Smart grid-editor

Je kunt het smart grid aanpassen door smart grid-tegels toe te voegen en te bewerken zodat het POS-apparaat geschikt is voor de behoeften van je retailomgeving. Deze tegels kunnen retailmedewerkers helpen bij het voltooien van taken en het voltooien van klantaankopen.

Als er producten zijn die je regelmatig verkoopt of taken die medewerkers vaak voltooien, kun je tegels aan het smart grid toevoegen om te helpen bij het voltooien van die acties.

Toegang tot de smart grid-editor

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik in de sectie Voorbeeld op Aanpassen.

Tegels aan het smart grid toevoegen

Je kunt nieuwe tegels aan het smart grid toevoegen voor extra functies of om toegang te krijgen tot de tools die retailmedewerkers regelmatig nodig hebben. Als medewerkers bijvoorbeeld regelmatig toegang nodig hebben tot je webshop, kun je een linktegel toevoegen die naar je webshop linkt. Je kunt de volgende tegels aan het smart grid toevoegen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > Link.
  5. Voer in het venster Link toevoegen de link in het veld Link in.
  6. Optioneel: Voer een titel in voor de link in het veld Titel.
  7. Klik op Toevoegen.
  8. Klik op Toepassen.

Een kostentegel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > Kosten.
  5. Voer in het venster Kosten toevoegen een titel en een bedrag in.
  6. Optioneel: Selecteer Belastingen in rekening brengen om belastingen in rekening te brengen op de kosten.
  7. Klik op Toevoegen.
  8. Klik op Toepassen.

Een kortingstegel toevoegen

Als je kortingen in je winkel gebruikt, kun je ook een kortingstegel aan het smart grid toevoegen. Je kunt een percentage-, bedrags- of kortingscodetegel toevoegen aan het smart grid.

Een actietegel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > Actie.
  5. Selecteer de actie die je wil toevoegen aan de smart grid:

• Aangepaste verkoop toevoegen
    • Korting toepassen
    • Opmerking toevoegen
    • Verkoop toeschrijven aan medewerkers
    • Klant toevoegen
    • Naar klant verzenden
    • Naar klant e-mailen
    • Winkelwagen opslaan
    • Scherm vergrendelen
    • Lade openen
  6. Klik op Toepassen.

Een app-tegel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > App.
  5. Selecteer de app die je wil toevoegen aan het smart grid.
  6. Selecteer de appfunctie die je wil toevoegen aan de smart grid.
  7. Klik op Toepassen.

Een producttegel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > Product.
  5. Selecteer in het venster Product toevoegen het product dat je wil toevoegen aan het smart grid.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Toepassen.

Een collectietegel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > Collectie.
  5. Selecteer in het venster Collectie toevoegen de collectie die je wil toevoegen aan het smart grid.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik op Toepassen.

Een fulfilmenttegel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op Tegel toevoegen > Fulfilment.
  5. Selecteer de actie die je wil toevoegen aan de smart grid:

• Bestellingen voor afhalen ter plaatse bekijken
    • Bestellingen met lokale bezorging bekijken
  6. Klik op Toepassen.

Smart grid-tegels bewerken

Je kunt de kleur van tegels uit het smart grid opnieuw ordenen, verwijderen of wijzigen.

De kleur van tegels aanpassen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op de smart grid-tegel die je wil bewerken.
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst in de sectie Kleur van de smart grid-editor om een kleur voor de tegel te selecteren.
  6. Klik op Toepassen.

Tegels in het smart grid opnieuw ordenen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op de smart grid-tegel die je wil verplaatsen.
  5. Klik op het handlepictogram (⠿) naast de smart grid-tegel en sleep de tegel naar een andere positie in de lijst.
  6. Klik op Toepassen.

Tegels uit het smart grid verwijderen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Instellingen.
  2. Klik in de sectie Algemeen op Smart grid.
  3. Klik op de smart grid die je wil bewerken.
  4. Klik op de smart grid-tegel die je wil verwijderen.
  5. Klik op het prullenbakpictogram naast de naam van de tegel die je wil verwijderen.
  6. Klik op Toepassen.