Gesprekken in Shopify ping

Nadat u een chat-app hebt ingesteld voor uw online winkel, kunt u berichten van klanten en van Kit bekijken met behulp van Shopify ping op uw iOS-apparaat. Het Start scherm van ping is uw inbox, waar u berichten van verbonden chat-apps kunt lezen en erop kunt reageren.

Wanneer u reageert op berichten in Ping, worden de antwoorden verzonden via de oorspronkelijke berichtenservice, zodat uw klanten antwoorden op hun oorspronkelijke bericht ontvangen.

U kunt in het startscherm berichten markeren als gelezen of ongelezen.

U kunt producten die beschikbaar zijn voor uw online winkel in Ping delen met Apple Business Chat en Shopify Chat. U kunt ook conceptbestellingen verzenden voor producten die beschikbaar zijn voor uw online winkel en het verkoopkanaal Apple Business Chat, Shopify Chat of Messenger, afhankelijk van waarmee u Ping gebruikt. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.

2. Tik op het winkelpictogram.

3. Tik op Producten om een lijst met beschikbare producten te openen.

4. Tik op een Product.

5. Selecteer Productpagina delen en tik op Verzenden.

Maak en verzend een conceptbestelling in een gesprek

U kunt Ping gebruiken om nieuwe conceptbestellingen te maken en een link naar klanten te sturen om hen te helpen sneller af te rekenen. Wanneer u een conceptbestelling in een gesprek verzendt, kan de klant op de link klikken om direct naar de kassa te gaan.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.
  2. Tik op het winkelpictogram.
  3. Tik op Nieuwe bestelling.
  4. Tik op Kies producten.
  5. Zoek naar en selecteer vervolgens een product om aan de bestelling toe te voegen. Als het product varianten heeft, moet u ook een variant selecteren.
  6. Optioneel: tik op Product toevoegen om extra producten toe te voegen.
  7. Optioneel: tik op Korting toevoegenen voeg vervolgens een kortingscode toe.
  8. Optioneel: tik op Verzending aanpassenen voeg vervolgens een gewenst verzendtarief toe aan de bestelling.
  9. Wanneer u alle producten aan de bestelling hebt toegevoegd, tik dan op Bestelling verzenden.

Een kortingscode verzenden in een gesprek

U kunt kortingscodes delen in Ping. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt deze automatisch toegepast op de winkelwagen.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.
  2. Tik op het winkelpictogram.
  3. Tik op Kortingen.
  4. Selecteer de korting die u wilt delen en tik vervolgens op Verzenden.