Doelgroepen aanmaken en gebruiken in Shopify Audiences

Nadat je de Shopify Audiences-app hebt ingesteld, kun je doelgroepen aanmaken en gebruiken in je advertentiecampagnes. Wanneer je een doelgroep aanmaakt, kies je eerst een specifiek product om je doelgroep rond te bouwen. De attributen van het product dat je selecteert, worden gebruikt om een doelgroep van klanten te genereren die interesse hebben getoond in deze attributen. De doelgroep wordt vervolgens rechtstreeks geëxporteerd naar het externe advertentieplatform van je keuze.

Doelgroepen aanmaken en exporteren

Doelgroepen die je exporteert vanuit het Shopify-beheercentrum naar een advertentieplatform van een externe partij, zoals Facebook, worden versleuteld en veilig verzonden. Geëxporteerde doelgroepen kunnen niet worden gedownload van Facebook. Facebook gebruikt de overgebrachte gegevens om ze te vergelijken met hun eigen gegevens en verwijdert ze dan.

Je kunt slechts een bepaald aantal doelgroepen exporteren binnen een periode van zeven dagen. Dat aantal wordt weergegeven wanneer je je eerste doelgroep exporteert.De periode van zeven dagen begint wanneer je de eerste doelgroep exporteert en wordt na zeven dagen opnieuw ingesteld.Vergelijkbare doelgroepen tellen niet mee voor de exportlimiet.

Voordat je begint

Controleer of je de Audiences-app hebt geïnstalleerd.

Voeg een privacybeleid tpe aan je onlinewinkel toevoegt en laat dit zien, waarin duidelijk staat hoe je persoonlijke gegevens gebruikt en openbaar maakt, en waarin staat dat klanten het recht hebben zich af te melden voor het delen van gegevens. Als je specifieke juridische vragen hebt, overleg dan met je juridische team of een deskundige op het gebied van privacyrecht. Shopify kan geen juridisch advies geven.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Audiences.
  3. Klik op App openen.
  4. Klik op Doelgroep aanmaken.
  5. Klik op Een product kiezen en selecteer het product waarop je je doelgroep wilt baseren.
  6. Kies in de sectie Doelgroepen welke doelgroeptypes je wilt aanmaken:

• Een kerndoelgroep wordt altijd opgenomen.
    • Een vergelijkbare doelgroep is optioneel.
  7. Voer een naam in voor je doelgroep en klik op Doelgroep exporteren.

Afhankelijk van de grootte van de doelgroepenlijst kan het exporteren enkele uren duren. Je bent klaar met exporteren wanneer de doelgroepstatus verandert in Gereed. De doelgroepgrootte in het Shopify-beheercentrum is een schatting en kan anders zijn dan de doelgroepgrootte die wordt weergegeven op het advertentieplatform van de externe partij.

Doelgroeptypes

Er zijn twee doelgroeptypes beschikbaar wanneer je een doelgroep aanmaakt met Shopify Audiences: kerndoelgroepen en vergelijkbare doelgroepen.

Kerndoelgroepen

Bij kerndoelgroepen gebruik je het Shopify Audiences-algoritme om een lijst te maken met potentiële kopers die worden geëxporteerd naar externe advertentieplatforms. Het algoritme selecteert individuen door kopersintentie te koppelen aan de unieke attributen van de producten van je winkel.

Elke keer dat je een doelgroep aanmaakt, wordt een kerndoelgroep geëxporteerd en heeft deze de volgende kenmerken:

• Er zitten alleen kopers uit de Verenigde Staten en Canada in.
  • Bestaande klanten en kopers die zich hebben afgemeld voor het delen van gegevens, zijn uitgesloten.
  • Een geschatte grootte tot 2 miljoen.

Wanneer je campagnes uitvoert, kun je je rechtstreeks richten op de kerndoelgroep of een vergelijkbare doelgroep gebruiken om je bereik uit te breiden.

Soortgelijke doelgroepen

Een vergelijkbare doelgroep wordt gebaseerd op de kerndoelgroep om meer mensen te vinden met vergelijkbare attributen. Zonder kerndoelgroep kun je geen vergelijkbare doelgroep aanmaken. Facebook gebruikt de demografische gegevens, interesses en gedragingen van de kerndoelgroep om een nieuwe doelgroep op te bouwen om je bereik uit te breiden. Shopify heeft geen toegang tot de identiteit van de mensen in de vergelijkbare doelgroep, daar de doelgroep wordt bepaald door Facebook.

Je kunt rechtstreeks vanuit de Shopify Audiences-app een vergelijkbare doelgroep aanmaken. Vergelijkbare doelgroepen worden standaard geselecteerd wanneer je een doelgroep aanmaakt met de volgende kenmerken:

• richt zich op 3% van de Verenigde Staten en Canada.
  • Geschatte grootte tot 9,1 miljoen.

Je kunt ook op elk gewenst moment een vergelijkbare doelgroep aanmaken vanuit het Advertentiebeheer van Facebook nadat je een kerndoelgroep hebt geëxporteerd.Raadpleeg het helpcentrum van Facebook voor meer informatie over vergelijkbare doelgroepen op Facebook.

Best practices voor het gebruik van Shopify Audiences

Je kunt overlappingen in de toewijzing van bestellingen tot een minimum beperken en ervoor zorgen dat rapporten accuraat zijn als je voor elke advertentieset die je aanmaakt, slechts één doelgroep gebruikt. Richt je niet op dezelfde doelgroep met meerdere advertentiesets tegelijk.

Een doelgroep wordt na het exporteren niet bijgewerkt. Je kunt betere resultaten van je advertenties krijgen als je de meest actuele gegevens gebruikt. Start dus je advertentiecampagnes 24 tot 48 uur nadat je de doelgroep uit het Shopify-beheercentrum exporteert.

Als je een A/B-test wilt doen op een doelgroep op Facebook, zorg er dan dan voor dat de advertentiecampagne die je als vergelijking gebruikt, de volgende eigenschappen heeft:

• De doelgroep van de vergelijkingscampagne bestaat alleen uit kopers in de Verenigde Staten en Canada.
  • In de doelgroep van de vergelijkingscampagne zitten geen bestaande klanten.
  • Het advertentiebudget voor elke advertentiecampagne is evenredig met de grootte van de doelgroep van elke advertentiecampagne. Als doelgroep A bijvoorbeeld twee keer zo groot is als doelgroep B, moet het budget voor doelgroep A twee keer zo hoog zijn als het budget voor doelgroep B.