Sette opp Shopify Ping

Etter at du har installert Shopify Ping på iOS-enheten din, kan du koble den til en meldingsapp for Shopify butikken din. Kunder kan starte en samtale fra nettbutikken, og du kan lese og svare på meldinger fra ping. Du kan angi timene du er tilgjengelig for å svare på meldinger, og du kan også tilpasse en velkomstmelding som kundene ser når de oppretter en samtale.

Du kan også sette opp Shopify Ping for å starte samtaler med Kit.

Krav for bruk av Shopify Ping

For å bruke Ping trenger du følgende:

• en iOS-enhet, for eksempel en iPhone eller iPad
  • en Shopify-nettbutikk

Sette opp Shopify Ping

Steg:

1. Bruk iOS-enheten din til å installere Shopify Ping fra Apple App Store.
  2. I Ping logger du på Shopify-kontoen din.

Bruke Shopify Ping med Kit

Kit er en digital markedsføringsassistent som kan kjøre e-postkampanjer og kampanjer på sosiale medier. Den kan også opprette Facebook- og Instagram-annonser for nettbutikken. Når du laster ned Shopify Ping kan du også installere Kit for Shopify-butikken slik at du kan kommunisere ved hjelp av Ping.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kit.

Du kan bruke Ping til å vise og redigere annonsene og innleggene på sosiale medier som Kit oppretter før de publiseres. Du kan også bruke Ping til å vise og svare på anbefalinger for markedsføring fra Kit.

Hvis du ikke allerede bruker Kit, kan du sette det opp fra Ping. Hvis du allerede bruker Kit, vil det å installere Ping endre kommunikasjonsinnstillingene slik at Ping automatisk velges som foretrukket kommunikasjonsmetode for Kit.

Sette opp Kit fra Ping

Når du setter opp Kit må du koble Kit til Facebook-forretningssiden til butikken. Du kan også koble Kit til Facebook-annonsekontoen og opprette en målgruppe for Facebook-annonsene som Kit anbefaler.

Steg:

1. Fra Ping-startskjermen trykker du Kit.
  2. Trykk Kom i gang med Kit.
  3. Hvis Facebook-forretningssiden til butikken er oppført, trykker du på den. Hvis ikke trykker du Søk på nytt for å logge på Facebook slik at du kan koble kontoen til Kit, og trykker deretter på Facebook-forretningssiden til butikken.
  4. Trykk Bekreft Facebook-side.
  5. Trykk Koble til Facebook-annonsekontoen din og velg Facebook-annonsekontoen din.
  6. Godta Facebooks vilkår og betingelser.
  7. Velg et målland for å opprette en målgruppe for Facebook-annonsene.

Koble til Shopify Ping til en chat-app

Når du integrerer en chat-app med Shopify Ping, kan du lese og svare på meldinger fra besøkende i nettbutikken ved å bruke Ping på iOS-enheten din. For å integrere Ping med en chat-app må du først installere appen i Shopify.

Du kan bruke Ping med en eller flere av følgende chat-apper:

• Shopify Chat – kundene kan starte en samtale fra en hvilken som helst side når de surfer på nettbutikken din, og du kan lese og svare på meldinger i Ping.
  • Apple Business Chat - Kunder kan starte en samtale fra nettbutikken ved hjelp av meldingsappen når de surfer på en iPhone, iPad eller Mac. Du kan lese og svare på meldingene i Ping.
  • Facebook Messenger-kanal – Du kan bruke Facebook Messenger-kanalen til å gi kundene muligheten til å handle direkte fra meldinger og for å besvare kundenes spørsmål.

Når du har installert en app som støtter Ping kan du koble den til Ping.

Steg:

1. Fra Hjem-skjermen i Shopify Ping på iOS-enheten din trykker du på ikonet for apper.

2. Trykk på Legg til ved siden av appen du vil koble til. Du kan bare legge til en app når Shopify-butikken din oppfyller appens spesifikke krav.

Angi chat-tilgjengelighet

Når du setter opp Ping med en chat-app, er det ingen begrensninger i butikkens tilgjengelighet for chat som standard. Du kan angi butikkens tilgjengelighet fra Ping-innstillingene, slik at kunder som starter en samtale med butikken din vet når de skal forvente et svar.

Steg:

1. I Ping trykker du på tannhjul-ikonet for å åpne innstillinger.

2. Trykk på Tilgjengelighet i chat.

3. Trykk på Alltid tilgjengelig-veksleknappen for å slå den av.

4. For de dagene du vil endre tilgjengeligheten din, trykker du på dagen og angir tilgjengeligheten:

- Trykk på Tilgjengelig-veksleknappen for å aktivere eller deaktivere tilgjengeligheten for den dagen. Når veksleknappen er slått av, vises butikken din som utilgjengelig når som helst den dagene - Hvis butikken din er tilgjengelig den dagen, må du slå på veksleknappen Tilgjengelig hele dagen eller angi de tidene som butikken er tilgjengelig for samtaler. Trykk Fra for å velge et starttidspunkt for butikkens tilgjengelighet, og trykk på Til for å velge et sluttidspunkt.

Oppretting av automatiske velkomstmeldinger

Du kan tilpasse velkomstmeldinger som sendes automatisk når en kunde oppretter en samtale i butikken din, slik at kundene vet når de kan forvente et svar. Du kan angi velkomstmeldinger for samtaler som opprettes i løpet av timene du er tilgjengelig så vel som for de som er blitt opprettet utenfor disse tidene.

Steg:

1. I Ping trykker du på tannhjul-ikonet for å åpne innstillinger.

2. Trykk på Tilgjengelighet i chat.

3. Legg til automatiske hilsener:

- Trykk på Tilgjengelig melding for å legge til en automatisk hilsen som sendes når en kunde starter en samtale i løpet av tiden som butikken er tilgjengelig. - Trykk på Borte-melding for å legge til en automatisk hilsen som sendes når en kunde starter en samtale utenfor butikkens åpningstider.

1. Trykk på veksleknappen, og skriv inn meldingsteksten.

2. Hvis du vil gå tilbake til innstillingene for Chatte-tilgjengelighet, trykker du på tilbakepilen.

Opprett lagrede svar

Du kan opprette lagrede svar i Ping som kan brukes for meldinger du ofte sender til kunder. Hvis kundene for eksempel ofte spør deg om du godtar returer eller bytter, kan du opprette et lagret svar som inkluderer en kobling til butikkens retningslinjer. Når du oppretter et lagret svar, gir du det et navn du bruker som en snarvei til det lagrede svaret når du skriver meldinger med en kunde.

Steg:

1. I Ping trykker du på innstillinger-ikonet.
  2. Trykk på Lagrede svar.
  3. Trykk på Opprett et nytt lagret svar.
  4. Under snarveien skriver du inn navnet på det lagrede svaret. Dette er snarveien som du vil angi når du vil bruke det lagrede svaret i en samtale med en kunde. Du kan bare angi ett ord for en snarvei.
  5. Under melding skriver du inn den lagrede svarteksten. Dette er meldingen kundene får se når du bruker det lagrede svaret.
  6. Trykk på Lagre.

For å bruke et lagret svar skriver du inn snarveien i melding-feltet under en samtale, og deretter trykker du på svaret som vises. Du kan redigere eller legge til tekst i meldingen etter behov, og deretter trykke på Send.

Rediger eller slett et lagret svar

1. I Ping trykker du på innstillinger-ikonet.
  2. Trykk på Lagrede svar.
  3. Trykk på Administrer lagrede svar.
  4. Rediger eller slett et svar: - For å redigere trykker du på svaret, gjør de nødvendige endringene og trykker deretter på Lagre.
    • For å slette et svar sveiper du til venstre på svaret og trykker på Slett.