Facturering en prijzen

De kosten voor het Shopify Fulfillment Netwerk worden op twee verschillende manieren gefactureerd: per orderverwerking en per maand.

Kosten per orderverwerking

Er worden kosten in rekening gebracht voor het ophalen, verpakken en verzendservices wanneer een bestelling wordt afgehandeld.

Ophaal- en verpakkingsdiensten

Wanneer een klant een bestelling plaatst, worden de bestelde artikelen opgehaald en verpakt. Je ophaal- en verpakkingskosten zijn inclusief de kosten van verpakking.

Verzendservices

Je Fulfillment Success Manager koppelt elk verzendtarief van de checkout van je winkel aan een Shopify Fulfillment Netwerk verzendservice om het fulfillmentcentrum te laten weten hoe de bestelling aan de klant moet worden geleverd.

De kosten voor verzending van elke bestelling zijn afhankelijk van de volgende factoren:

• De vervoerder, afhankelijk van de verzendkosten die de klant heeft geselecteerd bij het afrekenen.
  • Het factureerbare gewicht van elke verpakking.
  • Het aantal verzendzones waarmee een zending wordt verzonden. Zie Tarieven op basis van zones voor meer informatie.

Zone-afhankelijke prijsstelling

Het Shopify Fulfillment Netwerk gebruikt zone-gerichte prijzen om de kosten te bepalen voor het verzenden van je bestellingen. Dit betekent dat het netwerk de Verenigde Staten heeft verdeeld in geografische zones en dat de verzendkosten van een zending toenemen met elke zone die het binnenkomt.

Verzendzones voor de Verenigde Staten

Stel dat je alleen producten in een magazijn in zone 1 hebt. Het zal meer kosten om een bestelling af te handelen van zone 5 dan om dezelfde bestelling te vervullen vanuit zone 3. Maar als je ook dezelfde producten in een magazijn in zone 6 hebt gekregen, is het afhandelen van bestellingen van zone 5 goedkoper dan het vervullen van bestellingen naar zone 3, omdat de zending slechts één gebiedsgrens overschrijdt.

Hoe meer Shopify Fulfillment Netwerk-magazijnen zijn die je producten in voorraad hebben, hoe goedkoper je algemene verzendkosten zijn, omdat je zendingen via minder zones reizen.

Kosten per maand

Elke 30 dagen word je in rekening gebracht voor de opslagruimte die wordt gebruikt om voorraad te inventariseren, en voor speciale projecten. De factureringscyclus begint wanneer de Shopify Fulfillment Netwerk-app voor het eerst wordt geïnstalleerd.

Bekijk de kosten voor Shopify Fulfillment Netwerk

Een overzicht van je kosten is te vinden op je maandelijkse Shopify-factuur.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. Klik in het gedeelte Recente facturen op de factuur.
  3. Klik binnen de factuur op de sectie Apps.

Klik in de Shopify Fulfillment Netwerk-app op Facturering voor een gedetailleerder overzicht van je kosten.