Voorraadreserveringen instellen voor Shopify Fulfillment Network

Als je wilt stoppen met het verkopen van voorraad die je op voorraad hebt met Shopify Fulfillment Network of voorraad die je in de toekomst op voorraad gaat hebben, kun je voorraadreserveringen gebruiken.

Voordat je begint

Configureer de volgende instellingen voordat je voorraadreserveringen instelt:

• Activeer overschrijving van de voorraad synchroniseren voor je winkel om aanpassingen van je beschikbare voorraad te voorkomen.
  • Deselecteer Doorgaan met verkopen wanneer niet op voorraad voor elke variant die je niet wilt verkopen. Als deze instelling wel is geselecteerd, kun je je voorraadreserveringen niet wijzigen. Productreserveringen die zijn gemaakt voordat je Doorgaan met verkopen wanneer niet op voorraad selecteerde, blijven beschikbaar zonder beperkingen.

Voorraadreserveringen instellen

1. Klik in de SFN-app op het tabblad Voorraad en selecteer vervolgens een product.
  2. Klik in de sectie Beschikbaar voor verkoop op Bewerken.
  3. Voer in het gedeelte Aanpassen met de voorraadaantallen in die je wilt wijzigen. Je kunt een negatief getal gebruiken om de hoeveelheid die beschikbaar is voor verkoop te verminderen.
  4. Klik op Opslaan.

Nadat je de hoeveelheid voorraad die je wilt reserveren, hebt opgeslagen, wordt deze hoeveelheid in mindering gebracht op de beschikbare hoeveelheid voor het product in je Shopify-beheercentrum. Bestellingen die al zijn gemarkeerd als Fulfilment in behandeling, worden nog afgehandeld. Je kunt alleen voorraad reserveren die nog niet is verkocht.