Uppgradering till Online Store 2.0

Om du vill dra nytta av vissa funktioner i Online Store 2.0kanske du vill uppgradera till Online Store 2.0.

Det är inte obligatoriskt att uppdatera till Online Store 2.0. Du kan fortsätta använda ett gammalt tema om det uppfyller behoven för din butik.

Du kan uppgradera till webbutik 2.0 på flera sätt:

Överväganden vid temauppgradering

Att uppgradera ditt tema kan vara en komplex process. Fundera över om ditt aktuella tema uppfyller dina behov innan du bestämmer dig för att uppdatera ditt tema eller flytta till ett nytt tema.

Vissa appar kanske inte är kompatibla med teman för webbutik 2.0. Hänvisa till dokumentationen för din app eller kontakta din apputvecklare om du är osäker.

Du kan arbeta med ditt tema i temabiblioteket innan du publicerar det. Om du lägger till ett tema för webbutik 2.0 i ditt temabibliotek påverkas inte ditt aktuella tema eller andra teman i biblioteket.

Övriga delar av ditt konto påverkas inte när du gör ändringar i temat eller om du byter till ett nytt tema. Du kan experimentera med olika temastilar och inställningar utan att oroa dig för övrigt innehåll på ditt administratörskonto.

Ladda ner ett tema för Online Store 2.0 från Shopifys temabutik

Uppdatera butikens utseende och få tillgång till nya funktioner genom att ladda ner ett nytt tema från Shopifys temabutik.

Shopify erbjuder ett gratis tema för webbutik 2.0 som kallas Dawn. Mer information om Dawn.

Nya teman för webbutik 2.0 kommer läggas till under de kommande veckorna och månaderna. Om du inte hittar ett tema för webbutik 2.0 som möter ditt företags behov nu kan du regelbundet kontrollera igen.

Lägg till en ny version av ditt aktuella tema i din butik

Din temautvecklare kan uppgradera ditt aktuella tema till webbutik 2.0.

Till skillnad från andra temauppdateringar kan den här uppdateringen inte tillämpas automatiskt i din butik. Se Uppdatera teman för att lära dig hur du lägger till en ny version av ditt aktuella tema i din butik.

Om din temautvecklare inte ännu har uppdaterat ditt tema till att använda Online Store 2.0 kan du kontakta dem för att ta reda på om de planerar att uppdatera temat eller erbjuda ett liknande tema som använder Online Store 2.0 i framtiden.

Migrera ditt aktuella tema manuellt

Du kan uppgradera ditt aktuella tema till webbutik 2.0 genom att migrera dina aktuella temamallar till den nya arkitekturen.

Du bör endast uppgradera ditt eget tema till webbutik 2.0 om du är van vid att redigera HTML, CSS och Liquid. Om du inte är van vid att redigera kod kan du anlita en Shopify-expert som kan hjälpa dig. Överväg att kontakta utvecklaren eller byrån som byggde temat för att planera uppgraderingen om ditt tema byggdes specifikt för dig.

Följ migreringsguiden på Shopify.dev för att börja migrera ditt tema.

Om du migrerar ditt aktuella tema till webbutik 2.0 bör du duplicera temat och migrera den duplicerade kopian. Du kan publicera dubbletten när du är redo.