Shopify Fulfillment Networkin varastotilat

Varastotilojen avulla saat käsityksen siitä, missä varastosi fyysisesti sijaitsee ja voiko sitä myydä. Shopify Adminissa näkyvä varaston määrä voi olla eri kuin Shopify Fulfillment Network (SFN) -sovelluksessa näkyvä määrä.

SFN:n varastotilojen käyttäminen

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Shopify Fulfillment Network.

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Varasto-välilehteä.

5. Kussakin varastotilassa oleva varaston määrä näkyy taulukon sarakkeissa.

6. Valinnainen: Näytä yksityiskohtainen varastotila klikkaamalla tuotetta.

Varaston ennustaminen

Näet ennusteen siitä, kuinka monta viikkoa nykyinen varastosi riittää. Tämä voi auttaa sen seuraamisessa, milloin sinun on täydennettävä varastoasi.

Varastoennustuksessa otetaan huomioon viimeisten viiden viikon myynti ja kausivaihtelu.Laskelma laaditaan ottamalla käytettävissä oleva varasto ja jakamalla se keskimääräisellä viikoittaisella odotetulla myynnillä.Sisäisten siirtojen varasto lasketaan käytettävissä olevaksi varastoksi, koska siitä tulee pian myyntikelpoinen.Tiedot näkyvät Varasto-välilehden Ennuste-osiossa.

Vaiheet:

1. Klikkaa Varasto-välilehteä.
  2. Näytä yksityiskohtainen varasto-tila klikkaamalla tuotetta.
  3. Katso kohdasta Viikkoa tuotteita jäljellä saatavilla oleva varastomäärä viikkoina. Voit lajitella käyttämällä lajitteluperusteena Viikkoa tuotteita jäljellä.
  4. Klikkaa Näytä ennustekaavio nähdäksesi yksityiskohtaisen myyntihistorian.

Ennustekaavio sisältää seuraavat tiedot:

• Ennustelaskelma – yhtälö, joka osoittaa varastomäärät ja sen, miten laskelma tehdään sen selville saamiseksi, kuinka monta viikkoa varastoa on vielä jäljellä.
  • Keskimääräinen viikoittainen myynti – keskimääräinen myynti viimeisten viiden viikon aikana.
  • Odotettu keskimääräinen viikoittainen myynti – arvio, joka perustuu keskimääräiseen viikoittaiseen myyntiin ja kausivaihteluun. Tässä tarkastelun kohteena on seuraavat 12 viikkoa.
  • Nykyinen varastoarvio – arvio siitä, kuinka kauan kestää, ennen kuin varastosi myydään loppuun odotetun myynnin perusteella.

Voit muuttaa ennustettasi klikkaamalla Säädä ennustetta ja noudattamalla ohjeita kohdassa Odotetut tilaukset.

SFN-sovelluksen ja Shopify Adminin varastojen erot

Koska SFN-sovellus ja Shopify Admin laskevat varastomäärät eri tavoin, niissä voi näkyä eri varastomäärät. Seuraavat syyt ovat yleisiä varastoerojen aiheuttajia:

Varastoerot jakeluviiveen takia

Jos olet ottanut jakeluviiveen käyttöön, SFN-sovelluksessa näkyvä varastomäärä voi olla suurempi kuin Shopify Adminissa näkyvä varastomäärä. Poikkeama syntyy, koska varasto muutetaan Vahvistettu-tilaan Shopify Adminissa, kun tilaus luodaan, mutta SFN-sovelluksen varasto muuttuu Saatavilla-tilaan vasta, kun tilausviive on kulunut loppuun. Kun jakeluviive päättyy, varasto muuttuu SFN-sovelluksessa ei saatavilla olevaksi ja tila muuttuu Jakelu käynnissä -tilaan.

Varastomäärien erot varaston tasaamisen takia

Varaston tasauksen aikana varasto on Sisäinen siirto -tilassa, jolloin SFN-sovelluksessa näkyvä varastomäärä voi olla pienempi kuin Shopify Adminissa näkyvä varastomäärä. Koska varaston tasaukseen käytettävä varasto ei ole myynnissä, SFN-sovelluksessa voi näkyä pienempi varastomäärä kuin Shopify Adminissa.

SFN:n varastotilojen määritelmät

Shopify Fulfillment Network käyttää seuraavia tiloja varastosi ryhmittelyyn:

SFN:n varastotilojen määritelmät
Varastotila Määritelmä
Saatavilla Myytävissä oleva varasto. Ei käytettävissä

Myytävissä oleva varasto.

Tuotteen sivulla voit tarkastella yksityiskohtaisempaa ei saatavilla olevan varaston tilaa.