Een verpakkingsvoorkeur kiezen voor je producten

Het opgeven van een verpakkingsvoorkeur voor je producten kan helpen voorkomen dat producten tijdens de verzending beschadigd raken door ervoor te zorgen dat de producten in de juiste verpakking worden geleverd. Je kunt door het selecteren van een verpakkingsvoorkeur mogelijk ook besparen op de kostprijs van de verpakking door producten in de oorspronkelijke verpakking te verzenden.

Je kunt voor elk product een van de volgende verpakkingsvoorkeuren kiezen:

• Standaard: Deze optie wordt aanbevolen voor artikelen die geen risico op schade lopen. Producten worden waarschijnlijk in een zak of doos verzonden, afhankelijk van de grootte en het gewicht van het product. De verpakkingsvoorkeur is standaard op Standaard ingesteld en je betaalt niets extra wanneer je deze optie gebruikt.
  • Bescherming voor breekbare producten: Deze optie wordt aanbevolen voor breekbare artikelen, zoals artikelen die kunnen buigen of breken. Hiervoor betaal je extra.
  • Originele verpakking: Deze optie wordt gebruikt wanneer het product klaar is om te verzenden in de oorspronkelijke verpakking, zonder dat er extra materialen nodig zijn zoals een omverpakking. Dit wordt vaak 'Verzenden in eigen container' of 'SIOC' (Ship in Own Container) genoemd. Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt er een korting toegepast.

Een verpakkingsvoorkeur selecteren

Je moet voor elk product afzonderlijk een verpakkingsvoorkeur selecteren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Fulfillment Network.
  3. Klik op App openen.
  4. Klik op het tabblad Voorraad.
  5. Verpak de producten die je met SFN wilt afhandelen.
  6. Kies in het gedeelte Verpakkingsvoorkeuren de verpakking waarin je het artikel wilt verzenden.
  7. Klik op Opslaan.