Voorraadstatussen voor Shopify Fulfillment Network

Met voorraadstatussen kun je nagaan waar je voorraad zich fysiek bevindt en of deze kan worden verkocht. De hoeveelheid voorraad die wordt weergegeven in het Shopify-beheercentrum, kan anders zijn dan de hoeveelheid die wordt weergegeven in de Shopify Fulfillment Netwerk -app (SFN).

SFN-voorraadstatussen inzien

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.

3. Klik op App openen.

4. Klik op het tabblad Voorraad.

5. De voorraadhoeveelheid van elke voorraadstatus staat in de kolommen van de tabel.

6. Optioneel: klik op een product om de gedetailleerde voorraadstatus te bekijken.

Voorraadverschillen tussen de SFN-app en het Shopify-beheercentrum

Omdat de SFN-app en het Shopify-beheercentrum voorraadhoeveelheden op verschillende manieren berekenen, kunnen verschillende hoeveelheden worden weergegeven. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken voor de voorraadverschillen:

Voorraadverschillen vanwege fulfilmentvertraging

Als je een fulfilmentvertraging hebt geconfigureerd, is de voorraadhoeveelheid die wordt weergegeven in de SFN-app soms hoger dan de hoeveelheid die wordt weergegeven in het Shopify-beheercentrum.De discrepantie treedt op doordat de voorraadstatus in het Shopify-beheercentrum wordt gewijzigd in Toegewezen wanneer een bestelling wordt aangemaakt, maar de voorraadstatus in de SFN-app blijft in Beschikbaar totdat de fulfilmentvertraging is geëindigd.Wanneer de fulfilmentvertraging eindigt, verandert de voorraadstatus in de SFN-app in Niet beschikbaar en verandert de status in Fulfilment wordt uitgevoerd.

Voorraadverschillen vanwege voorraadspreiding

Voorraad heeft de status Interne overdracht als onderdeel van voorraadspreiding, dan is de voorraadhoeveelheid die wordt weergegeven in de SFN-app, soms lager dan de hoeveelheid in het Shopify-beheercentrum. Omdat voorraad die deel uitmaakt van voorraadspreiding niet beschikbaar is om te worden verkocht, kan er in de SFN-app een lagere hoeveelheid worden weergegeven dan in het Shopify-beheercentrum.

Definities van SFN-voorraadstatus

Shopify Fulfillment Network gebruikt de volgende statussen om je voorraad te groeperen:

Definities voor elke SFN-voorraadstatus
Voorraadstatus Definitie
Inkomend

Voorraad die onderweg is naar een SFN-fulfilmentcentrum. Deze voorraad is niet beschikbaar voor verkoop totdat het fulfilmentcentrum deze ontvangt en de status verandert in Beschikbaar.

Op productpagina's kun je een meer gedetailleerde status van binnenkomende voorraad zien.

• Binnenkomende overdracht: voorraad die binnenkomt als onderdeel van een binnenkomende overdracht.
  • Interne overdracht: voorraad die binnenkomt als onderdeel van voorraadspreiding.
Voorhanden Totale voorraad die zich in een SFN-fulfilmentcentrum bevindt en die de status Beschikbaar of Niet beschikbaar heeft.
Beschikbaar Voorraad die beschikbaar is voor de verkoop.
Niet beschikbaar

Voorraad die niet beschikbaar is voor de verkoop.

Op productpagina's kun je een meer gedetailleerde status van niet-beschikbare voorraad inzien.

• Fulfilment wordt uitgevoerd: voorraad die is verkocht.
  • Gereserveerd voor distributie: voorraad die wordt voorbereid op een interne overdracht als onderdeel van voorraadspreiding.