Varastonhallinta

Varaston seuranta on ratkaisevan tärkeää, jotta voit varmistaa, että tilauksesi voidaan jaella nopeasti ja tehokkaasti. Työskentely Shopifyn jakeluverkoston (SFN) kanssa varastosi ennakoimista ja kirjaamista varten, säästää aikaa ja resursseja, kun jakelet ja hallinnoit tilauksiasi.

Jotta voit kehittää ennakoitavissa olevia varastokäytäntöjä Shopifyn jakeluverkostoa käyttäessäsi, sinun on täytyy ymmärtää erilaisia käsitteitä ja prosesseja.

Varastotilat

Varastotilojen avulla voit jakaa varastosi ryhmiin, jotka näyttävät, missä varastosi ovat fyysisesti ja voiko niitä myydä. Shopifyn jakeluverkosto käyttää seuraavia tiloja varastosi ryhmittelyyn:

• Varastossa – varasto, joka on fyysisesti Shopifyn jakeluverkoston jakelukeskuksissa. Varastossa oleva varasto sisältää tuotteet, jotka ovat sidottuja ja saatavilla.
  • Saapuva – Tämä on varasto, joka on matkalla Shopifyn jakeluverkostoon. Varasto ei ole myynnissä, ennen kuin jakelukeskus on vastaanottanut sen ja sen tila on muutettu tilaan Saatavilla.
  • Odottaa jakelua – Tämä on varasto, jota ei ole käsitelty tai lähetetty jakelukeskukseen tilausviiveesi takia.
  • Pakkaaminen ja toimitus – Tämä on varasto, joka on määritetty tilaukselle jakelukeskuksessa.
  • Varattu ‑ Tämä on varasto, joka jätetään myynnistä pois.
  • Saatavilla – varasto, joka on saatavilla uusien tilausten kohdennusta varten.

Saatavilla oleva varasto lasketaan käyttämällä seuraavaa kaavaa:

Varastossa – Odottaa jakelua – Pakkaaminen ja toimitus – Varattu = Saatavilla

Varaston synkronointi

Tarkkojen tietojen pitäminen varastosi tämänhetkisestä tilasta auttaa jakelemaan tilaukset tehokkaasti ja auttaa sinua suunnittelemaan lähitulevaisuudessa tarvitsemaasi varastoa.

Jotta voit varmistaa, että Shopifyn jakeluverkoston varastotasot vastaavat omia varastotasojasi, varaston synkronointi suoritetaan säännöllisin väliajoin. Käytettävissä on kaksi varaston synkronointimenetelmää: delta-synkronointi ja korvaava synkronointi. Jos et ole varma, mitä synkronointia käytät tällä hetkellä Shopifyn jakeluverkoston varastosijainnissa, ota yhteyttä jakelutiimiin Shopifyn jakeluverkosto -sovelluksen Yleiskatsaus-välilehdellä.

Delta sync

Kun uusi varastoyksikkö lähetetään saapuvana siirtona Shopifyn jakeluverkostoon, jakelukeskus hyväksyy ja tarkastaa sen jakelua varten. Lue lisää saatavilla olevien varastomäärien hakemisesta Shopify-ylläpitäjässä tutustumalla kohtaan Tuotevaraston tarkasteleminen.

Jos kauppasi käytössä on delta sync -menetelmä, Shopifyn jakeluverkoston sijainnissa Saatavilla oleva määrä päivittyy aina, kun tilaus tehdään. Jos jakelukeskuksessa on tehty säätöjä, kuten laskuvirheitä, vahingoittuneita tuotteita tai erikoisprojekteja, säätöjä sovelletaan Saatavilla olevaan varastoosi samana iltana.

Shopifyn jakeluverkosto ei koskaan korvaa Saatavilla olevaa määrää automaattisesti. Jos teet siihen muutoksia manuaalisesti, uudet varastotasot ovat todennäköisesti virheellisiä.

Synkronoinnin ohittaminen

Delta syncin tapaan kun varastoyksikkö lähetetään saapuvana siirtona Shopifyn jakeluverkostoon, jakelukeskus hyväksyy ja vahvistaa sen jakelua varten. Kun varastoyksikkö on vahvistettu, Shopifyn jakeluverkoston Saatavilla oleva varasto päivitetään Shopify-ylläpitäjässä.

Jos kauppasi käyttää synkronoinnin ohitusta, Saatavilla oleva varasto lasketaan uudelleen eri aikoina, kun varastoyksiköihin tehdään muutoksia, kuten aina, kun kyseisen varastoyksikön tilaus luodaan tai sitä muokataan. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi tehdä muutoksia Shopifyn jakeluverkoston sijainnin varastomääriin Shopify-ylläpitäjässä ilman, että ne ohitetaan.

Jakelun prioriteetin asetukset

Jos sinulla on useiden eri sijaintien hallinnoima varasto, sinun on asetettava jakelulle prioriteettijärjestys.

Tilaukset ohjataan eri sijainteihin jakelun prioriteettijärjestyksen ja seuraavien sääntöjen perusteella:

• Pyri ohjaamaan tilaus yhteen sijaintiin.
  • Tarvittaessa voit liittää rivikohdan sijaintiin, jossa on tarpeeksi varastoa, mutta älä jaa rivikohtia sijaintien välillä.
  • Jos tuotetta on myyty yli varastomäärän, ohjaa tilaus ensisijaiseen sijaintiin, jossa tuotetta on varastossa.

Oletetaan esimerkiksi, että sijaintisi ovat järjestetty seuraavaan jakelun prioriteettijärjestykseen:

1. Shopify-jakeluverkosto
  2. kotitoimisto
  3. vähittäismyynnin kauppapaikka

Tässä esimerkissä Shopifyn jakeluverkostolla ensisijainen prioriteetti sellaisia saapuvia tilauksia varten, joissa on kyseiseen sijaintiin osoitettuja tuotteita.

Kun luot tilausluonnoksen, varmista, että valitset manuaalisesti, minkä jakelukeskuksen haluat jakelevan tilauksen. Jos esimerkiksi haluat jaella tilausluonnoksesi SFN-sovelluksessa, varmista, että valitset manuaalisesti jakelupaikaksi SFN:n.

Lue lisää jakeluprioriteetin määrittämisestä kohdassa Sijaintiprioriteettien määrittäminen tilausten jakelua varten.

Varaston ylimyymisen välttäminen

Tuotteiden ylimyyntiä tapahtuu, kun tuotteen varasto on Shopify-kaupassasi Saatavilla, mutta Shopifyn jakeluverkostolla ei ole varastoa, jonka se voi varata tilatulle tuotteelle. Opi välttämään ylimyyntiä tutustumalla seuraavaan taulukkoon.

Ylimyynnin syyt ja niiden välttäminen
Syy Vältettäviä toimia
Manuaaliset säädöt Vältä manuaalisten säätöjen tekemistä Shopifyn jakeluverkoston varaston sijaintiin Shopify-ylläpitäjässä. Käytä synkronoinnin ohitusta varaston synkronointimenetelmänä.
Paketit Tuotteita, jotka kuuluvat paketteihin, voidaan myydä erikseen tai osana useita eri paketteja. Tämä voi aiheuttaa varastolaskelmiin viivästyksiä, joista aiheutuu ylimyyntiä erityisesti kausina, jolloin kysyntä on suurta. Jos sinulla on paketteja, varmista, että niihin kuuluvien tuotteiden saatavuus on hyvä, jotta voit estää varaston ylimyynnin.
Kolmannen osapuolen sovellukset Osa kolmannen osapuolen sovelluksista, kuten varastonhallintaratkaisut, ennakkomyynti ja pakettisovellukset, yrittävät tehdä ylläpitämiensä sijaintien Saatavilla olevaan varastoon muutoksia Shopify-ylläpitäjässä. Varmista, että et käytä sovellusta, joka voi säätää Saatavilla olevaa varastoa Shopifyn jakeluverkoston sijainnissa.

Varaston varausten määrittäminen

Jos haluat lopettaa varastossasi tällä hetkellä olevien tuotteiden tai varastossasi tulevaisuudessa olevien tuotteiden myynnin, voit käyttää Varaston varaukset ‑ominaisuutta.

Toimi näin:

1. Valitse tuote SFN-sovelluksen Varasto-välilehdellä.
  2. Klikkaa Muokkaa varattua, ja määritä sitten varattavissa olevan varaston määrä.
  3. Napauta Tallenna.

Kun olet tallentanut tämän määrän, tämä määrä vähennetään Shopify-ylläpitäjässä tuotteen saatavilla olevasta määrästä. Kaikki tilaukset, jotka on jo listattu tilaan Odottaa jakelua, ovat edelleen jaeltavissa. Voit varata vain varastoa, jota ei ole vielä myyty.

Jos haluat käyttää varaston varauksia, jätä versiosta pois käytöstä Jatka myyntiä, kun varasto on loppu ‑valinta. Tämän toiminnon ottaminen käyttöön poistaa automaattisesti mahdollisuuden muokata varaston varauksia . Ennen Jatka myyntiä, kun varasto on loppu -valinnan aktivointia tehtyjen olemassa olevien tuotevarausten myynti jatkuu ilman rajoituksia.

Et voi tehdä samanaikaisesti varausta ja ennakkotilausta samalle tuotteelle.

Versioiden piilottaminen varastoluettelosta

Voit piilottaa versiot, joita et halua näyttää Shopifyn jakeluverkoston varastoluettelossa. Saatat esimerkiksi haluta piilottaa tuotteet, joita et enää myy. Kun asetat versiot piilotetuksi, voit valita, haluatko piilottaa vai näyttää nämä tuotteet varastoluettelosta valitsemalla Näytä piilotetut tuotteet luettelossa. Piilotetuissa tuotteissa on merkintä Piilotettu.

Voit piilottaa versiot seuraavilla tavoilla:

• valitsemalla useita versioita samanaikaisesti Varasto-välilehdellä
  • muokkaamalla tiettyjä versioita version tietosivulla.

Versioiden piilottaminen Varasto-välilehdellä

1. Klikkaa SFN-sovelluksessa Varasto-välilehteä.
  2. Tarkista versiot, jotka haluat piilottaa.
  3. Klikkaa Piilota tuotteet.
  4. Tallenna muutokset klikkaamalla uudelleen Piilota tuotteet uudelleen.

Näiden ohjeiden avulla voit myös asettaa versioita näkyville. Jos haluat näyttää tuoteversiot varastoluettelossa, valitse versiot, joissa on Piilotettu-merkintä ja klikkaa sitten Näytä tuotteet.

Ennakkotilausten määrittäminen

Jos haluat myydä tuotteita, jotka ovat loppuneet varastosta Shopifyn jakeluverkostosta, voit käyttää Ennakkotilaukset-ominaisuutta.

Toimi näin:

1. Valitse tuote SFN-sovelluksen Varasto-välilehdellä.
  2. Klikkaa Muokkaa ennakkotilausmäärää ja määritä sitten sen ennakkotilattavissa olevan varaston määrä.
  3. Napauta Tallenna.

Kun olet tallentanut tämän määrän, se lisätään Shopify-ylläpitäjässä tuotteen saatavilla olevaan määrään.

Tilaukset, jotka on tehty tuotteille, joille on määritetty SFN:ssä ennakkotilausmahdollisuus ja varaston määräksi 0, asetetaan pitoon ja ne listataan riittämättömään varastoon kuuluvaksi. Nämä tilaukset käsitellään automaattisesti, kun SFN vastaanottaa tuotteelle uuden varastoerän. Jos varastoit tuotetta useissa jakelukeskuksissa, ensimmäinen jakelukeskus, joka vastaanottaa uuden varastoerän, alkaa käsitellä kaikkia ennakkotilauksiasi.

Jos haluat käyttää ennakkotilauksia, sinun ei kannata ottaa Shopifyssa versiolle käyttöön Jatka myyntiä, kun varasto on loppu ‑valintaa. Jos otat tämän toiminnon käyttöön, mahdollisuus muokata varaston varauksia poistetaan automaattisesti käytöstä. Kaikkien olemassa olevien ennakkotilausten, jotka on tehty ennen kuin Jatka myyntiä, kun varasto on loppu ‑valinta otettiin käyttöön, myynti jatkuu ilman ostettavissa olevien ennakkotilausten määrää koskevia rajoituksia.

Et voi tehdä samanaikaisesti varausta ja ennakkotilausta samalle tuotteelle.

Jos ennakkotilausmäärä myydään loppuun, tuotetta ei automaattisesti palauteta SFN:ssä tilaan 0, kun nimikkeen uusia tuote-eriä vastaanotetaan. Jos et halua ylimyydä tuotetta, sinun täytyy manuaalisesti palauttaa ennakkotilauksen arvoksi 0.

Tuotteiden siirtäminen SFN-jakelukeskusten välillä

Voit siirtää varastoa eri SFN-jakelukeskusten välillä, jos esimerkiksi yhdessä SFN-jakelukeskuksessa oleva varastosi on vähissä.

Toimi näin:

1. Luo ja vie siirrettävien SKU-koodien ja -yksiköiden CSV-tiedosto.
  2. Lähetä osoitteeseen sfn-help@shopify.com sähköposti, joka sisältää tiedot varaston siirrosta ja CSV-tiedostosta.
  3. SFN-tukitiimi toimittaa sinulle tarvittavat ohjeet varaston oikeanlaista merkintää ja toimituksen ajastamista varten ennen varaston siirtoa.
  4. Kun siirto on käsitelty, sinun täytyy lähettää toimitustiedot sähköpostitse osoitteeseen sfn-help@shopify.com, jotta saat tiedot, joita SFN-jakelukeskukseen saapuva toimitus tarvitsee.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?