Konfigurere forhåndsbestillinger for Shopifys distribusjonsnettverk

Hvis du ønsker å selge lagerbeholdning som er utsolgt fra Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) kan du konfigurere forhåndsbestillinger.

Når det legges inn en forhåndsbestilling av et produkt med et lagerantall på 0 i SFN-appen settes bestillingen på vent, og blir oppført som Utilstrekkelig lagerbeholdning. Disse bestillingene behandles automatisk når SFN mottar ny lagerbeholdning av produktet. Hvis du lagerfører produktet ved flere oppfyllingssentre vil det første oppfyllingssenteret som mottar ny lagerbeholdning starte behandlingen av alle forhåndsbestillinger.

Før du setter i gang

Før du konfigurerer forhåndsbestillinger må du konfigurere følgende innstillinger:

• For å forhindre justeringer i tilgjengelig lagerbeholdning må du aktivere synkronisering av lagerbeholdningsoverstyringer for butikken.
  • Fjern valget for Fortsett salget ved utsolgt for hver variant du ikke ønsker å selge. Når denne innstillingen er valgt kan du ikke endre lagerreservasjoner. Eventuelle forhåndsbestillinger som er gjort før du velger Fortsett salget ved utsolgt vil fortsatt selges uten begrensninger i mengden forhåndsbestillinger som kan kjøpes.

Konfigurere forhåndsbestillinger

1. Klikk fanen Lagerbeholdning fra SFN-appen og velg et produkt.
  2. Klikk Rediger i seksjonen Tilgjengelig for salg.
  3. Angi lagerantallet du vil endre i seksjonen Juster med. Du kan bruke et negativt tall for å trekke fra det eksisterende antallet som er tilgjengelig for salg.
  4. Klikk på Lagre.

Når du lagrer lagerbeholdningsantallet du ønsker skal være tilgjengelig for forhåndsbestilling, legges dette antallet til Tilgjengelig antall for produktet i Shopify-administrator.

Hvis et forhåndsbestilt antall blir utsolgt, tilbakestilles ikke produktet automatisk til 0 i SFN når nye enheter av produktet mottas. Hvis du ikke ønsker å overselge et produkt må du manuelt tilbakestille forhåndsbestillingsverdien til 0.