Shopifyn jakeluverkoston hinnat ja maksut Yhdysvalloissa

Veloituksen tyypistä riippuen Shopifyn jakeluverkoston (SFN) veloitukset lisätään Shopify-laskuusi kahdella eri laskutustiheydellä. Esimerkiksi kaikki tietyn päivän jakelumaksut lisätään Shopify-laskuusi seuraavana päivänä, mutta kaikki kuukauden varastointimaksut lisätään kalenterikuukauden lopussa.

SFN-veloituksesi näkyvät SFN-sovelluksen Veloitukset-sivulla.Voit tarkastella SFN-veloitustesi tarkempia tietoja klikkaamalla haluamasi kuukauden kohdalla SFN-sovelluksen Veloitukset-sivulla Näytä tiedot.Kaikki laskusi näkyvät Shopify adminin Laskutus-sivulla.

Voit tarkastella maksujesi ja veloitustesi määritelmiä SFN-sovelluksessa siirtymällä kohtaan Veloitukset > Tarkastele hinnoittelua.

Käytä eriteltyä SFN-hinnoittelua ja hintoja

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Fulfillment Network.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Maksut.

5. Klikkaa Näytä hinnoittelu.

6. Klikkaa Lataa hintakortti.

Excel-tiedosto, jossa on eritellyt hinnat, latautuu, ja se voidaan avata useimmilla taulukkolaskentaohjelmilla.

Yhteenveto hinnoittelusta ja maksuista Yhdysvalloissa

SFN-maksuja ja niiden laskutustiheyttä Yhdysvalloissa kuvataan seuraavassa taulukossa.

SFN:n maksut ja laskutustiheydet
Palkkiot Kuvaus Laskutustiheys
Jakelu kotimaassa Jakelumaksuja veloitetaan kaikista Yhdysvalloissa jaelluista tilauksista. Näihin maksuihin sisältyy saapuvan varaston vastaanottaminen, keräys ja pakkaaminen, tarvikkeet ja kuljetus kotimaassa. Päivittäin
Kansainvälinen jakelu Jakelumaksuja veloitetaan kaikista kansainvälisesti jaelluista tilauksista. Näihin maksuihin sisältyy saapuvan varaston vastaanottaminen, keräys ja pakkaaminen, tarvikkeet ja kansainvälinen kuljetus. Päivittäin
Varastointi

Sinulta ei veloita varastointimaksuja tuotteista, jotka on myydään 180 päivän (6 kuukauden) kuluessa siitä, kun ne on lähetetty SFN:n jakelukeskukseen.

Pitkäaikaisen varastoinnin maksuja veloitetaan tuotteista, kun varastoa vertaillaan 180 päivää aiempaan varastomäärään ja tuotteita on yhä myymättä. Pitkäaikaisen varastoinnin maksut lasketaan joka yö ja veloitetaan kuukausittain hintaan 2,25 $/kuutiojalka jaettuna 30 päivällä.

Lue lisää varastointimaksuista.

Kuukausittainen
Palautukset kotimaassa Kotimaan palautusmaksut veloitetaan, kun SFN vastaanottaa ja käsittelee asiakkaan palautuksen. Näihin maksuihin sisältyy paketin palauttamisen SFN:n jakelukeskukseen kattavat kuljetus- ja käsittelykulut. Päivittäin
Vaatimustenvastaisen saapuvan tavaran vastaanotto Saapuvista siirroista, jotka eivät täytä SFN:n vaatimuksia, voidaan veloittaa ohjeiden noudattamatta jättämisen aiheuttama lisämaksu, kun ne vastaanotetaan SFN:n jakelukeskuksessa. Päivittäin
Viivakoodin uudelleen merkitseminen Viivakoodien uudelleenmerkintämaksuja voidaan veloittaa SFN:lle lähetetyistä tuotteista, jotka täytyy merkitä viivakooditarroilla uudelleen puuttuvien, virheellisten tai lukukelvottomien viivakoodien takia. Päivittäin
Erityisprojektit Jos erikoisprojekti vaatii SFN:n henkilökunnalta lisätyötä, joka ei sisälly keräys- ja pakkausmaksuihin, sinulta veloitetaan tuntipalkkio. Kuukausittainen

Jakelumaksut kotimaassa

Kun asiakas tekee tilauksen, joka toimitetaan Yhdysvalloissa, SFN keräilee tilatut tuotteet ja pakkaa ja lähettää ne. Kotimaan jakelumaksuihin sisältyy seuraavat kulut:

• saapuvien vastaanotto
  • keräys ja pakkaus
  • tarvikkeet
  • kuljetus kotimaassa

Useimmat kotimaan tilaukset toimitetaan suurimmalle osalle Yhdysvaltain manneralueilla asuville asiakkaille kahden päivän kuluessa. Tilauksen jakelu voi kestää yli kaksi päivää vähimmäisvarastotasojesi ja tuoteluettelosi sekä osissa lähetettäviä tilausten takia.

Kotimaan jakelumaksut perustuvat jakelussa olevien tuotteiden kokonaismäärään ja niiden painoon.

Kansainväliset jakelumaksut

Kansainvälisiä jakelumaksuja veloitetaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle toimitettavien tilausten jakelusta. Nämä maksuihin sisältyy:

• saapuvien vastaanotto
  • keräys ja pakkaus
  • tarvikkeet
  • kansainvälinen kuljetus

Kansainvälisiä tilauksia voidaan lähettää kahdella eri nopeudella:

• Nopea (5–7 päivää)
  • Hidas (7–21 päivää)

Kansainvälisten pakettien laskutettava paino riippuu paketin koosta. Seuraavassa taulukossa saat lisätietoja siitä, miten laskutettava paino määritetään.

Kansainvälisten pakettien laskutettavat painot
Paketin koko Laskutettava paino
Alle 1 kuutiojalkaa Paketin paino
1 kuutionjalka tai suurempi Paketin paino tai mittoihin perustuva paino riippuen siitä, kumpi on suurempi

Seuraavissa osioissa voit tutustua tarkemmin siihen, miten laskutettava paino määritetään.

Laskutettava paino

Laskutettava paino määritetään seuraavien mittojen perusteella:

Sinua laskutetaan sen mukaan, kumpi painon tyyppi on suurempi. Syynä tähän on se, että sekä paino että koko ovat tärkeitä tekijöitä kuljetuspalveluiden kannalta. Paino vaikuttaa esimerkiksi polttoainekustannuksiin ja siihen, mitä ajoneuvoja voidaan käyttää. Koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon paketteja voidaan pakata ajoneuvoon.

Jos esimerkiksi myyt tyynyn, paketin paino on luultavasti hyvin alhainen mutta mitat suuria, jolloin paketti vie enemmän tilaa ajoneuvossa. Tämän seurauksena laskutettava paino veloitetaan paketin painon sijasta mittoihin perustuvan painon mukaan.

Paketin paino

Paketin paino on toimituksen kunkin tuoteversion painon summa sekä pakkauksen paino.

Laske paketin paino punnitsemalla lähetys mittakaavan avulla.

Mittoihin perustuva paino

Paketin oletusmitat lähetetään kuljetuspalvelullesi yhdessä tilauksen mittoihin perustuvan painon kanssa asiakkaan toimituskulujen laskemiseksi.

Mittoihin perustuva paino laskemalla yhteen lähetyksen kaikkien tuoteversioiden tilavuus ja jakamalla sitten tämä tilavuus tuumina mittoihin perustuvalla jakajalla. Kansainvälisissä lähetyksissä, jotka SFN lähettää Yhdysvalloista, mittoihin perustuva jakaja on 166.

Varastointimaksut

SFN tarjoaa ilmaisen varastoinnin kaikille tuotteille, jotka on myyty ensimmäisen 180 päivän (6 kuukauden) kuluessa siitä, kun ne on vastaanotettu SFN:n jakelukeskukseen. Tuotteista, joita ei ole myyty 180 päivän kuluessa, aletaan veloittaa varastointimaksuja.

Varastointimaksut lasketaan kertomalla tuoteversioiden kokonaistilavuus kuutiojaloissa, tuoteversioiden määrä ja varastointiaste, joka on 2,25 $/kuutiojalka, ja jakamalla tulo 30 päivällä. Varastointimaksut lasketaan päivittäin ja ne veloitetaan kuukausittain SFN:n laskutusjakson lopussa.

Jos SFN:n jakelukeskuksessa on tammikuussa varastoituna esimerkiksi 100 tuoteyksikköä ja myyt tai poistat 80 tuoteyksikköä heinäkuuhun mennessä, sinulta veloitetaan varastointimaksua 20 tuoteyksiköstä 180 päivän kuluttua. Kaikki muut SFN:lle tämän 180 päivän aikana lähettämäsi tuoteyksiköt lisätään laskelmaan vasta 180 päivän kuluttua siitä, kun SFN on vastaanottanut varaston.

Vain käytettävissä oleva varasto lasketaan. Käytettävissä oleva varasto käsittää tuotteet, jotka säilytetään SFN:n jakelukeskuksessa. Tämä sisältää varausvaraston, jossa säilytetään jakeluun varatut tuotteet mutta jotka eivät ole vielä lähteneet jakelukeskuksesta.

Varastointimaksuja ei veloiteta vastaanottoprosessin aikana olevista varastoista, jälkitilauksista tai muista varastolaskennoista.

Palautusmaksut kotimaassa

Palautusmaksuja veloitetaan takaisin SFN:n jakelukeskukseen lähetetyistä asiakaspalautuksista. Näihin maksuihin sisältyy palautetun tuotteen kuljetusmaksut kotimaassa, käsittelymaksut ja tuotteen varastoon palauttamisen maksut.

Vaatimustenvastaisen saapuvan siirron maksut

Saapuvista siirroista, jotka eivät täytä SFN:n vaatimuksia, voidaan veloittaa ohjeiden noudattamatta jättämisen aiheuttama lisämaksu, kun ne vastaanotetaan SFN:n jakelukeskuksessa. Ohjeiden vastaisten saapuvien siirtojen käsitteleminen kuluttaa enemmän aikaa ja työtä ennen kuin ne ovat valmiit tilausten jakelua varten.

Viivakoodien uudelleenmerkintämaksut

Viivakoodien uudelleenmerkintämaksuja voidaan veloittaa SFN:lle lähetetyistä tuotteista, joiden viivakoodit puuttuvat tai ovat virheellisiä. Veloitettava viivakoodien uudelleenmerkintämaksu on kappalekohtainen.

Erityishankkeiden maksut

Erityishankkeiden maksuja veloitetaan SFN:n henkilöstölle aiheutuvasta lisätyöstä, jota jakelumaksut eivät kata. Jos SFN:n jakelukeskus määrittää, että erityishanke on tarpeen, sinulle ilmoitetaan työn laajuus ja kustannukset.