Behandle returer gjennom Shopifys distribusjonsnettverk

Oppfyllingssentre i Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) kan godta returer for bestillinger som er oppfylt av SFN. Du kan bare opprette returetiketter for amerikanske kunder som returnerer varer til et amerikansk oppfyllingssenter.

Hvis en kunde ønsker å returnere et produkt, kan du enten:

• Opprette en returetikett fra Shopify-administrator, og deretter sende fraktetiketten til kunden. Når kunden har sendt produktet vil SFN-oppfyllingssenteret behandle og inspisere returen.
  • Konfigurere selvbetjente returer i Shopify-administrator, og godkjenne eller avvise returforespørsler når de kommer inn.

Hvis det er aktuelt, og du ønsker å legge ved en forhåndsgodkjent returetikett i alle bestillinger som sendes til amerikanske kunder fra SFN-oppfyllingssentre i USA, kan du aktivere forhåndsgodkjente returetiketter.

Når returer ankommer et SFN-oppfyllingssenter vil SFN-personalet inspisere produktene for å avgjøre om de er i salgbar stand. Avhengig av produktenes tilstand gjør SFN følgende:

• Hvis et produkt er i salgbar stand, tilbakefører SFN produktet til lager.
  • Hvis et produkt mangler en strekkode eller en polybag retter SFN problemet og tilbakefører produktet til lager.
  • Hvis et produkt ikke kan selges på nytt på grunn av manglende produktemballasje, markerer SFN produktet som ikke salgbart og tilbakefører det ikke til lager.
  • Hvis et produkt er skadet og ikke kan selges på nytt, avhender SFN produktet.

SFN kan behandle returer innen 30 dager fra datoen du oppretter en returetikett. Hvis en kunde ikke bruker en returetikett blir du ikke belastet for den. Du belastes bare for returetiketter som skannes og godtas av en transportør. SFN bruker både USPS og UPS som transportører for returetiketter. Hvis en kunde bruker en forhåndsgodkjent etikett kan de returnere bestillingen til transportøren på etiketten.

Aktiver returbehandling

Returbehandling er deaktivert som standard. For å aktivere returbehandling klikker du Aktiver fra Returer-seksjonen i appen for Shopifys distribusjonsnettverk. Når du har aktivert returbehandling kan du tilpasse returinnstillingene. SFN vises deretter som fraktalternativ når du oppretter en retur i Shopify-administrator.

Deaktiver returbehandling

Klikk Deaktiver fra Returer-seksjonen i appen for Shopifys distribusjonsnettverk for å deaktivere returbehandling. SFN vises ikke lenger som fraktalternativ når du oppretter en retur i Shopify-administrator. Returer som ble opprettet før du deaktiverte funksjonen vil imidlertid fortsatt bli behandlet gjennom SFN.