"Smart rutnät"-redigerare

För att säkerställa att din kassasystemsenhet passar din detaljhandelsmiljös behov kan du anpassa ditt smarta rutnät genom att lägga till och redigera de "smarta rutnät"-panelerna. Dessa paneler kan hjälpa detaljhandelspersonal att slutföra uppgifter och slutföra kundköp.

Om det finns produkter som du regelbundet säljer, eller uppgifter som din personal ofta behöver genomföra kan du lägga till plattor till ditt smarta rutnät för att hjälpa till att genomföra dessa åtgärder.

Få tillgång till den "smarta rutnät"-redigeraren

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Anpassa i avsnittet Förhandsgranskning.

Lägg till plattor till ditt smarta rutnät

Du kan lägga till nya plattor till ditt smarta rutnät för extra funktioner eller för att få tillgång till verktyg som regelbundet behövs för din detaljhandelspersonal. Om din personal till exempel regelbundet behöver komma åt din webbshop kan du lägga till en länkplatta som länkar till din webbshop. Du kan lägga till följande plattor till ditt smarta rutnät:

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > Länk.
  5. Tlägg till länken i fältet Länk i fönstret Lägg till länk.
  6. Valfritt: Ange en titel för länken i fältet Titel.
  7. Klicka på Lägg till.
  8. Klicka på Tillämpa.

Lägg till en avgiftsplatta

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > Avgift.
  5. Ange namn och belopp för avgiften i fönstret Lägg till avgift.
  6. Valfritt: Om du vill debitera skatt på avgiften väljer du Debitera skatt.
  7. Klicka på Lägg till.
  8. Klicka på Tillämpa.

Lägg till en rabattplatta

Om du använder rabatter i din butik kan du även lägga till en rabattplatta i ditt smarta rutnät. Du kan lägga till en procentsats, ett belopp eller en rabattkodsplatta till ditt smarta rutnät.

Lägg till en åtgärdsplatta

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > Åtgärd.
  5. Välj åtgärd som du vill lägga till i ditt smarta rutnät:

• Lägg till anpassad försäljning
    • Tillämpa rabatt
    • Lägg till anteckning
    • Tillskriv försäljning till personal
    • Lägg till kund
    • Leverera till kund
    • Skicka e-post till kund
    • Spara varukorg
    • Låsskärm
    • Öppna lådan
  6. Klicka på Tillämpa.

Lägg till en applatta

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > App.
  5. Välj den app som du vill lägga till i ditt smarta rutnät.
  6. Välj app-funktion som du vill lägga till i ditt smarta rutnät.
  7. Klicka på Tillämpa.

Lägg till en produktplatta

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > Produkt.
  5. I fönstret Lägg till produkt väljer du den produkt som du vill lägga till i ditt smarta rutnät.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Tillämpa.

Lägg till en produktserieplatta

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > Produktserie.
  5. I fönstret Lägg till produktserie väljer du den produkt som du vill lägga till i ditt smarta rutnät.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Tillämpa.

Lägg till en distributionsplatta

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på Lägg till platta > Distribution.
  5. Välj åtgärd som du vill lägga till i ditt smarta rutnät:

• Visa ordrar med lokal upphämtning
    • Visa ordrar med lokal leverans
  6. Klicka på Tillämpa.

Redigera smarta rutnätsplattor

Du kan sortera om, ta bort eller ändra färg på plattor från ditt smarta rutnät.

Anpassa färg på plattor

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på den smarta rutnätspanel som du vill redigera.
  5. I avsnittet Färg i "smarta rutnät"-redigeraren använder du rullgardinsmenyn för att välja en färg på plattan.
  6. Klicka på Tillämpa.

Sortera om plattor i ett smart rutnät

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på den smarta rutnätspanel som du vill flytta.
  5. Klicka och håll användarnamnsikonen (⠿) bredvid den "smarta rutnät"-plattan intryckt och dra sedan plattan till en annan position i listan.
  6. Klicka på Tillämpa.

Radera plattor från det smarta rutnätet

1. Från Shopify-admin klickar du på Point of Sale > Inställningar.
  2. Klicka på Smart rutnät i Allmänt avsnitt.
  3. Klicka på det smarta rutnät som du vill redigera.
  4. Klicka på den smarta rutnätspanel som du vill radera.
  5. Klicka på ikonen för papperskorgen bredvid namnet på den platta som du vill radera.
  6. Klicka på Tillämpa.