Pre-orders instellen voor Shopify Fulfillment Network

Als je voorraad wilt verkopen die momenteel niet op voorraad is in het Shopify Fulfillment Network (SFN), kun je pre-orders instellen.

Wanneer er een pre-order wordt geplaatst voor een product met een voorraadhoeveelheid van 0 in de SFN-app, wordt de bestelling gepauzeerd en als Onvoldoende voorraad vermeld. Deze bestellingen worden automatisch verwerkt wanneer SFN nieuwe voorraad ontvangt voor het product. Als je meerdere fulfilmentcentra bevoorraadt, begint het eerste fulfilmentcentrum dat nieuwe voorraad van je ontvangt, met het verwerken van al je pre-orders.

Voordat je begint

Configureer de volgende instellingen voordat je pre-orders instelt:

• Activeer overschrijving van de voorraad synchroniseren voor je winkel om aanpassingen van je beschikbare voorraad te voorkomen.
  • Deselecteer Doorgaan met verkopen wanneer niet op voorraad voor elke variant die je niet wilt verkopen. Als deze instelling wel is geselecteerd, kun je je voorraadreserveringen niet wijzigen. Pre-orders die zijn gemaakt voordat je Doorgaan met verkopen wanneer niet op voorraad selecteerde, blijven beschikbaar zonder beperkingen wat betreft het aantal pre-orders dat kan worden gekocht.

Pre-orders instellen

1. Klik in de SFN-app op het tabblad Voorraad en selecteer vervolgens een product.
  2. Klik in de sectie Beschikbaar voor verkoop op Bewerken.
  3. Voer in het gedeelte Aanpassen met de voorraadaantallen in die je wilt wijzigen. Je kunt een negatief getal gebruiken om de hoeveelheid die beschikbaar is voor verkoop te verminderen.
  4. Klik op Opslaan.

Nadat je de hoeveelheid voorraad die je beschikbaar wilt stellen voor voorbestellingen hebt opgeslagen, wordt dit aantal toegevoegd aan het aantal dat Beschikbaar is voor het product in je Shopify-beheercentrum.

Als een voorbestellingsaantal is uitverkocht, wordt het product in SFN niet automatisch opnieuw ingesteld op 0 wanneer er nieuwe eenheden van het product worden ontvangen. Als je een product niet wilt oversellen, stel dan de waarde van de voorbestelling handmatig opnieuw in op 0.