Domäner

En domän är den URL eller webbadress som dina kunder använder för att hitta din webbshop. Som standard får din webbshop en myshopify.com-URL när du registrerar dig för Shopify. Om du vill ändra den webbadress som visas för kunder medan de bläddrar i din webbshop måste du använda en anpassad domän, till exempel www.example.com. Du kan använda domäner som du köper från Shopify eller från en tredjeparts-domänleverantör. Om du använder en domän som matchar ditt varumärke kan du få hjälp att bygga förtroende för din webbshop.

När du har lagt till en domän till Shopify hanterar du dina domäninställningar för din webbshop på sidan Domäner i din Shopify-administratör.

Om du använder Grossistkanalen hanterar du domäninställningarna för din grossistbutik genom att gå till Försäljningskanaler > Grossist > Inställningar > Grossistbutikskanal.

Om din butik har planen Basic, Shopify, Advanced Shopify eller Shopify Plus och du vill sälja till kunder i flera länder eller regioner, kan du använda internationella domäner för att skapa regionala domäner för alla länder och regioner som du har en målmarknad i.