Fargevalg for Dawn

Ulike seksjoner på tvers av temaet, for eksempel Rik tekst, Bildebanner og Samlingsliste, lar deg velge et fargetema som du vil bruke på den aktuelle seksjonen, fra fargene du angir i temainnstillingene. Temaet ditt bruker et standard fargevalg, som kan endres når som helst i redigeringsprogrammet for temaer. Ved å legge til merkevarefarger sikrer du en helhetlig bruk av fargepaletten på tvers av nettbutikken.

Administrer fargepaletten

Butikkens fargepalett angis i temainnstillingene.

1. Klikk Temainnstillinger nederst i sidefeltet. 3. Klikk Farger. 5. For å endre en farge i temaet, klikker du en farge og bruker fargevelgeren eller angir verdien for den nye fargen i tekstfeltet. 6. Klikk Lagre.

For helfarger kan du bruke fargevelgeren for å velge en ny farge, eller angi en verdi for fargen i tekstfeltet. Feltet godtar fargenavn (for eksempel red, black, blue), RGB- eller heksadesimale fargeverdier.

For fargeoverganger klikker du fargeboksen og skriver eller limer inn CSS-koden for fargeovergangen i feltet (for eksempel linear-gradient(red, green), radial-gradient(red, green), eller conic-gradient(red, green)). Temaredigeringsprogrammet viser en feilmelding hvis CSS-koden for fargeovergangen inneholder spesialtegn, bilder eller URL-adresser. Hvis CSS-koden er gyldig, vil forhåndsvisningen i temaredigeringsprogrammet vise den valgte fargeovergangen på riktig sted.

Felt for CSS-fargeovergangskode i temaredigeringsprogrammet

Fargeinnstillinger

Bildebakgrunner og bildemarger kan angis i temaredigeringsprogrammet. Bruk rullegardinmenyen for å velge mellom Aksent 1, Aksent 1-fargeovergang, Aksent 2, Aksent 2-fargeovergang, Bakgrunn 1, Bakgrunn 1-fargeovergang, Bakgrunn 2, Bakgrunn 2-fargeovergang eller Omvendt. Du kan forhåndsvise valgte fargetemaer i forhåndsvisningspanelet i temaredigeringsprogrammet.

Innstilling Beskrivelse
Tekst Det kan legges på farge på seksjons- eller blokktekst.
Aksent 1 Farge kan brukes på påvirkningsknapper og bakgrunnene til noen seksjoner.
Aksent 1-fargeovergang Angi CSS-koden for fargeovergangen for å generere overgangen.
Aksent 2 Farge kan brukes på påvirkningsknapper og bakgrunnene til noen seksjoner.
Aksent 2-overgang Angi CSS-koden for fargeovergangen for å generere overgangen.
Bakgrunn 1 Farge kan brukes på påvirkningsknapper og bakgrunnene til noen seksjoner.
Bakgrunn 1-fargeovergang Angi CSS-koden for fargeovergangen for å generere overgangen.
Bakgrunn 2 Farge kan brukes på påvirkningsknapper og bakgrunnene til noen seksjoner.
Bakgrunn 2-overgang Angi CSS-koden for fargeovergangen for å generere overgangen.
Omvendt Farge kan brukes på påvirkningsknapper og bakgrunnene til noen seksjoner. Bruker Bakgrunn 1 som tekstfarge, og tekstfargen som bakgrunnsfarge

Noen av innstillingene som lar deg velge fargetemaet som brukes lar deg også velge fargeoverganger. I Dawn, Shopifys første Online Store 2.0-tema, kan du for eksempel konfigurere fargeoverganger av merkevarefargene og bruke dem i stedet for standardalternativer for aksent og bakgrunn.

Konfigurer fargeoverganger

Dawn bruker innstillingen color_background til å tilpasse CSS-bakgrunnsegenskapen, noe som lar deg skape visuelt interessante bakgrunnsalternativer, som fargeoverganger.

De fleste CSS-background-egenskapsverdier kan brukes for å angi en bakgrunnsfarge. Du kan bruke dette feltet for helfarger (for eksempel #000000, black, rgb(0,0,0,0), rgba(0,0,0,0), hsl(0, 0%, 0%) og hsla(0, 0%, 0%, 1) vil alle gi en helsvart bakgrunn), eller for fargeoverganger (for eksempel linear-gradient(red, green), radial-gradient(red, green) eller conic-gradient(red, green)). Fargeoverganger kan også gjentas.

Bakgrunnsfargeinnstillingen bruker CSS-kode, og inkluderer en valideringskontroll som viser en feilmelding hvis CSS-koden inneholder bilder, spesialtegn eller URL-adresser. Hvis CSS-bakgrunnskoden er gyldig, forhåndsviser temaredigeringsprogrammet fargeovergangen i forhåndsvisningspanelet.