte tollplikter brukes i kassen.
  • En ansvarsfraskrivelse legges til i kassen som erklærer at Global-e er registrert forhandler for transaksjonen i internasjonale bestillinger.
  • Internasjonal
  • Markeder opprettes for internasjonale markeder du selger til for øyeblikket.
  • Inkompatible land fjernes fra International.
  • Inkompatible valutaer byttes til USD.
  • Nettbutikk
  • 136 valutaer godtas i nettbutikken.
  • Automatisk omdirigering til domener er aktivert for at internasjonale kjøpere skal få den beste opplevelsen i butikkfronten.
  • Alle internasjonale bestillinger kontrolleres for svindel.
  • Betalinger
  • Du mottar utbetalinger i USD. Transaksjonsdata er tilgjengelig den 1., 8., 15. og 22. dagen i måneden. Ikke-behandlede bestillinger inkluderes ikke i utbetalinger.
  • Fraktetiketter for Managed Markets har en ny transaksjonstype i utbetalinger.
  • Managed Markets blir den registrerte forhandleren din for alle internasjonale bestillinger.
  • Oppgrader til Managed Markets

Du kan oppgradere til Managed Markets direkte fra siden Markets i Shopify-administrator. Vurderingen av butikken kan ta inntil fem virkedager.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
    2. Klikk på Oppgrader til Managed Markets.
    3. Valgfritt: I Managed Markets-fraktpriser-delen kan du gjøre det følgende:

• For å laste ned en CSV-fil med Managed Markets-fraktpriser klikker du på Last ned pristabell.
      • For å beregne fraktpriser for Managed Markets klikker du på Utforsk flere priser.
    4. Klikk på Administrer i Hva skjer videre-delen, og velg deretter å oppgradere til Managed Markets manuelt eller automatisk når butikken er vurdert:

• For å oppgradere til Managed Markets automatisk velger du Automatisk og klikker deretter på Lukk.
      • For å oppgradere til Managed Markets manuelt selv velger du Manuelt og klikker deretter på Lukk.
    5. Velg Jeg godtar vilkår for bruk.

6. Klikk på Send inn.

En fullstendig gjennomgang av produktene i butikken kan ta 48 til 72 timer. Når gjennomgangen av butikken er fullført, vises en liste over produkter i butikken som kan være begrenset for salg med Managed Markets i Shopify-administrator, i tillegg til et estimat for hvor mange av tidligere internasjonale bestillinger som har bestått av begrensede produkter. Gå til Innstillinger > Markets og klikk på Vis for å gjennomgå detaljene for disse produktene.

Hvis du velger å oppgradere til Managed Markets manuelt, kan du oppgradere etter at butikken er vurdert ved å gå til Innstillinger > Markets, og deretter klikke på Aktiver. Etter at du har oppgradert til Managed Markets, kan du konfigurere innstillinger for Managed Markets og butikken.

Slå av Managed Markets

Hvis du ikke lenger vil bruke Managed Markets for internasjonale bestillinger, kan du slå av Managed Markets i butikken.

Hensyn for å slå av Managed Markets

Før du slår av Managed Markets, bør du vurdere de følgende hensynene:

• Den endelige utbetalingen kan holdes i inntil 90 dager for å ta høyde for potensielle refusjoner eller tilbakebetalinger.
    • Bestillinger opprettet før du slår av Managed Markets, må fremdeles oppfylles via Managed Markets. Bestillinger lagt inn senere kan bruke andre oppfyllelsesmetoder.
    • Kanseller eventuelle henteavtaler du har konfigurert for Managed Markets-bestillinger.
    • Bare butikkeiere kan slå av Managed Markets.

Endringer i butikken

Gå gjennom de følgende endringene i butikken etter at du har slått av Managed Markets:

• Innhenting av tollplikter og avgifter deaktiveres i butikken.
    • Lokale betalingsmåter som er tilgjengelige via Managed Markets, fjernes fra butikken din.
    • Produkt-, land- og valutarestriksjoner som administreres av Managed Markets, blir opphevet. Du er selv ansvarlig for å holde oversikt og følge begrensninger og forskrifter.
    • Kundene vil fortsatt legge inn bestillinger i sin lokale valuta i alle gjeldende markeder.
    • DHL eCommerce-fraktpriser fjernes fra kassen, og etikettprisen for DHL Express og UPS endres. Se gjennom og oppdater fraktpriser og markeder.

Deaktiver Managed Markets

Du kan slå av Managed Markets i butikken.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
    2. Klikk på Innstillinger.
    3. I Managed Markets-delen klikker du på Slå av Managed Markets.
    4. Velg grunnen til at du vil slå av Managed Markets, og klikk deretter på Neste.
    5. Gå gjennom endringene i butikken som skjer etter at du slår av Managed Markets.
    6. Klikk på Slå av Managed Markets.

Du kan oppgradere til Managed Markets igjen fra Innstillinger > Markets > Preferanser.